Dodaj do ulubionych

TONSIL-MISTRAL

29.12.04, 21:15
widziałem na zdjęciu nowy zestaw głośników do kd tonsila MISTRAL prezentuje
się całkiem nieźle czy ma ktoś taki zestaw i podzieli się swoimi uwagami na
jego temat w sieci cisza na stronie firmowej tylko cena 999zł i w którymś
sklepie internetowym dokładają te głośniki do zestawu kd JVC i DENON prosze o
wszelkie informacje na temat tego zestawu lub adres konkretnej stronki
ciekawe jak MISTRAL wypada w porównaniu z zestawem 5.0 KODY F51 cena 999zł
dzięki za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:56

> tonsil zaczyna sprzedawać same fronty z zestawu mistral
      > MISTRAL FRONT-349 zł sztuka i nic żadnych danych ani parametrów słuchał już
      > ktoś tych kolumn.
      • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 22.01.05, 13:37
        Nikt nie słyszał tych kolumn? Czy ktoś ma lub słyszał suba 9.11 ?
        • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 09.02.05, 16:57
          czy zestaw Mistral i Sub 9.11 to taka nowość czy takie dziadostwo że nikt tego
          nie słuchał i nie warto zawracać sobie tym głowy?
          fotka Mistrali www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=6171&p=2#k
          • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 10.02.05, 23:07
            Nikt nie słuchał tych kolumn?
            • Gość: em Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:50
              nie słuchałem, ale chętnie bym to zrobił, bo prztmierzam się do ew. zakupu.
    • Gość: Maciek Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:29
      Od kilku dni jestem posiadaczem Tonsili Mistral (frontowych), kupiłem je z
      myśla o zestawie stereo. Moje poprzednie kolumny to Tonsile Altus 140, byłem z
      nich zadowolony a wydawało mi się że są już na tyle stare, ze warto je zmienić.
      W konfrontacji z nimi Mistrale wypadły słabo. Mistrale mają świetne pasmo
      środkowe i niezłe wysokie. Jeśli ktoś już przyzwyczaił ucho do Altusów to
      będzie zawiedziony, że nie usłyszy w Mistralach miękich, dźwięcznych, szybkich
      i niskich basów. Ogólnie Mistrale jak na zestaw front za 699 PLN jest niezły.
      Mają niezła moc, wygląd i zadawalające pasmo. NIE POLECAM audiofilom!!
      • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 24.02.05, 17:00
        Dzięki za odpowiedż myślałem że przy dwóch głośnikach niskotonowych to basu nie
        powinno brakować słuchałem przez chwile MISTRALE i FENIXY i te pierwsze
        brzmiały dla mnie o wiele lepiej pomocne jest twoje stwierdzenie że mają dobry
        środek i góre bo właśnie szukam dość dobrych i tanich kolumn w których nie ma
        dominacji basu chyba warto zainteresować się tymi MISTRALAMI i dokładniej ich
        posłuchać z tym że potrzebuje 5.0 i wrazie czego kupiłbym fronty MISTRAL a sat
        i center MAESTRO II .Napisz o swoich wrażeniach po dłuższym odsłuchu. Dzięki
        • Gość: Maciek Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:44
          Źle mnie zrozumiałeś z tym basem. Mocy basu przy podkreceniu potencjometru nie
          brakuje, brakuje odpowiedniej barwy najniższych częstotliwości. Domyślam się,
          że te kolumny tylko ocierają się o te najniższe częstotliwości. Podczas
          oglądania filmów ładnie brzmią i do filmów wydaje mi się, ze to wystarcza. Moje
          uwagi były krytyczne po przesłuchaniu płyt CD i to pewnie dlatego, ze byłem
          przyzwyczajony do lepszych zestawów głośnikowych.
          • Gość: andy Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.BleBleBle.com.pl / *.netia.com.pl 14.03.05, 06:58
            A ja mam od tygodnia zestaw kina domowego mistral,( pokój 30m2) podłączone do
            yamahy 450 i jestem z nich bardzo zadowolony, po przeniesieniu basu na fronty i
            po ustawieniu odciecia 100 kz sub staje sie prawie zbędny, choć w sytuacjach
            kluczowych może troche więcej basów by sie przydało, wcześniej odsłuchiwałem
            pare zestawów kody (AM 950)(Av703)(f-51), moim zdaniem te kolumny kody wpadają
            w nieprzyjemny rezonans już przy niewielkim wzmocnieniu. wadą tonsila jest to
            że fronty nie stoją na nóżkach i drży mi cała podłoga.
            • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 14.03.05, 21:01
              <Dzięki za odpowiedź widze po paru odpowiedziach że Mistralami warto się
              <zainteresować że nie jest to zły zestaw a jak się spisują sat i central z tymi
              <głośnikami szerokopasmowymi ? czy jest możliwość bez uszczerbku dla frontów
              <samemu zamocować kolce dzięki.
              • Gość: andy Re: TONSIL-MISTRAL IP: *.BleBleBle.com.pl / *.netia.com.pl 15.03.05, 11:39
                wiesz z tymi nóżkami będę kombinował w razie czego to sa przyklejane, centralny
                ma od 100hz troszke mało dla tego na ampie mam przekierowanie na fronty od
                100hz satelitki całkiem dobre baski przenoszą. Wiesz ogólnie ciężko mi jest
                odpowiednio poustawiać te głośniki w moim już umeblowanym pokoju i tak fronty
                stoją w narożniku gdzie bardzo mocno wzmacniają sie basy jak odsunołem je o pół
                metra basy były mniej rozbiegane ale i też przejścia przez pokój nie miałem.
                Moim zdaniem możesz mieć super hiper głośniki ale jak je źle poustawiasz bo po
                prostu ci na to meble czy ściany nie pozwolą(np okna drzwi itd) to strata
                pieniędzy
                • marek_57 Re: TONSIL-MISTRAL 29.11.05, 16:27
                  >do swoich Mistrali zastosowałem kolce przyklejane które są regulowane i stoją
                  >na podkładkach antypoślizgowych całkiem ładnie to wygląda i nie przenosi drgań
                  >na podłoge grają te kolumny całkiem fajnie ale brakowalo mnie troche basu przy
                  >cichszym słuchaniu i choć są one jeszcze na gwarancji postanowiłem zajrzeć do
                  >ich wnętrza odkręciłem 2 głośniki niskotonowe okazało się że są one w
                  >oddzielnej komorze która ma wytłumiony dół góre i tył pasem włókniny gr.ok.3cm
                  >pod tą włókniną do tylnej ściany przyklejona jest płytka drukowana z elementami
                  >zwrotnicy boki niczym nie są tłumione i własnie je wyłorzyłem 2cm gąbką zabieg
                  >ten spełnił moje oczekiwania według mnie bas jakby troche niżej schodził jest
                  >mocniejszy w kd choć nie mam suba nieźle trzęsie na razie ta modyfikacja mnie
                  >zadawala i już do komory z głośnikiem średnio i wysokotonowym nie zaglądałem
                  >teraz gdybym montował kolce to zastosowałbym wkręcane bo wiem że kolumnom
                  >nic by się nie stało marek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka