Dodaj do ulubionych

Sygnał do plazmy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:12
Mam sygnał z cyfry + i zwykłej anteny dachowej. Czy będzie to wystarczające
do sensownego odbioru. Czy warto kupić do cyfry+ nowy dekoder, ten który mam
ma kilkanaćsie lat.
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 19:18
      Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Mam sygnał z cyfry + i zwykłej anteny dachowej. Czy będzie to wystarczające
      > do sensownego odbioru. Czy warto kupić do cyfry+ nowy dekoder, ten który mam
      > ma kilkanaćsie lat.
      By w pelni wykorzystac mozliwosci Twego TV , jesli jest HD Ready , podlacz go
      do DVD z wyjsciem HDMI .
      Odbior analogowy z anteny naziemnej , jak i C+ sa slabej jakosci .....
      • Gość: Aneta Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:23
        Dalej nie rozumię, chodzi mi przede wszystkim o odbiór tv, średnio zależy mi na
        oglądaniu DVD. Telewizor jest HD Ready. Proszę pomóżcie
        • jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 21:16
          Nie bardzo wiem jak Ci pomoc ?? Jakosc techniczna przekazu polskich platform
          cyfrowych jest slaba srednia w porywach , i nawet majac najlepszy TV Full HD to
          nic nie pomoze .Jedynym wyjatkiem jest TVN , ktorego jakosc obrazu dorownuje
          zachodnim stacjom.Nie mowiac o analogicznym przekazie naziemnym ....
          Moze przyszla platforma TVN cos zrobi w tym kierunku ??
          • Gość: Aneta Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:33
            W takim razie jeszcze tylko jedno, czy jest sens wymiany tunera który dostałam
            od Cyfry+ kilka lat temu na nowy cyfrowy. To wydatek ok. 500 PLN
            • jacekm22 Re: Sygnał do plazmy 12.09.06, 23:23
              Bedzie lekka poprawa jakosci obrazu .. tylko .
              Na dzien dzisiejszy jesli chcesz obejrzec film z dobra jakoscia obrazu
              pozostaje ci DVD z wyjsciem HDMI w max rozdzielczosci jaka zapewnia twoj TV .
              Od jesieni ma byc platforma TVN z kanalem w HD ....Ale na razie nic konkretnego
              na ten temat nie slychac .
              • Gość: jacek2 Re: Sygnał do plazmy IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 13.09.06, 15:40
                I nie tylko TVN szykuje sie do HD TV :
                Nieoficjalnie wiadomo, że platforma Cyfra+ od listopada testowo uruchomi jeden
                kanał HDTV w MPEG-4, który ma się nazywać Canal+ Sport HD. Będą tam transmisje
                meczów Premiership i Ligue 1 uzupełnione filmami w HD. Orange Ekstraklasa w HD
                najwcześniej w 2007 roku! »

• Gość: locoloco Re: Sygnał do plazmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 02:44
                witam
                oczywiscie że warto
                1.www.hdtv.com.pl/upload/rte/ar...0/P1000541.jpg

2.www.hdtv.com.pl/upload/rte/ar...0/P1000545.jpg
                otwórz zdjęcia obok siebie i porównaj.
                Obraz który masz jest po euro / ten gorszy/
                Obraz który Cię czeka - po hdmi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka