Dodaj do ulubionych

LCCI -do tych co zdali

27.08.04, 15:25
Przymierzam się do tego egzaminu, chętnie posłucham rad/wskazówek od tych, co
zdali. Czy i gdzie można zapisać się na egzamin, nie chodząc na kurs, tylko
ucząc się samemu? Czy ktoś ma do oddania/sprzedania materiały/ opracowania
tematów?
Obserwuj wątek
    • allessia Re: LCCI -do tych co zdali 27.08.04, 16:46
      Mozna bez kursu, we wszystkich szkolach jezykowych ktore maja uprawnienia do
      przeprowadzania egzaminow - np Empik.

Same podreczniki i materialy sa dosc drogie i trudno dostepne. Ja za swoje
      zaplacilam 180 pln do poziomu 4 (ale wyzbywac sie ich nie chce).
      • Gość: Monia Re: LCCI -do tych co zdali IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:53
        A czy mogłabyś zdradzić tytuł tego podręcznika przygotowującego na poziom 4 (bo
        chciałabym się samodzielnie przygotować)? Z góry dziękuję.
        • allessia Re: LCCI -do tych co zdali 30.08.04, 10:05
          English for business - Level 4.. po prostu.
          Nie ma go niestety w ksiegarniach.
        • allessia Re: LCCI -do tych co zdali 30.08.04, 11:37
          Aha, jesli planujesz sie przygotowywac sama to jedna, podstawowa rada:
          najwiekszym problemem na tym egzaminie jest CZAS. Czyli jest go bardzo malo. I
          na tym nalezy sie skupic. To dotyczy jedynie poziomu 4 - z 3 nie mialam
          takiego problemu. Fakt faktem, ze jedyne, co zrobilam w celu przygotowania sie
          do egzaminu to przeczytanie ksiazki 2 dni przed egzaminem, to moze byc
          wytlumaczenie - chociaz mam wrazenie, ze oceny tez byly nieco "naciagniete"
          (nie ruszylam jednego podpunktu, reszta idealna na pewno nie byla, a mimo to
          dostalam distinction).
          Sam egzamin wymaga nieco "obycia" praktycznego z terminologia i zagadnieniami
          (nie jest to wymog bezwzgledny, ale pomaga bardzo).

powodzenia!
          • Gość: Monika Re: LCCI -do tych co zdali IP: *.interserv.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 13:01
            Dziekuję Ci bardzo za rady.
            Książka, o której wspominasz, niestety jest niedostępna na rynku (a przynajmniej
            na to wygląda). Jak wiec ją zdobyć - czy ma ktoś jakiś pomysł?
            • allessia Re: LCCI -do tych co zdali 30.08.04, 13:39
              Nie, nie jest dostepna juz od dluzszego czasu.
              Ja ją zamawialam z LCCI w Londynie, ale kontaktu niestety juz nie mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka