Gość: Aneta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:12 Mam sygnał z cyfry + i zwykłej anteny dachowej. Czy będzie to wystarczające do sensownego odbioru. Czy warto kupić do cyfry+ nowy dekoder, ten który mam ma kilkanaćsie lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 19:18 Gość portalu: Aneta napisał(a): > Mam sygnał z cyfry + i zwykłej anteny dachowej. Czy będzie to wystarczające > do sensownego odbioru. Czy warto kupić do cyfry+ nowy dekoder, ten który mam > ma kilkanaćsie lat. By w pelni wykorzystac mozliwosci Twego TV , jesli jest HD Ready , podlacz go do DVD z wyjsciem HDMI . Odbior analogowy z anteny naziemnej , jak i C+ sa slabej jakosci ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:23 Dalej nie rozumię, chodzi mi przede wszystkim o odbiór tv, średnio zależy mi na oglądaniu DVD. Telewizor jest HD Ready. Proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 21:16 Nie bardzo wiem jak Ci pomoc ?? Jakosc techniczna przekazu polskich platform cyfrowych jest slaba srednia w porywach , i nawet majac najlepszy TV Full HD to nic nie pomoze .Jedynym wyjatkiem jest TVN , ktorego jakosc obrazu dorownuje zachodnim stacjom.Nie mowiac o analogicznym przekazie naziemnym .... Moze przyszla platforma TVN cos zrobi w tym kierunku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:33 W takim razie jeszcze tylko jedno, czy jest sens wymiany tunera który dostałam od Cyfry+ kilka lat temu na nowy cyfrowy. To wydatek ok. 500 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 23:23 Bedzie lekka poprawa jakosci obrazu .. tylko . Na dzien dzisiejszy jesli chcesz obejrzec film z dobra jakoscia obrazu pozostaje ci DVD z wyjsciem HDMI w max rozdzielczosci jaka zapewnia twoj TV . Od jesieni ma byc platforma TVN z kanalem w HD ....Ale na razie nic konkretnego na ten temat nie slychac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Sygnał do plazmy IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 13.09.06, 15:40 I nie tylko TVN szykuje sie do HD TV : Nieoficjalnie wiadomo, że platforma Cyfra+ od listopada testowo uruchomi jeden kanał HDTV w MPEG-4, który ma się nazywać Canal+ Sport HD. Będą tam transmisje meczów Premiership i Ligue 1 uzupełnione filmami w HD. Orange Ekstraklasa w HD najwcześniej w 2007 roku! » Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 02:44 witam oczywiscie że warto 1.www.hdtv.com.pl/upload/rte/ar...0/P1000541.jpg 2.www.hdtv.com.pl/upload/rte/ar...0/P1000545.jpg otwórz zdjęcia obok siebie i porównaj. Obraz który masz jest po euro / ten gorszy/ Obraz który Cię czeka - po hdmi Odpowiedz Link Zgłoś