anik0987 18.08.06, 08:46 Chciałam dokształcić się w tej dziedzinie, po angielsku oczywiście:) Czy ktoś może polecić jakiś podręcznik? najlepiej z kasetami lub CD. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yakihoo Re: podręcznik finanse i księgowość 18.08.06, 13:56 try www.allegro.pl/item120136044_kamasutra.html Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: podręcznik finanse i księgowość 18.08.06, 15:33 a co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka Re: podręcznik finanse i księgowość 18.08.06, 17:51 to ma byc uzupelnienie wiedzy teoretycznej czy praktycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1234 Re: podręcznik finanse i księgowość 18.08.06, 18:31 praktycznej, którą mam po polsku, chcę teraz nauczyć się odpowiedniego słownictwa po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka Re: podręcznik finanse i księgowość 19.08.06, 01:26 na poczatek i na wakacje polecam "Business English" wydawnictwa Edgar Multimedia. jest to jedyna sensona pozycja z plyta jaka znalazlam w Polsce. dobra do sluchania w samochodzie albo autobusie. jakis czas temu do wyborczej dodawali serie plyt (3 szt) pod tym samym tytulem ("Business English"). ze slownikow najbardziej podpasowal mi "Dictionary of accounting Audit and Tax Terms" dlatego, ze zawiera zarowno zwroty rachunkowosci amerykanskiej jak i brytyjskiej. istota rachunkowosci w duzej mierze w kazdym kraju jest podobna, inne sa systemy podatkowe i prawodastwo. moim zadaniem najszybciej przyswoisz sobie slownictwo i zwroty z podrecznika akademickiego (dowolnego) dot rachunkowosci (ksiegowosci) konkretnego panstwa. musisz tylko sie zdecydowac ktorego;-) z autorow polecam Daniel Sitarz i Peter J.Eisen, oboje pisza jasno, krotko i na temat:) w razie pytan pisz na maila. pozdrawiam i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś