Dodaj do ulubionych

Materiały do lcci

03.04.06, 19:56
Hey
Czy ktoś wie z jakich materiałów przygotowywać się do egzaminu business english level 3 lcci? Jeśli tak to gdzie takie materiały można dostać?
Pozdrawiam
Grzesiek
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 03.04.06, 21:00

Materiały/Testy do Level 3 LCCI - do nabycia w każdej księgarni językowej.
      • ligos2 Re: Materiały do lcci 03.04.06, 22:48
        byłem w empiku i nie potrafili mi podać żadnej książki do tego egzaminu, bo po prostu nie mieli, a tam przecież też jest dział językowy
        • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 03.04.06, 23:14

Idź do specjalistycznej księgarni językowej. Nie wiem z jakiego jesteś miasta,
          ale coś takiego jak Books Unlimited, Best Books Bank...
          • bournemouth Re: Materiały do lcci 04.04.06, 11:31
            oprocz tego sa jeszcze ksiegarnie online... jak jestes z wiekszego miasta to
            udaj sie do biblioteki na anglistyce, na neofilologii albo to biblioteki
            british council. na pewno cos znajdziesz.

--
            www.e-angielski.com - nauka angielskiego staje sie przyjemnoscia ;)
            • ligos2 Re: Materiały do lcci 04.04.06, 21:47
              Hej
              Byłem w bibliotece British Council, ale nie mają tam żadnych książek dotyczących egzaminu LCCI. Jak już wspominałem byłem na stronie internetowej księgani Akademia, nie mają tam żadnego podręcznika do egzaminów LCCI. Nie byłem jeszcze w bibliotekach na anglistyce. Niestety w British Council nie mają też niczego do egzaminów LCCI.
              • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 04.04.06, 22:38

ksiegarnia.b-52.com.pl/pokaz.php?idall=1z7
                www.andy-ksiegarnia.com/index.php?cPath=30_44
                • ligos2 Re: Materiały do lcci 04.04.06, 23:33
                  Dzięki Nataliu za te dwa linki do księgani językowych. Jedyną pozycję jaką znalazłem i która dotyczy egzaminów LCCI jest książka NAJPOPULARNIEJSZE EGZAMINY JĘZYKOWE LCCI w księgarni Andyego. Jest ogromny wybór książek do Business English, ale nie ma tego co mnie partykularnie interesuje czyli podręczników przygotowujących do i opisujących jak ten egzamin wygląda.
                  Pozdrawiam
                  Grzesiek
                  • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 05.04.06, 08:52
                    ligos2 napisał:

> , ale nie ma tego co mnie partykularnie interesuje czyli podręczników
                    przygotow
                    > ujących do i opisujących jak ten egzamin wygląda.
                    > Pozdrawiam
                    > Grzesiek

Wpisz LCCI sample w googla, albo LCCI handbook i znajdziesz całą masę
                    informacji na ten temat!

• ligos2 Re: Materiały do lcci 05.04.06, 14:51
                      hej
                      sprawdziłem kilkadziesiąt linków w sposób w jaki mi zaprezentowałaś, ale jedynie gdzie znalazłem samples to było na stronie www.lccieb-germany.com ale też najnowsze samples są z roku 2004, nie ma nowszych. Owszem jest tam masa informacji, lecz dla mnie niepotrzebnych-mój cel to zdobycie materiałów do zdania egzaminu, a nie np. możliwość jego zdawania, gdy będę np. w szkole Raffles Academy bądź Altron School w Singapurze, czy letnie kursy przygotowujące do tego egzaminu w Londynie! Ja mam ten egzamin za miesiąc.
                      Pozdrawiam
                      Grzesiek
                      natalia.brzeska napisała:

> ligos2 napisał:
                      >
                      > > , ale nie ma tego co mnie partykularnie interesuje czyli podręczników
                      > przygotow
                      > > ujących do i opisujących jak ten egzamin wygląda.
                      > > Pozdrawiam
                      > > Grzesiek
                      >
                      > Wpisz LCCI sample w googla, albo LCCI handbook i znajdziesz całą masę
                      > informacji na ten temat!
                      >
                      • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 05.04.06, 15:16

Piszesz jakbyś miał straszne pretensje do mnie... Pretensje to raczej do siebie
                        powinieneś mieć. Ostatni raz Ci pomagam, w sumie może już w ogóle nie powinnam,
                        bo wiem, że zaraz znowu będą pretensje, że cos nie tak, ze za drogo, że za
                        długo trzeba czekać, ze to, że tamto...

www.lcci.org.pl/materialy/materialy.html
                        Książka How to Pass LCCI Level 3.

www.sylabus.pl/go/_info/?id=1614&sess_id=cc38ae6143291b820ea1f6cc27835f18

Typowych podręczników nie ma, ucz się z ksiązek do Business English, np Market
                        Leader, New Insights into English, Business Vocabulary in Use (Advanced).
                        Dużo materiałów biznesowych jest tutaj:

www.tutor2u.net/revision_notes.asp
                        www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/business/
                        www.ais.msstate.edu/AEE/3203/Fall2002pdfs/ (korespondencja)

Jeśli masz koło siebie jakis uniwerek to rozwieś ogłoszenie, ze poszukujesz
                        książki (na wydziałam Anglistyka/Lingwistyka/Ekonomia/zarządzanie)

PS. Dużo tanich książek do biznesu tutaj:

www.saxoncourt.pl/zamowienia.php
                        (zamawiałam u nich, więc mogę polecić)
                        • ligos2 Re: Materiały do lcci 09.04.06, 12:30
                          Hej teraz to naprawde mi pomogłaś, dzięki za wszystko, co zrobiłaś dla mnie i
                          proszę nie traktuj moich uwag jako obelg. Po prostu jak teraz widzę jakie linki
                          mi podałaś, to myślę, że praktycznie od razu mogłaś mi pomóc dużo bardziej niż
                          w poprzednich postach. Jeszcze raz wielkie dzięki, jeśli będziesz czegoś sama
                          potrzebować, albo się dowiedzieć o tym egzaminie to służę pomocą, jak tylko go
                          zaliczę badź nawet i nie.
                          Trzymaj się
                          natalia.brzeska napisała:

>
                          > Piszesz jakbyś miał straszne pretensje do mnie... Pretensje to raczej do
                          siebie
                          >
                          > powinieneś mieć. Ostatni raz Ci pomagam, w sumie może już w ogóle nie
                          powinnam,
                          >
                          > bo wiem, że zaraz znowu będą pretensje, że cos nie tak, ze za drogo, że za
                          > długo trzeba czekać, ze to, że tamto...
                          >
                          >
                          > www.lcci.org.pl/materialy/materialy.html
                          > Książka How to Pass LCCI Level 3.
                          >
                          > www.sylabus.pl/go/_info/?id=1614&sess_id=cc38ae6143291b820ea1f6cc27835f18
                          >
                          > Typowych podręczników nie ma, ucz się z ksiązek do Business English, np
                          Market
                          > Leader, New Insights into English, Business Vocabulary in Use (Advanced).
                          > Dużo materiałów biznesowych jest tutaj:
                          >
                          > www.tutor2u.net/revision_notes.asp
                          > www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/business/
                          > www.ais.msstate.edu/AEE/3203/Fall2002pdfs/ (korespondencja)
                          >
                          >
                          > Jeśli masz koło siebie jakis uniwerek to rozwieś ogłoszenie, ze poszukujesz
                          > książki (na wydziałam Anglistyka/Lingwistyka/Ekonomia/zarządzanie)
                          >
                          > PS. Dużo tanich książek do biznesu tutaj:
                          >
                          > www.saxoncourt.pl/zamowienia.php
                          > (zamawiałam u nich, więc mogę polecić)
                          • natalia.brzeska Re: Materiały do lcci 09.04.06, 12:40
                            ligos2 napisał:

>jeśli będziesz czegoś sama
                            > potrzebować, albo się dowiedzieć o tym egzaminie to służę pomocą, jak tylko
                            go
                            > zaliczę badź nawet i nie.

dziękuję bardzo, ale raczej co mam wiedzieć, to juz wiem, gdyż przygotowuję
                            uczniów do tego egzaminu :-)
          • ligos2 Re: Materiały do lcci 04.04.06, 21:40
            Hej
            mieszkam w Polsce i nie ma takich księkarni językowych jak Books Unlimited, czy Books Bank. Jedyną księgarnię językową jaką znam jest Akademia, nie byłem w niej, ale sprawdzałem ich stronę internetową i nie mają żadnej książki dotyczącej egzaminów LCCI.
    • netimka Re: Materiały do lcci 05.04.06, 12:35
      zamow na amazon, oni wysylaja do Polski ebz problemu...

How to Pass English for Business: Third Level (LCCI Examinations Board
      Preparation Books)

www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/3922514324/202-4083281-9685437
      • ligos2 Re: Materiały do lcci 05.04.06, 14:32
        Dzięki za linka ale nie mogę skorzystać. Trochę za duże pieniądze muszę wydać na tą książkę, a przyda mi się tylko raz. Może jest kilka osób czytających posty i do tego skłonnych podzielić się kosztami sprowadzenia do Polski książki, którą zaproponowała netimka? Jeśli tak to dajcie znać jak najszybciej, bo mnie byłaby ona potrzebna już na sesję egzaminacyjną w dniach 12-13 maja.
    • fatsamu Mam do LCCI 1 i 2 13.07.14, 16:35
      Mam, jak w tytule, podręczniki do odsprzedaży. Kontakt na witka2@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka