Dodaj do ulubionych

CAE - na komputer

IP: 193.109.115.* 15.06.04, 13:40
Mam pytanko czy znacie może jakieś programy komputerowe , z przygotowaniem do
CAE , albo jakieś książki do samodzielnego przygotowania się do tego egzaminu
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: CAE - na komputer IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:16
      polecam "Fast track to CAE", nie jest to książka typowo do samodzielnej nauki,
      ale ciekawa i przystępna.
    • amused.to.death Re: CAE - na komputer 15.06.04, 18:55
      tu jest trochę o ksiązkach, mozesz poczytac opinie innych:)
      www.ang.pl/Ksiazki_testy_do_samodzielnej_nauki_na_CAE_5546.html
      • Gość: kk Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 16.06.04, 08:30
        Dzięki, ksiazki super tylko że ja majlepiej sie uczę na kompie , i najchętniej
        moge godzinami ślęczęć na różnymi programami do nauki angielskiego mam ich
        kilkanaście , ale wszystkie są tak do poziomu FCE , nie widziłem nic trochę
        wyżej (może dlatego ze ostatnio nie chodziłem na zakupy) , może coś się
        zmieniło i sie pojawił jakiś program z przygotowaniem do CAE , jakieś rok temu
        przypadkiem udało mi sie kupic np. przygotowanie do FCE ,
        • Gość: justa Re: CAE - na komputer IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 10:17
          www.angielski.edu.pl/content.php4?name=cae.php&PHPSESSID=23e49b5450ded7a7533f2f7c50c84942
          • Gość: KK Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 17.06.04, 10:43
            Niestety ale coś mi ten link nie odpowiada
            • justa_79 Re: CAE - na komputer 18.06.04, 14:55
              Gość portalu: KK napisał(a):
              > Niestety ale coś mi ten link nie odpowiada

w jakim sensie? nie przyda się?
              • Gość: KK Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 18.06.04, 15:58
                Wczoraj mi nie działał ale to chyba był jakis chwilowy problem bo dziś juz jest
                ok ;-)

dużo interaktywnych ćwiczeń znalazłem tutaj
                www.nonstopenglish.com/allexercises/pre_intermediate-011.asp
                aczkolwiek cały czas poszukuje czegoś na płycie bo niestety ale w domu nie mam
                stałego łącza a po modemie siedzenie po kilka godzin to raczej mało opłacalne

Nie wiem ale jestem takim typem gościa ze moge godzinami ślęczeć nad
                cwiczeniami interaktywnymi uwielbiam statystyki kiedy od razu widzę ile
                zrobiłem błędów i słownictwo tez mi wchodzi , natomiast jak zabieram sie do
                robienia ćwiczeń na papierze lub do ksiązki to juz po godzinie wymiekam i
                dlatego prawie w całości ucze sie na kompie , ma to jeden duży minus
                konwersacje niestety pomimo że są programy które rozpoznaja mowę , ale jest to
                dobre do podstawowej nauki , ale jeśli chodzi o Listening albo reading czy
                gramatykę to według mnie jest super i można maksymalny czas wykorzystac na
                nauke bo nie traci się czasu na sprawdzanie ćwiczeń .
                Ogólnie jestem entuzjasta programów do nauki języka (oczywiście tylko
                niektórych ) sam mam w posiadaniu 8 programów
                • Gość: kk Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 21.06.04, 09:00
                  Może ktoś byłby zainteresowany wymianą , mam pełny program do nauki włoskiego
                  zrobiony na platformie "Tell me more-a" jak ktos zna to będzie wiedział o co
                  chodzi , jakiś amerykański program do nauki włoskiego dla początkujących oraz
                  mam 2 programy do nauki niemieckiego , więc mógłbym sie wymienić na jakiś
                  program do CAE
                  • Gość: kk Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 24.06.04, 12:54
                    up
                    • lalka74 Re: CAE - na komputer 24.06.04, 22:52
                      Jestem pewna, ze Longman ma w swojej ofercie ksiazke z plyta do przygotowania
                      sie do CAE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka