Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!

30.05.05, 13:46
Na tym forum jest napewno wiele osob, ktore świetnie mowia po angielsku wiec
jakby ktos mial chwilke czasu to pliss sprawdz czy moje podanie o prace jest
dobrze napisane!!!!! pozdro

Dear Mr Constantine,

I am writing in response to your email concerning opportunities of working
in your restaurant and I would like to apply for a position of
a waitress. I enclose a copy of my C.V.
I am a student of secondary school in Kutno. My reasons applying for
this job is that I hope to go to university next year and
I would like to combine working at weekends with studying
I am a outgoing, sociable and friendly person and I like meeting new
people. I also know how to quickly link with other person.
I think I would be a good worker, because I have gained some work
experience during last holidays, both as a waitress. I also speak English and
Russian fluently.
I look forward to hearing from you.

Yours sincerely,
Obserwuj wątek
    • ms.jones Re: POMOCY!!!! 30.05.05, 17:52
      Ja sie na tym nie znam ale jesli jest zle to na pewno ktos poprawi :)

> Dear Mr Constantine,
      >
      > I am writing in response to your email concerning opportunities of working
      > in your restaurant and I would like to apply for the position of
      > a waitress. I enclose a copy of my C.V.
      > I am a student AT A secondary school in Kutno. My reasoN FOR applying for
      > this job is that I hope to go to university next year and
      > I would like to combine working at weekends with studying. (odwrotnie?)
      I am aN outgoing, sociable and friendly person and I enjoy meeting (new)people.
      (I think I would be a good worker, because - nie myslisz ze bedziesz tylko
      wiesz ze bedziesz :)I gained some work experience as a waitress (gdzie? jak
      dlugo?)during my summer holidays last year. I am very confident in new
      situations and in dealing with customers. I am a punctual and an enthusiastic
      worker, able to pick up new skills with ease. I also speak English and Russian
      fluently.

> (Thank you for considering my application. )I look forward to hearing from
      you soon.

> Yours sincerely,

• lynnl Re: POMOCY!!!! 30.05.05, 19:23
      fluent English ,jasne!
      • axxolotl Re: POMOCY!!!! 30.05.05, 23:20
        Is that supposed to be constructive criticism?
      • funky_girl_18 Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 13:06
        Biorac pod uwage ze mam 5 z angola (a w mojej grupie sa tylko dwie 5) i ze
        zdarzylam napisac swoje wypracowanie a 3 innym osobom poprawic to nie jest tak
        zle:D a pewno ty bys nawet tak nie napisala i zazdroscisz!!!! hehehehhe
        pozdro4u
    • axxolotl Re: POMOCY!!!! 30.05.05, 23:19
      > I am a student of secondary school in Kutno
      I am a student at a secondary school in Kutno

>My reasons applying for this job is that I hope to go to university next year
      >and I would like to combine working at weekends with studying

My reasons for applying for this job is that I hope to go to university next
      year and I would like to combine studying and working on weekends.

>I also know how to quickly link with other person.
      to link za bardzo tu nie pasuje. You probably mean "establish rapport", ale to
      tez za bardzo mi tu nie pasuje.
      Mozesz napisac "I get along with other people well.
      • jan.kulczyk Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 17:39
        Or I can relate to other people easily.
    • funky_girl_18 Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 13:07
      Wielkie DZIEKI za pomoc!!!!!!! Jak moja nauczycielka odda mi wypracwanie to
      napisze co dostalam:)

pozdrowionka:)
      • minimus Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 19:54
        > Jak moja nauczycielka odda mi wypracwanie to
        > napisze co dostalam:)

chyba co dostałaś ty oraz janek, axxoltl, i ms jones

BTW, wiesz jak się nazywa ściąganie po angielsku? CHEATING
        • jan.kulczyk Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 20:06
          Ależ nie, to się nazywa
          free tutoring provided by the good people from the English only board.

Ma to nawet chyba swoją kategorię EKD

;))
          • minimus Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 21:37
            tiaa..., a później trza czytać takie wątki o "anglistach od 7 boleści" (widać
            ktoś za nich lekcje odrabiał).

Ble
            • jan.kulczyk Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 21:58
              Ale takie wątki o pseudoanglistach się miło czyta. Można się dowartościować i zabić nudę w deszczowe popołudnie.
              • minimus Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 22:03
                no tak, ale teraz nie pada, poza tym, przynajmniej ja, nie jestem anglistą
                • funky_girl_18 Re: POMOCY!!!! 31.05.05, 23:32
                  Dobra nie chcialam wprowadzac zwalowej atmosfery ale... jak dostalam odp na moj
                  post to niestey wypracowanie zdarzylam juz oddac nauczycielce :((( Niezla shiza
                  z tego wyszla ale nie chcialam robic zamiesaznia. heheh

A tak pozatym to b. ladnie komus pomagac jesli sie wiecej umie... (TO
                  WYPRACOWANIE to bylo na odwal sie i daletego poprosilam o pomoc) ja czesto
                  pomagam innnym nie tylko w angolu nawet jutro bede pomagac w pisaniu
                  wypracowania wiec......

...TO NIE WSTYD POMAGAC INNYM RACZEJ BARDZO POZYTYWA RZECZA JEST DZIELIC SIE
                  SWOIMI UMIEJETNOSCIAMI A JAK KTOS TEGO NIE ROZUMIE TO TRUDNO....

serdecznie pozdrowionka dla wszystkich "HELPEROW" oby takich ludzi jak
                  najwiecej!!!!!!!

P.S. I tak napisze co dostalam:)
                  • minimus Re: POMOCY!!!! 01.06.05, 00:01
                    You obviously don't get it. I will try to explain in English, perhaps you will
                    read more carefully.
                    Helping is not bad. CHEATING is bad. You cheated people here, on this forum,
                    leading them to believe that you really are looking for a job. In reality you
                    just wanted others to do your job. You also intended to CHEAT your teacher,
                    saying that you wrote it yourself. You also are CHEATING your class mates
                    because you are probably going to get a better grade than you diserve (but
                    that's ok as they probably do the same).

So in this wonderful country of ours we have people (with funky girl 18 being a
                    prime example) who don't understand that CHEATING is a bad thing. They start
                    CHEATING at school, and do it later on in their life. AND THEY DON'T EVEN
                    FVCKING UNDERSTAND THAT THIS IS A BAD THING TO DO! We may be in the EU, but
                    this is really a Dritte Welt!

FVCK FVCK FVCK FVCK

And on this note I shall retire.

Good night.
                    • funky_girl_18 Re: POMOCY!!!! 01.06.05, 00:36
                      heh mam nieodparte wrazenie ze nie umiesz czytac po polsku;) Czy naprawde
                      uwazasz, ze poproszenie kogos o SPRAWDZENIE BLEDOW to to samo co sciaganie??!!!
                      NIKT TU ZA MNIE WYPRACOWANIA NIE NAPISAL!!!! Poprostu kilka milych osob
                      sprawdzilo mi bledy!!!! A poza tym i tak nie dopisalam tych kilu wyrazow bo juz
                      bylo za pozno!! a i gdzie tu jest napisane ze ja naprawde szukam pracy przeciez
                      na pierwszy rzut oka widac ze to zmyslone dane np. dr mr Constantine (to z
                      filmu).
                      Przykre jest to ze zle mnie oceniles zgadzam sie z toba ze sciaganie jest zle ,
                      ja nie sciagam bo po pierwsze nie mam z kogo, bo z wiekszosci przedmiotow
                      jestem b.dobra a po drugie to jak juz cos to inni ze mnie sciagaja !!!

P.S.Ale i tak czy siak zawsze pomagalam innym i bede to robic bo uwazam, ze to
                      nie moja zasluga, że np z matmy sie nie ucze i dostaje 5 a inni sie mecza i
                      same 1 maja!!! Pewnie Ty nie pomoglbys im tylko powiedzial zeby sie sami
                      nauczyli.......

P.S. A wogole to naprawde wqrwia mnie takie podejscie ja potrafie wiele czasu
                      poswicic na pomaganie innym czasem naprwde nie mam juz sily i musze odmawiac a
                      jak raz potrzebowalam pomocy to ci potem taki minimus napisze ze "They start
                      CHEATING at school, and do it later on in their life"
                      grwa ludzie pomyslcie troche potem piszcie!!!!!!!
                    • jan.kulczyk Re: POMOCY!!!! 01.06.05, 01:16
                      hey minimus chill.... wouldn't it have been as bad or even worse if she had used YOUR help to get herself through the job recruitment process? indeed, the employer might misjudge her actual qualifications and hire her based on assistance YOU provided her with on this message board. don't you think that would have been shameless? ;))

anyway... no wrong in helping people I suppose, no wrong in using help either.
                      just my two cents..
                      • funky_girl_18 Re: POMOCY!!!! 01.06.05, 01:36
                        buhahahah nauczcie sie ludzie czytac , bo napisalam wczesniej "ak dostalam odp
                        na moj post to niestey wypracowanie zdarzylam juz oddac nauczycielce :((( "

pozdro:D

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka