Gość: kk IP: 193.109.115.* 15.06.04, 13:40 Mam pytanko czy znacie może jakieś programy komputerowe , z przygotowaniem do CAE , albo jakieś książki do samodzielnego przygotowania się do tego egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justa Re: CAE - na komputer IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:16 polecam "Fast track to CAE", nie jest to książka typowo do samodzielnej nauki, ale ciekawa i przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: CAE - na komputer 15.06.04, 18:55 tu jest trochę o ksiązkach, mozesz poczytac opinie innych:) www.ang.pl/Ksiazki_testy_do_samodzielnej_nauki_na_CAE_5546.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 16.06.04, 08:30 Dzięki, ksiazki super tylko że ja majlepiej sie uczę na kompie , i najchętniej moge godzinami ślęczęć na różnymi programami do nauki angielskiego mam ich kilkanaście , ale wszystkie są tak do poziomu FCE , nie widziłem nic trochę wyżej (może dlatego ze ostatnio nie chodziłem na zakupy) , może coś się zmieniło i sie pojawił jakiś program z przygotowaniem do CAE , jakieś rok temu przypadkiem udało mi sie kupic np. przygotowanie do FCE , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: CAE - na komputer IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 10:17 www.angielski.edu.pl/content.php4?name=cae.php&PHPSESSID=23e49b5450ded7a7533f2f7c50c84942 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 17.06.04, 10:43 Niestety ale coś mi ten link nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: CAE - na komputer 18.06.04, 14:55 Gość portalu: KK napisał(a): > Niestety ale coś mi ten link nie odpowiada w jakim sensie? nie przyda się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 18.06.04, 15:58 Wczoraj mi nie działał ale to chyba był jakis chwilowy problem bo dziś juz jest ok ;-) dużo interaktywnych ćwiczeń znalazłem tutaj www.nonstopenglish.com/allexercises/pre_intermediate-011.asp aczkolwiek cały czas poszukuje czegoś na płycie bo niestety ale w domu nie mam stałego łącza a po modemie siedzenie po kilka godzin to raczej mało opłacalne Nie wiem ale jestem takim typem gościa ze moge godzinami ślęczeć nad cwiczeniami interaktywnymi uwielbiam statystyki kiedy od razu widzę ile zrobiłem błędów i słownictwo tez mi wchodzi , natomiast jak zabieram sie do robienia ćwiczeń na papierze lub do ksiązki to juz po godzinie wymiekam i dlatego prawie w całości ucze sie na kompie , ma to jeden duży minus konwersacje niestety pomimo że są programy które rozpoznaja mowę , ale jest to dobre do podstawowej nauki , ale jeśli chodzi o Listening albo reading czy gramatykę to według mnie jest super i można maksymalny czas wykorzystac na nauke bo nie traci się czasu na sprawdzanie ćwiczeń . Ogólnie jestem entuzjasta programów do nauki języka (oczywiście tylko niektórych ) sam mam w posiadaniu 8 programów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: CAE - na komputer IP: 193.109.115.* 21.06.04, 09:00 Może ktoś byłby zainteresowany wymianą , mam pełny program do nauki włoskiego zrobiony na platformie "Tell me more-a" jak ktos zna to będzie wiedział o co chodzi , jakiś amerykański program do nauki włoskiego dla początkujących oraz mam 2 programy do nauki niemieckiego , więc mógłbym sie wymienić na jakiś program do CAE Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: CAE - na komputer 24.06.04, 22:52 Jestem pewna, ze Longman ma w swojej ofercie ksiazke z plyta do przygotowania sie do CAE. Odpowiedz Link Zgłoś