Gość: Marta IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 12.11.03, 13:49 Chcę sobie kupić telewizor i zastanawiam się nad Samsungiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirbink Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.11.03, 23:24 Zależy co chcesz kupić od Samsunga. Monitory tradycyjne i LCd mają niezłe. Sprzęt RTV, ten droższy, też całkiem niezły im ostatnio wychodzi, a z reguły jest sporo tańszy od tego z flagowych firm (Sony, Philips czy Panasonic). Nie polecam tanich modeli Samsunga i sprzętu audio (wieże, odtwarzacze CD. Odpowiedz Link Zgłoś
mirbink Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? 12.11.03, 23:29 Zależy co od Samsunga chcesz kupić. Mają niezłe monitory i te tradycyjne i te LCD. Droższy sprzęt Samsunga też jest ostatnio na poziomie, a jest sporo tańszy od tego z flagowych firm (Sony, Panasonic, Philips). Nie polecam tanich urzadzeń Samsunga i sprzętu audio (wieże, odtwarzacze CD). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.rtk.net.pl 17.11.03, 21:01 zalecam raczej LG - ten sam mniej więcej przedział cenowy - a bardziej niezawodny. telewizory LG 29 100hz - rewelacyjny stosunek jakości do ceny. o samsungu wiadomo na pewno tylko, że robi extra-badziewne wieże audio (dźwięk-koszmar, światełka jak w tajlandzkich dyskotekach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 21:07 hę. znajomy ma dwa nowe tv: lg flatron panorama 100Hz i samsung 21" stero. na samsungu jest znacznie lepszy obraz :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.rtk.net.pl 19.11.03, 01:12 jasne. na mniejszym ekranie obraz zawsze będzie wydawał się lepszy! (widziałeś może obraz w LG 21-Flatron? - jakość nie do przebicia!) ale - zawsze jest to kwestia subiektywnej oceny. kiedyś miałem video samsunga i wieże samsunga: nie byłem zadowolony ani z jednego, ani z drugiego. może dlatego mam uraz do tej firmy. (a potem kupiłem magnetowid Daewoo - i 8 lat chodzi bez usterki! - to coś znaczy o tej firmie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.zeork.com.pl 19.11.03, 08:25 Z tym DEŁU to przesadziłeś. Jakiś czort mnie podkusił i kupiłem to czterogłowicowe g... w 97', bo było tańsze od panasonica. No i miałem okazję osobiście przekonać się, że "oszczędny" dwa razy traci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.rtk.net.pl 19.11.03, 23:13 może nie jesteś w stanie uwierzyć, ale NIE PRZESADZAM z magnetowidem Daewoo! naprawdę chodzi bez zarzutu, raz zerwał się pasek klinowy - i wszystko. byc może trafił mi sie szczęśliwy egzemplarz - albo tobie pechowy... p.s. miałem tez tv daewoo 28 cali - tez o.k. sprzedałem po 5 latach, gdy wymieniałem na 29 LG - ale był bez jednej usterki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienfiend Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 10:59 taak, wiem że mniejszy kineskop daje lepszy obraz - mam 14" JVC i obraz jest na piątkę minus (w końcu ma 10 lat), a na pewno lepszy niż w 2-letnim Panasonicu 21". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckm Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 09:49 Z samsungiem nie miałem do czynienia, natomiast z lg owszem: dwa tv 21 cali jeden prawie dwa lata drugi ok. 1,5 roku. Jak kupowałem zastanawiałem się nad lg i samsungiem, ale wybrałem lg i jak na razie jestem bardzo zadowolony.No ale to są tv 21 cali.Osobiście jakoś nie ufam samsungowi. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: 195.117.149.* 19.11.03, 13:56 kupiłam samsunga plano 100 Hz 29 cali-super sprawa za małe pieniądze mam tez komóreczke jest niezawodna ale menu ,mi nie do końca leży i bateria słaba,więc telefon raczej odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: Opinia bodo IP: *.zeork.com.pl 20.11.03, 07:44 Pewnie Ty miałeś fuksa, bo wady wykryte w moim egzemplarzu nie mają prawa pojawić się w produkcie pochodzącym z cywilizowanego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Opinia bodo IP: *.rtk.net.pl 20.11.03, 23:25 a do kompletu moich przeżyć dodam, że kupiony 2 lata temu magnetowid panasonic (jako 2-gi w domu) był w trakcie gwarancji 2-letniej 3 razy w naprawie (model NV-SJ412); dopiero gdy wymienili głowice (w nowym sprzęcie!!!) przestał się psuć. panasonic... a daewoo do dziś mi chodzi! (BEZ ŚCIEMY!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotreq Re: Opinia bodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 19:58 Dobra dobra, każdy tu gada swoje.... ale czy wiecie, że np. DAEWOO używa w swoich telewizorach kineskopów Samsunga? A tak pozatym, samsung, jest dostawca czesći do wielu producentów z barnży audio/video/informatycznej. Jak nie wieżycie to zdejmijcie obodowy w swoim sprzecie, ja np. mam tv Philipsa i wykorzystuje on układy scalone Samsunga. Samsung to najwieksza koreańska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafZielak Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.isep.pw.edu.pl 05.12.03, 08:48 Nigdy nie mozna generalizowac. Jedna firma jest dobra w jednym, inny w drugim. Jesli chodzi o sprzet powiedzmy "tanszych" marek Samsung tez jest w czolowce pod pewnymi wzgledami. Regula jest, ze jesli chodzi o TV wybiera sie pomiedzy LG, a Thomsonem, jesli chodzi o DVD w gre wchodzi praktycznie tylko LG, magnetowidy - Samsung, Thomson, Kina domowe - brak lidera (kazdy ma wady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Duże TV - kiepskie IP: *.telkab.pl 05.12.03, 11:32 Wydaje mi się, że mniejsze TV Samsung są niezłe. Natomiast chciałem kupić Samsung 32" panorama. W Jankach wielki sklep - wszystkie telewizory włączone. Jest również ten, na jaki się nastawiłem. I okazało się że wyróżniał on się spośród wszystkich pozostałych nadzwyczaj kiepską jakością obrazu. Rozmawiałem ze sprzedawcą. Stwierdził, że jest to kwestia ustawienia. Pwiedziałem żeby go ustawił, bo chcę go kupić. Niestety nie udało się. W efekcie kupiłem Philips. Już prawie rok sprawuje się ok. W małym sklepie, po targach zapłaciłem 600zł mniej niż kosztuje w takim molochu jak Janki. I jeszcze przywieźli do domu i ustawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso to nawet nie tak IP: 195.41.66.* 05.12.03, 12:14 RafZielak napisal, ze kazda firma robi cos dobrze a inna cos innego. To nawet nie tak. Ta sama firma robi dobre i slabe rzeczy, sa modele udane i dopracowane i sa wypuszczone na rynek przedwczesnie lub sknocone na tasmie produkcyjnej. Osobiscie mam przekonanie, ze udany model jest udanym modelem i warto go kupic niezaleznie od marki czy renomy marki. Podbnie zreszta jak z samochodami czy plytami konkretnych wykonawcow. Czasami cos uda sie fantastycznie Samsungowi a czasami nie. Firma jednak zaluguje na pewien szacunek chocby tylko z powodu ilosci zarejestrowanych patentow. To jednak o czyms swiadczy. pzdrw soso PS By nie byc posadzonym o reklame - nie mam niczego od Samsunga w domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
harald.brenner Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? 09.12.03, 13:47 mam telewizor samsunga juz 12 lat i nic sie nie dzieje, dziala jak nowy..marto kupuj bez obaw to bardzo dobra firma i nie doplacasz za nazwe tak jak u sonego czy panasonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.12.03, 09:56 ja mam Plano 32 cale i nie narzekam.Podłączony do cyfry+ i jakość obrazu rewelacja. Dodatkowo w promocji dawali DVD Samsunga. Chodzi jak złoto Odpowiedz Link Zgłoś
gasper21 Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? 14.01.04, 09:09 ja również jestem użytkownikiem sprzętu marki samsungi i jak na razie nie mam nic do zarzucenia. zestaw combo który posiadam ht-dm 550 działa bez zarzutu czyta wszystkie płytki DVD,vcd,cd co nie jest oczywiste dla niek tórych marek. przed zakupem tego sprzętu zastanawiałem się czy kupić może sony lub philipsa ale ostatecznie nie chciałem przepłacać za sam znaczek sprzętu porównywalnej jakości. trudno jest jednoznacznie stwierdzić czy samsung to dobra firma a sony to zła. mam nadzieję że nie będę musiał zmienić zdania za jakiś czas. pozdro gasper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piorun Re: Powiedzcie mi czy SAMSUNG to dobra firma? IP: 80.48.71.* 06.01.04, 10:43 Nie, samsung robi tandetne miniwieże i telewizory, lepiej kup sobie np. SONY,PHILIPS- w razie ewentualnych usterek nie ma kłopotów z serwisem. SAMSUNG serwis ma do bani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
busstop SAMSUNG TO BADZIEWE 08.01.04, 11:05 Mam monitor 763MB. Tandeta. przy czarnych pionowych kreskach zostaje czerwona poświata. Szwagier ma głościczki komputreowe. To chyba tandetny mediatech byłby lepszy. Odradzam Samsunga. A LG? No to dawny LuckyStar połączony z GoldStarem. LuckyStar to nie najlepsza marka komputerowa, GoldStar to podła marka AV. Ale, jak ktoś to lubi, to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś