paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:41 FLORENCE MERRIAM PULLMAN Graveside service for Florence Coardy Merriam, 98, will be today at 1:30 p.m. at Riverside Cemetery in Spokane. Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:43 www.google.ca/maps?q=Pullman,+WA,+USA&sa=X&oi=map&ct=title Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:48 zobacz co jest napisane na czapce content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/4/41/300px-PullmanPorter.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:50 jeszcze jeden pullman www.recipetips.com/kitchen/images/refimages/bread/types/bread_pullman_crumb_500.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:53 lepsza wersja tej czapki www.psacbc.com/wp-content/uploads/2006/02/625px-PullmanPorter.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 19:55 tutaj jest nagi Pullman (Bill) www.relaxorium.com/mindspringbs/pullman57.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 21:14 Nagi Pullman:))) A tu mamy Scary, Posh, Spicy i Sporty Pullmans: www.kesr.org.uk/photos/staff/images/Pullman_Staff_jpg.jpg Joma, Mate zdaje sie sugeruje, ze przydalby sie kontekst... Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 21:30 chodzi o prom, domyslam ie ze jest to rodzaj koi. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 21:35 A to nie wiem. Moze slowo zapozyczone od kolejowych pullmanow, ktore sa luksusowymi wagonami z kuszetkami i pelna obsluga... Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 07.05.07, 21:54 George Mortimer Pullman byl wynalazca wagonu sypialnego tutaj jest pullman produkowany przez Meblomor www.ship-technology.com/contractors/interiors/meblomor/meblomor4.html Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: co oznacza słowo "pullman" ? 08.05.07, 05:30 To fakt, ale Joma napisala: "chodzi o prom, domyslam ie ze jest to rodzaj koi." Nic mi nie przychodzi do glowy w zwiazku z promem... Odpowiedz Link Zgłoś
paper_mate Re: co oznacza słowo "pullman" ? 08.05.07, 15:44 kwiatek_leona napisała: > To fakt, ale Joma napisala: "chodzi o prom, domyslam ie ze jest to rodzaj koi." Nic mi nie przychodzi do glowy w zwiazku z promem... Meblomor to fabryka sprzętu okrętowego w okolicach Pily produkujaca miedzy innymi wbudowane meble okretowe takie jak pullman do kabiny na promie. Tutaj sa inne zdjecia kabin ("pullman berth") www.interpacyachts.com/yachts/medboats/images/blue_harem_pullman.jpg www.centralyachtagent.com/yachtadmin/websites/305mes_4.jpg www.neboatworks.com/POWER_PredaciousFull19.jpg PS. Dzieki za zlapanie podtekstu z kontekstem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: co oznacza słowo "pullman" ? 26.05.07, 19:42 No fajnie cie widziec z porotem Kwiatuszku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zorina Re: co oznacza słowo "pullman" ? 28.05.07, 23:03 Ja też w pierwszej kolejności pomyślałam o autokarze... ale skoro wspomniałaś prom, to pamiętam, że jak jeżdziłam promem do Grecji, to osoby, które nie chciały dopłacać do kabin, spędzały noc na "siedzeniach typu pullman" czyli po prostu rozkładanych siedzeniach typu autokarowego lub samolotowego. Pewnie o to tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agaheidi25 Re: co oznacza słowo "pullman" ? 08.05.07, 01:26 Pullman to po włosku autokar. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co oznacza słowo "pullman" ? 23.05.07, 04:17 search.yahoo.com/search?p=Pullman&ei=utf-8&fr=b1ie7 Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co oznacza słowo "pullman" ? 23.05.07, 18:17 Czy o to chodzi? www.semg.org.uk/coach/pull_1.html Odpowiedz Link Zgłoś