domi7 14.06.06, 20:13 Jak jest po angielsku "domyślić się"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jersey.girl Re: domyśleć się in English 15.06.06, 00:20 Figure out; deduce; guess; infer - przydalby sie kontekst. NB, po polsku nie mozna powiedziec "domyslec sie". Sama nie wiedzialam, ale przy okazji wyszlo w slowniku :). domyslec: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=10716 domyslic sie: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=10717 Odpowiedz Link Zgłoś
blueboy Re: I presume 15.06.06, 11:02 wydaje mi się, że "presume" to raczej "przypuszczać, sądzić, zakładać" a "domyślić się" to w/g mnie "discover, determine, calculate, reason out, figure out", ale może jestem w błędzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: I presume 15.06.06, 16:06 blueboy napisał: > wydaje mi się, że "presume" to raczej "przypuszczać, sądzić, zakładać" > a "domyślić się" to w/g mnie "discover, determine, calculate, reason out, > figure out", ale może jestem w błędzie.. Słownik tez podaje presume... Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: I presume 15.06.06, 18:41 to zaden dowod. Presume ma wiecej wspolnego z domniemaniem (przeslanka rozumowa) niz z domyslem (co niekoniecznie musi byc zwiazane z dedukcja) Odpowiedz Link Zgłoś