Dodaj do ulubionych

ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namiary...

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:23
proszę o namiary na anglojęzyczne stacje radiowe, których słuchanie pozwoli
doskonalić język..podzielcie się własnymi doświadczeniami..które wg.WAS są
godne polecenia , jakich stacji radiowych słuchacie ucząc się języka
angielskiego ? co sądzicie o takiej formie wspmagania nauki języka ?
Obserwuj wątek
    • mmaly Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia 13.07.04, 20:44
      Zajrzyj na moją stronę, a na stronie głównej znajdziesz w pasku u góry cały
      "pęczek" adresów do plików real playera z radiem BBC na żywo, różnymi stacjami.
      Jak również adres z którego możesz ściągnąć real playera, jeśli go nie posiadasz
      (jest dostępny na różne systemy)
      Najbardziej polecam londyńskie lokalne radio 94,9 FM - miłe, inteligentne
      dyskusje na rozmaite tematy.
    • kenkaniff Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia 13.07.04, 21:02
      The best thing you can do! Whenever I have something to do o my PC I listen to
      the on-line radios.

You can either go to www.radio-locator.com/ ,chose a category (location
      or type)or find a station in Windows Media Player (here you need to find a
      "radio tuner").

Final piece of advice--if you're interested in the language, not the musci,
      chose "news/talk" category.

Enjoy.
      • Gość: maciey Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.04, 01:01
        www.english--corner.prv.pl - dzial posluchaj poczytaj...
        • Gość: raul Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 02:46
          Thanks ALL of YOU !
    • Gość: b. Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 14.07.04, 09:01
      What about Voice of America?

www.voanews.com/specialenglish/
      • Gość: b. Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 14.07.04, 10:02
        Polecam Ci Voice of America - special English, gdyż bardzo powoli mówią -
        trochę brzmi to flegmatycznie, ale jak uczysz się angielskiego, to takie tempo
        właśnie pomoże Ci w zrozumieniu.
        Good Luck !!!
        • henrykw1 Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia 17.07.04, 13:59
          witam,
          czy możesz podać po kolei jak mam włączyć to radio na tej twojej stronie?
          przepraszam, ale jestem starej daty i mam kłopot w poruszaniu wie w
          internecie... chcę sobie ustawić w ulubionych "Voice of America - special
          English" ... jeśli możesz podac dokładnie scieżkę dostepu....
          Z góry dziekuję!!!!!!
    • kenkaniff For those who like radio comedy 14.07.04, 09:34
      Just this morning I found this station--it's hilarious. Plays comedy shows only.
      It's American but not censored! Been listening to it for an 1,5hr and I'm
      rolling on the floor.

www.khaha.com
      • Gość: beata Re: For those who like radio comedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:40
        probowalam "wejsc" na to radi aloe nie wiem jak to zrobic . Tam pisze ze trzeba
        placic dziennie $0,08 . Czy to prawda?
        I jak to mam placic? karta ?
        Mam internet nie przez telefon tylko taka siec osiedlowa
        dzieelkuje z gory
    • amused.to.death Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia 14.07.04, 10:58
      www.virginradio.co.uk - ja często słucham programu Jezza's confessions - ludzie dzwonią i opowiadają o swoich problemach i życiu.
      • madziara_pl virgin i inne przez winampa 14.07.04, 17:38
        amused.to.death napisała:

> www.virginradio.co.uk - ja często słucham programu Jezza's confessions -
        ludzi
        > e dzwonią i opowiadają o swoich problemach i życiu.
        >

tez slucham virgin - przez winampa
        w ogóle mnóstwo stacji radiowych i telewizyjnych idzie odbierac przez winampa
    • Gość: angol Re: ANGLOJĘZYCZNE STACJE RADIOWE - proszę o namia IP: 195.94.199.* 14.07.04, 17:03
      Radio BIS every Friday at 9:00am - 104,9FM. English-Polish mix
      • Gość: bubu Jezza's confessions gdzie dokladnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 18:56
        Gdzie dokladnie mam wejsc zeby tego posluchac. Po wybraniu listen online
        Mam do wyboru 4 stacje w tym u jednej listen now nie jest podswietlone.
        A pytam bo we wszystkich tych staciach jest muzyka niema ani momentu rozmowy :(
        A zalezy mi na rozmowach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka