Dodaj do ulubionych

jaka metoda i książka dla PIĘCIOLATKA?

IP: *.chello.pl 02.02.05, 10:25
Cześć,
Jestem filologiem języka hiszpańskiego więc mam pojęcie o uczeniu języka,
znam też nieźle angielski, zamierzam uczyć angielskiego moją pięcioletnią
(dokładnie 5,5) bratanicę.
Czy moglibyście mi udzielić rad? Jak się do tego zabrać, jaki podręcznik
wybrać, gdzie i za ile kupić itd.
Mała zna większość literek, ale nie włada alfabetem, poza tym trudno będzie
jej wytłumaczyć ze inaczej się pisze a inaczej czyta.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: jaka metoda i książka dla PIĘCIOLATKA? 02.02.05, 11:46
      skoro nie potrafi czytać, to książka raczej nie powinna być dla niej, tylko dla
      Ciebie. możesz ją nauczyć mówić i rozumieć - a czytanie i pisanie przerobisz
      później, jak już to opanuje w ojczystym języku. metoda raczej coś w stylu
      Callana - tzn. Ty mówisz, ona powtarza i na tej zasadzie się uczy. małe dzieci
      lubią się uczyć piosenek, wierszyków itp. może znajdziesz książkę z takimi
      wierszykami dla dzieci. mój brat miał w przedszkolu książkę do niemieckiego,
      gdzie całe strony to były jakieś obrazki, scenki rodzajowe, przy każdym
      przedmiocie była nazwa - odczytywał ją nauczyciel, a dzieci zapamiętywały ze
      słuchu, kojarząc brzmienie nazwy z obrazkami.
      • Gość: boniqua Re: jaka metoda i książka dla PIĘCIOLATKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:49
        poza tym mozesz dla niej zrobic jakas gre planszowa, pewnie sa jakies pomysly w
        necie ale latwo to tez zrobic samemu.
        • Gość: iberystka Re: jaka metoda i książka dla PIĘCIOLATKA? IP: *.chello.pl 02.02.05, 15:55
          a wiecie gdzie znajdę piosenki i gry odpowiednie dla tego wieku? Słyszalam
          wiele dobrego o książce BALOONS?
          • angel.28 Re: jaka metoda i książka dla PIĘCIOLATKA? 04.02.05, 23:30
            b.dobry dla pieciolatkow jest kurs Playway to English wyd.Cambridge.
            Intensywny,dzieciaki ktore ucze w ciagu jednego semestru przyswoily mnostwo
            slowek, az rodzice byli w szoku kiedy przyszli na ich wystep ;-) do ksiazki
            mozna dokupic flashcards (albo robic samemu) oraz kasete video (lub CD) z
            historyjkami. Pracowalam kiedys z Pingu Loves English longmana, nie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka