Gość: nunik IP: *.sileman.net.pl 24.12.06, 20:12 Chcę kupic kamerę do nagrywania dziecka. Tanią do tysiąca. Mam laptopa z wyjsciem fire wire. Na co zwrócić uwagę aby spokojnie móc przegrywać na płytki wykonane filmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Tania kamera cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 23:27 ...żeby ci się ręka nie trzęsła. Przepraszam za złośliwość (zwłaszcza w Wigilię), ale zadaj bardziej precyzyjne pytanie, to chtnie pomogę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: Tania kamera cyfrowa 25.12.06, 12:28 Żebym to ja sama wiedziała. Ostatnio miałam w ręku cyfrową kamerę Sony z nosnikiem digital 8 ważącą ponad kg i faktycznie ręka mi się trzęsła. Jaki powinien być zoom optyczny W tej cenie to nośnik mini DV Jak to jest z redukcją szumów ? Jaka powinna być matryca? Jak najlepiej zgrywać na komputer prze wire fire, USB Sony DCR-HC23E Sony DCR-HC24E Na razie myslę o tych dwóch ale w tym temacie zielona jestem totalnie.Dlatego takie chaotyczne te pytania bo sma za bardzo nie wiem na co zwrócić uwagę. Cena do 1 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.rycho Re: Tania kamera cyfrowa IP: *.aster.pl 25.12.06, 19:44 nunik napisał: >Ostatnio miałam w ręku cyfrową kamerę Sony z nosnikiem digital 8 ważącą ponad > kg i faktycznie ręka mi się trzęsła.> Im kamera cięższa tym mniejsze drgania. Nośnik miniDV chyba najlepszy. Matryca im większa tym lepiej,na pixele nie zwracaj żadnej uwagi chyba ,że chcesz kupić HDTV. Najlepiej przez fire wire. Na koniec to samo co poprzednik,trzęsąca ręka może popsuć nawet najlepszy technicznie film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tania kamera cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 22:08 polecam kamerę na kasetki miniDV, bo są najtrwalsze. NIe wdając się w szczegóły : w tej cenie kamery są niemal identyczne. Nie poleca się jedynie samsungów (nie wiem dlaczego: podobno są najtandetniej wykonane). pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś