Dodaj do ulubionych

językowa pomoc potrzeba

09.02.14, 17:26
Nietypowa prośba, wiem ale... BARDZO proszę o pomoc w znalezieniu par słów w języku polskim, które różnią się od siebie literą „w” i „b” np. wór – bór, wódka – budka. Będę BARDZO wdzięczna. Dobrze byłoby, żeby słowa odnosiły się do przedmiotów z życia codziennego, które można byłoby pokazać na ilustracji, najlepiej rzeczowniki. Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE SUGESTIE.
Obserwuj wątek
    • donatta Re: językowa pomoc potrzeba 12.02.14, 13:31
      wita-bita
      wada-bada
      war-bar
      Wanda-banda
      weka-beka
      wał-bał
      witka-bitka
      wujka-bójka
      wuj-bój
      wrona-brona
      wyła-była
      wasza-basza
      wrak-brak
      włam-błam

itp
      • baba67 Re: językowa pomoc potrzeba 15.02.14, 13:50
        lodka-wodka
        glod-plod
        nora-kora
        woda-soda
        kwiat-swiat
        kotka-lotka
        suka-luka
    • anita563 Re: językowa pomoc potrzeba 12.02.14, 23:58
      Ja przy swoich pracach domowych korzystam z www.treecards.pl. Próbowałam już ćwiczeń wszelkich, słowników i innych rzeczy, ale to mi się wdaje najbardziej skuteczne i pomocne.
    • anita563 Re: językowa pomoc potrzeba 13.02.14, 00:00
      Ja przy swoich pracach domowych korzystam z www.treecards.pl - fiszki polecił mi korepetytor. Próbowałam już ćwiczeń wszelkich, słowników i innych rzeczy, ale to mi się wdaje najbardziej skuteczne i pomocne.
      • bramblette Re: językowa pomoc potrzeba 15.02.14, 18:19
        anita563 napisał(a):

> Ja przy swoich pracach domowych korzystam z www.treecards.pl - fiszki polecił m
        > i korepetytor. Próbowałam już ćwiczeń wszelkich, słowników i innych rzeczy, ale
        > to mi się wdaje najbardziej skuteczne i pomocne.

Tak się skupiła na spamowaniu, że nie zauważyła nawet, że pytanie nie było związane z angielskim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka