19.10.11, 17:53
Bardzo prosze o sprawdzenie i ocenę poziomu wypowiedzi :) Dziekuję ;)

Nowadays more and more people decited to live in detached house. They choose this option because flats in blocks are very small and they haven’t got space. Many people bulid new house, they buy projects of house from they dreams, decited how many rooms, balconis or bathrooms will be in this house. This people don’t want nosy and noisy neighbours under the floor. Secondly, It’s fantastic have a own garden where in the morning you can drink coffee or eat breakfest. In your garden you can have conservatory with fresh vegetables and every week meet with friends and do barbecue. In house you can organised party, banquets and different meetings with friend and family. In flat you couldn’t have a pets but in house you can have many different types of animals.
On the other hands living in detached house is very expensive, because every month you must pay land-tax and other bills. When you build or bought your house on the village you have long way to shops, work or school. Very important is regular bus line nearly house.
Finally I think that live in detached house is better than in the studio-flat or flats in terrached house.
Obserwuj wątek
    • yoka1 Re: prośba 24.10.11, 10:43

taki poziom pre-intermediate plus podejrzenie o lekką dysleksję;)

kaktus2304 napisała:

> Bardzo prosze o sprawdzenie i ocenę poziomu wypowiedzi :) Dziekuję ;)
      >
      >
      >
      > Nowadays more and more people deciDe to live in detached houseS. They choose th
      > is option because flats in blocks are very small and they DON'T have ENOUGH spa
      > ce. Many people buiLd new houseS, they buy projects of THEIR DREAM house, d
      > eciDe how many rooms, balconiEs or bathrooms THERE will be. ThEsE people
      > don’t want nosy and noisy neighbours LIVING DOWNSTAIRS. Secondly, It’s fantastic TO have a garden where you can dHAVErink coffee or
      > breakfest. In your garden you can GROW fresh vegetables and
      > HAVE A barbecue WITH FRIENDS. You can organise A party,
      > A banquet and different meetings with friendS and family. In A flat you couldN't have pets but in A house you can have many different types of animals.
      > On the other hand living in A detached house is very expensive because every mo
      > nth you must pay lA and-tax and other bills. When you build or bUY A house
      > In the COUNTRY, you have A long way to shops, work or school. A re
      > gular bus line near SUCH A house IS VERY IMPORTANT.
      > Finally, I think that livING in A detached house is better than in A studio or in A terrached house.
      • pierwszy-donosiciel Podejrzenie o lekką złośliwość. 24.10.11, 11:36
        yoka1 napisała:

> taki poziom pre-intermediate plus podejrzenie o lekką dysleksję;)

------------------------------------------------------------
        • yoka1 Re: Podejrzenie o lekką złośliwość. 24.10.11, 16:36
          błędy poprawiłam, jest to poziom dość niski, widać, że autor nie stosuje poprawnie podstawowych konstrukcji np. typu "there is/are", nie odróżnia kiedy stosujemy "have got" a kiedy samo "have" z operatorami, mam dalej analizować?

Praca może być, ale nie jest wysoki poziom zaawansowania i tyle.
          • pierwszy-donosiciel Re: Podejrzenie o lekką złośliwość. 24.10.11, 17:49
            yoka1 napisała:

, nie odróżnia kiedy stosujemy "have got" a kiedy samo "have" z operatorami,

Serdecznie dziękuję...

Proszę jeszcze o wyjaśnienie słowa: "operator"
            • yoka1 Re: Podejrzenie o lekką złośliwość. 24.10.11, 19:18
              nie wiem, czy Ty poważnie?

Operator zwany często słowem pomocniczym np. don't, didn't itp, po nich poznać można w którym czasie napisane jest zdanie.

I serio, nie ma żadnej złośliwośći w mojej opinii, zresztą, czy ze złośliwości poprawiłabym czyjąś pracę za free? To byłoby dziwne
              • pierwszy-donosiciel Trauma na całe życie! 25.10.11, 08:41
                yoka1 napisała:

> nie wiem, czy Ty poważnie?

Jak najbardziej! Ja nie po anglistyce, i nie po polonistyce...
                My ludzie skromni, ludzie prości,
                Żadni nadludzie ni olbrzymy,
                Boga o inną moc prosimy,
                O inną drogę do wielkości...

