Gość: charissa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 13:24 zastanawiam sie nad kursem. W zasadzie chodzi mi o konwersacje glownie. oczywiscie jakas powtorka gramatyki tez czy metoda callana jest dobra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koo more IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.03, 01:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33&w=1101264 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancia Re: callan IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 28.06.03, 10:21 Gość portalu: charissa napisał(a): > zastanawiam sie nad kursem. W zasadzie chodzi mi o konwersacje glownie. > oczywiscie jakas powtorka gramatyki tez > czy metoda callana jest dobra? Jeśli chodzi o konwersacje i naukę słówek - polecam Callana - samo wchodzi do głowy !!!O gramatyce się w zasadzie nie myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: callan IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 21:25 Chodziłam na kurs przez 2 miesiące - bo po takim czasie już miałam serdecznie dosyć. Trochę jak w cyrku. Zrezygnowałam jak miałam powtórzyć zdanie którego kompletnie nie rozumiałam - a lektorka powiedział mi, że mam powtórzyć i nie muszę rozumieć. Potem postanowiłam zapisać się na tradycyjny kurs roczny, gdzie mam nacisk na komunikację i przynajmniej mówię to, co rozumiem :) Na wakacje znalazłam sobie Native Speakera... Moim zdaniem Callan to pomyłka, przestarzała metoda z lat 60... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś