mallina 05.08.04, 01:38 za pomoc z gory dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.08.04, 01:52 Dialysis - i.e. kidney dialysis to dialyse - dializować Chcę się rozerwać i wyciszyć przed snem, więc odpisuję, ale czy wy, ludzie - mallina, nie bierz tego wyłącznie do siebie - ŻADNYCH słowników nie macie?! Zdumiewa mnie liczba banalnych pytań na tym forum, bo ludziom się nie chce zajrzec do słownika / wpisać czegoś w wyszukiwarkę. Nie żebym byla złośliwa - umiejętność korzystania ze słowników i nowoczesnych - internetowych - pomocy, to podstawa. Można czegoś nie wiedzieć, nie pamiętać, żaden wstyd - ale TRZEBA umieć szukać. Z pozdrowieniami, nb Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze 05.08.04, 02:53 dziekuje Ci bardzo!!! w tym slowniku ktory mialam pod reka nie bylo tego slowa(to w zasadzie taki hmm slowniczek) ;-)) w internetowym slowniku nie szukalam bylam akurat zalogowana na forum wiec pozwolilam sobie zalozyc watek. zarowno ze zwyklych slownikow jak i internetowych potrafie korzystac, to moja zdaje sie pierwsza prosba o pomoc tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze 05.08.04, 04:46 mallina napisała: > dziekuje Ci bardzo!!! > w tym slowniku ktory mialam pod reka nie bylo tego slowa(to w zasadzie taki hmm > slowniczek) > ;-)) > w internetowym slowniku nie szukalam > bylam akurat zalogowana na forum wiec pozwolilam sobie zalozyc watek. > zarowno ze zwyklych slownikow jak i internetowych potrafie korzystac, to moja > zdaje sie pierwsza prosba o pomoc tutaj > Nie musisz sie tlumaczyc Malina. Nobullshit can be rather acerbic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.08.04, 22:35 > w internetowym slowniku nie szukalam.....because...???it takes a lot of time? you're being too lazy?...it didn't work? WHY? Sorry, but I'm also sick of such questions. I'd suggest ignoring them. If sb has the access to the Internet, s/he should know (learn) how to use online dictionaries (and there're plenty of them!!) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze 07.08.04, 01:09 szanowna kolezanko Jolko, z jakiej to przyczyny te uwagi? z jakiego powodu mialabym tlumaczyc sie przed Toba dlaczego nie szukalam w slowniku internetowym? grzecznie zapytalam, ktos odpowiedzial -podziekowalam. i na tym forum i na forum dot.jezyka niemieckiego ludzie pytaja o znacznie bardziej oczywiste rzeczy jednak to drugie forum znacznie przyjazniejsze.. jak dla kogos pytanie takie jak moje wydaje sie idiotyczne to niech nie odpowiada, przymusu udzielania odpowiedzi na tym forum chyba nie ma? a jesli ma Cie to usatysfakcjonowac to masz racje:szukanie w internetowym slowniku to kupa czasu, no i tez jestem bardzo leniwa, okropnie leniwa.. zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze 07.08.04, 03:43 Malino Ithink that bbuulshit (or nobullshit) and jolka are two nicks of the same bitchy female. Keep your head high and ignore her. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.08.04, 13:12 Po pierwsze, juz nie badz takim opiekunem udreczonych. Po drugie, wypraszam sobie to, jak mnie nazwales. Posunales sie troche za daleko. Po trzecie, oczywiscie sie mylisz co do nickow. Bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Do Jolki :) 07.08.04, 13:34 I confirm - you're not me. Cynik5 might not believe us, though. And, surprise, surprise - as far as I know, "he" is a "she". :)) A female, i mean. The question is, of what species? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka to nobullshit:)) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.08.04, 14:26 So this is how it looks like...:)))Good to know...:))I'll use it...when the right time comes..:))) What species? I'm not really sure...:)) Regards Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.08.04, 13:05 Z takiej przyczyny, jak w moim poscie. Jesli nie zrozumialas, to tlumacze: Jak masz dostep do netu, to poszukaj w slowniku internetowym, zajmuje to naprawde chwilke, jesli jeszcze nie umiesz, to nauczysz sie po paru razach... Wkurza mnie czytanie takich banalnych pytan, na ktore odpowiedz lezy w zasiegu reki... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze 07.08.04, 17:54 nie musisz mi tlumaczyc, bo chyba z mojego postu wynikalo iz Twoj zrozumialam? jak jestes taka nerwowa to wypij sobie melise, wowczas banalne pytania mniej beda Cie denerwowaly... wszystkim na tym forum zwracasz uwage w taki sposob jak mi, bo sporo tu widze "banalnych" pytan.. doprawdy zaluje iz tu przypadkowo zbladzilam tyle ode mnie, bo zagladanie tutaj to jednak malo przyjemna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.08.04, 16:18 Glupota zawsze dziala mi na nerwy. Nie zwracam uwagi 'wszystkim' na forum, wybieram sobie tylko jedna ofiare, nad ktora sie pastwie hehe > tyle ode mnie, bo zagladanie tutaj to jednak malo przyjemna rzecz. No to...nie zagladaj. Spraw sobie dobry slownik and/or naucz sie szybko poslugiwac netem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossi Re: jak jest "dializa" po angielsku?pilnie potrze IP: *.autocom.pl 08.08.04, 04:47 Nobullshit (btw co za nick, hehe) - nie denerwuj sie tak, ludzie potrzebuja kontaktu drugim czlowiekiem, nawet jesli jest to tylko kontakt wirtualny, sownik im nie odpowie personalnie, nie opieprzy tez :) no troche wyrozumialosci.... po drugie - tu w gre wchodzi , tak mysle, nastepujacy mechanizm: "ok, mam to slowo, znalazlem/am, ale czy nie ma jakiegos innego tluaczenia, moze moj slownik nie jest aktualny itp." - taki (czesto irracjonalny) brak wiary we wlasne sily no i po ostatnie - ludzie sa leniwiiiiiiiiii, i/albo nie dotarlo do nich wreszcie ze jak bedzie sie mialo cos podane na talerzu to wypadnie to z glowy zaraz jak sie zamknie notatki tak czy inaczej troche wiecej zrozumienia..... :) pozdr, yoss PS. tak dla jasnosci - ja pytam sie innych juz wyczerpie wszystkie dostepne mi mozliwsci rozwiazania problemu we wlasnym zakresie, jesli chodzi o nauke ang (a nie jestem tak wysoko) mozna by to policzyc na palcach dwoch rak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit ? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.08.04, 12:33 How does it go? It's the pot calling the kettle black? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: ? 07.08.04, 18:00 nie rozumiem a na szukanie w internetowym slwoniku jestem podobno za leniwa no i czasu duzo to zajmuje, nie mam wprawy itp.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: ? 07.08.04, 18:11 mallina napisała: > nie rozumiem > a na szukanie w internetowym slwoniku jestem podobno za leniwa no i czasu duzo > to zajmuje, nie mam wprawy itp.;-))) To było do Cynika5 - "Przyganiał kocioł garnkowi". Mallina, już dobrze, odpuść, przepraszam, jeśli Cię uraziłam, będąc wkurzona na innych "nagminnych" pytaczy-niesprawdzaczy. Od razu zresztą napisałam, cytuję "nie bierz tego wyłącznie do siebie". Łapa na zgodę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 To jolka and nobullshit PAIR 07.08.04, 18:05 nobullshit napisała: > I confirm - you're not me. Cynik5 might not believe us, though. > And, surprise, surprise - as far as I know, "he" is a "she". :)) > A female, i mean. The question is, of what species? Sorry i goofed, thay are a pair A FEMALE pair. Question: which is the DOMINANT one? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik5 Re: To jolka and nobullshit PAIR 07.08.04, 18:08 cynik5 napisała: > nobullshit napisała: > > > I confirm - you're not me. Cynik5 might not believe us, though. > > And, surprise, surprise - as far as I know, "he" is a "she". :)) > > A female, i mean. The question is, of what species? > > Sorry i goofed, thay are a pair > A FEMALE pair. > Question: which is the DOMINANT one? Goof Again!! > Sorry i goofed, THEY are a pair > A FEMALE pair. > Question: which is the DOMINANT one? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka to CYNICZKA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.08.04, 16:20 Gimme a break and stop bothering me. Odpowiedz Link Zgłoś