> Operator zwany często słowem pomocniczym np. don't, didn't itp, po nich poznać
                > można w którym czasie napisane jest zdanie.

Bardzo ciekawe! Bardzo dziękuję! Muszę się z tym na serio zająć...

>
                > I serio, nie ma żadnej złośliwośći w mojej opinii, zresztą, czy ze złośliwości
                > poprawiłabym czyjąś pracę za free? To byłoby dziwne

Każdy rozumie na swój subiektywny sposób...
                Ja, gdybym był uczniem w Twojej klasie, bałbym się rano maszerować do szkoły...
                Od moich szkolnych czasów minęło już nieco czasu, ale cięgle jeszcze budzę się w nocy z krzykiem, gdy widzę w śnie niektóre moje panie nauczycielki... Trauma na całe życie! Wierz mi!

Ot co...
                • yoka1 Re: Trauma na całe życie! 25.10.11, 09:50
                  Dobrze, już nie poprawiam i nie komentuję, żebyś nie miał traumy...kolejnej
                • yoka1 Re: Trauma na całe życie! 25.10.11, 09:50
                  Dobrze, już nie poprawiam i nie komentuję, żebyś nie miał traumy...kolejnej
                  • pierwszy-donosiciel The story about an invention that ... 25.10.11, 10:48
                    yoka1 napisała:

> Dobrze, już nie poprawiam i nie komentuję, żebyś nie miał traumy...kolejnej
                    -------------------------------------------------------------
                  • pierwszy-donosiciel Attention Deficyte and Hyperactivity Disorder ... 25.10.11, 10:57
                    yoka1 napisała:

> Dobrze, już nie poprawiam i nie komentuję, żebyś nie miał traumy...kolejnej
                    ----------------------------------------------------
                    • yoka1 Re: Attention Deficyte and Hyperactivity Disorder 25.10.11, 15:45
                      muszę Cię zmartwić, nie uczę nikogo, bo nie jestem nauczycielem.

I na tym kończę, bo widzę, że szukasz osoby, z której chętnie byś się ponabijał, a ja nie jestem zainteresowana
                      • pierwszy-donosiciel Re: Attention Deficyte and Hyperactivity Disorder 25.10.11, 18:10
                        yoka1 napisała:

> muszę Cię zmartwić, nie uczę nikogo, bo nie jestem nauczycielem.
                        >
                        > I na tym kończę, bo widzę, że szukasz osoby, z której chętnie byś się ponabijał
                        > , a ja nie jestem zainteresowana
                        ---------------------------------------------------------------
      • yoka1 jeszcze mała korekta 24.10.11, 16:40
        > It’s fantastic TO have a garden where you can HAVE coffee or
        > > breakfAst.

> > Finally, I think that livING in A detached house is better than in A stud
        > io or in A terraCed house.
      • yoka1 jeszcze korekta 25.10.11, 09:49
        In A flat you couldN't have pets but in A house you can KEEP THEM.
    • felusiak1 Re: prośba 26.10.11, 17:27
      Obecnie coraz więcej osób decited żyć w dom. Oni wybrać tę opcję, ponieważ mieszkania w blokach są bardzo małe i nie mają miejsca. Wiele osób bulid nowy dom, kupują projektów domu z ich marzeń, decited ile pokoi, balconis lub łazienki będzie w tym domu. To ludzie nie chcą nosy i hałaśliwych sąsiadów pod podłogą. Po drugie, To fantastyczne mieć własny ogród, gdzie rano można napić się kawy lub zjeść śniadania. W ogrodzie można mieć konserwatorium ze świeżych warzyw i co tydzień spotykać się z przyjaciółmi i zrobić grilla. W domu można zorganizowanej partii, bankietów i innych spotkań z przyjacielem rodziny. W mieszkaniu nie można mieć zwierzęta domowe, ale w domu możesz mieć wiele różnych rodzajów zwierząt.
      Z drugiej ręce mieszkających w dom jest bardzo drogie, bo co miesiąc trzeba zapłacić podatek gruntowy i inne rachunki. Podczas tworzenia lub kupić domu na wsi masz długą drogę do sklepów, pracy lub szkoły. Bardzo ważna jest regularna linia autobusowa blisko domu.
      Wreszcie myślę, że żyją w dom jest lepiej niż w studio-mieszkanie lub mieszkania w terrached domu.

angielski tekst wyglada właśnie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka