Dodaj do ulubionych

wpadka??:((((

11.06.04, 12:09
ja to mam pecha. wczoraj pękła nam prezerwatywa. durex ze środkiem
plemnikobójczym - polecam jesli chcesz zostac mama. jestem zalamana i
cholernie sie boje. w tym roku skonczylam LO, chcialam isc na studia a teraz?
najgorsze jest to ze mam problemy z hormonami, nieregularny cykl i nawet nie
wiem czy mialam wtedy owulacje czy nie. musze siedziec i czekac. nawet nie
mam po co robic testu bo nazajutrz nic nie wyjdzie. kurwa mac i co ja mam
teraz zrobic???
Obserwuj wątek
    • iga_iga dyraj do ginekologa! 11.06.04, 12:13
      zwijaj sie do lekarza po receptę na postinor
      można go przyjąć chyba nawet do 24godzin po wypadku
      tak czy inaczej nie ma na co czekać
      • Gość: justi Re: dyraj do ginekologa! IP: *.pl / *.pl 11.06.04, 12:35
        nawet dluzej- z tego co ja wiem to nawet do 48 godzin mozna przyjac postinor,
        ale z kazda godzina zmniejsza sie prawdopodobienstwo ze zadziala.
        • diastema Re: dyraj do ginekologa! 11.06.04, 13:37
          no lec do lekarza do ginekologa a nawet jak wpadniesz gdzis na ostry dyzur i
          powiesz o co chodzi to ci postinor wypisza!
          • Gość: A n i a Re: dyraj do ginekologa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:56
            Pewnie ze Ci przepisza, jak bylam u ginekologa, widziala taki plakat.Masz72
            godziny.a nie 48.
      • Gość: oliviaa Re: dyraj do ginekologa! IP: *.ztpnet.pl 11.06.04, 20:06
        postinior mozna wziąć 72 godziny po (wiem bo sama brałam) wiec juz powinnaś
        siedziec u ginegkologa...
      • Gość: eve Re: dyraj do ginekologa! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.04, 22:19
        Lec do ginekologa i wez recepte na postinor. Mozna go zazyc do 72 godzin po
        stosunku ale oczywiscie im wczesniej tym lepiej.
      • Gość: yas Re: dyraj do ginekologa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:05
        72 godziny
    • Gość: lore Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:03
      nie panikuj.napisałaś że masz problem z hormonami wiec droga do ciazy moze byc
      dłuzsza niż ci sie wydaje.jeżeli cykle sa regularne masz szanse obliczyc dni
      najbardziej płodne. wezmisz tabletke wczesno poronna to twoje hormony calkiem
      sie rozzregulują.wątpie ze przy cyklach nieregularnych i przy problemach z
      hormonami tak szybko zostala bys mama.w twoim przypadku moze byc dluzsza droga
      do maciezynstwa .
    • Gość: takatoja Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:09
      POSTINOR
      • Gość: cosmo07 Re: wpadka??:(((( IP: *.f / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:05
        Nieregularny cykl może Cię uratować, ale zawsze lepiej się upewnić - tabletka.
    • Gość: malenstwo Re: wpadka??:(((( IP: *.p.lodz.pl 11.06.04, 15:11
      A moze wypic piwo, ktorego sie nawarzylo?Laski nie macie wyrzutow sumienia po
      tabletce wczesnoporonnej?Przeciez to zabojstwo...
      • Gość: Labeysia Re: wpadka??:(((( IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 22:16
        > A moze wypic piwo, ktorego sie nawarzylo?Laski nie macie wyrzutow sumienia po
        > tabletce wczesnoporonnej?Przeciez to zabojstwo...

Postinor NIE JEST tabletką wczesnoporonną. Na litość boską, ile razy jeszcze
        trzeba to powtarzać!! Tabletki wczesnoporonne są w Polsce zakazane. Gdyby
        Posytinor do nich należał, żaden lekarz nie przepisałby go legalnie, a już na
        pewno nie można by go było nabyć w aptece.
        • diastema Re: wpadka??:(((( 11.06.04, 23:07
          dokladnie jest tabletka plemnikobojcza!!!!
          • Gość: akirka Re: wpadka??:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 21:10
            Postinor nie jest ani tabletka wczesnoporonna, ani plemnikobijcza!!!!!zawiera
            taka dawke hormonow,ze powstrzymuje owulacje, zageszcza sluz w pochwie,tak,ze
            plemniki sie nie przedostana!!!!nie wiem skad macie takie bzdurne informacje!!!
            sredniowiecze!!!
            lec do ginekologa, a nie czekaj bezczynnie na to co bedzie!!!Postinor mozesz
            przyjac do 72 godzin po wpadce,tyle ze z kazda godzina obniza sie(minimalnie)
            jego dzialanie. polecam www.wpadka.pl. i troche wiecej checi do decydowania o
            wlasnym zyciu!
      • Gość: Rita zadnych prochow!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 10:51
        niebierz zadnych prochow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bylas na tyle dorosla na sex to
        teraz mysisz byc na tyle dorosla aby poniesc konsekwencje a to niejest trudno
        bo mozna przenosic gory przy takim malenstwie
    • Gość: rzmija Re: wpadka??:(((( IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:42
      tabletka po byla pierwsza rzecza o jakiej pomyslalam. ale po zastanowieniu i
      rozmowach z chłopakiem postanowilam, ze nie wezme bo po takiej dawce hormonow
      moj organizm nie pozbieralby sie. mam nadzieje ze nic sie nie stalo. a jesli to
      za 9 miesiecy bede miec dzidziusia ale jakos sobie poradzimy.
      • Gość: Zapałeczka Re: wpadka??:(((( IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:39
        mi postinor całkowicie rozregulował cykl ... nie dość że miałam nieregularne @
        to jeszcze ta bomba hormonów ... i już prawie rok się z tym bawie ...
    • Gość: Alusia Watpie IP: 62.233.169.* 11.06.04, 17:58
      Jeżlei jesteś przekonana,że partner spóścił się w tobie ,to masz 72
      godziny ,aby zgłosić się do lekarza ,a ten zeby przepisał tabletke po..( cena
      ok 40 zł albo 20) A jak już tam bedziesz to popros lekarza aby Ci przepisał
      tabletki antykoncepcyjne.Bo moi rodzice tez zaufali gumce i ...mam trójkę
      rodzeństwa :))
    • Gość: Kasia_26 Re: wpadka??:(((( IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 11.06.04, 18:55
      Nie rozumiem Cie - najpier rozpaczasz ze moglabys zajsc w ciaze a jak masz
      mozliwosc zapobiec jeszcze temu to stwierdzasz ze bedziesz siedziec i
      czekac !!! To po co w ogole pytasz sie o rade??

1. Postinor dziala do 72 godzin po -ale oczywiscie najlepiej najwczesniej jak
      sie tylko da przyjac go.
      2. W opakowaniu sa 2 tabletki, jedna bierzesz odrazu po rozpakowaniu a nastepna
      po kilku godzinach aby byla lepsza pewnosc
      3. kosztuje ok.70zł
      4. A poza tym nie rozumiem na jakim ty swiecie zyjesz - mas zinternet to wysil
      si i poczytaj o tych tabletkach - owszem zawieraja duzo hormonow ale napewno
      nie rozreguluja twojego zyci tak jak dziecko, w tym wieku.

...................
    • Gość: onnna !!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.06.04, 20:54
      hm tak to czytam i nie rozumiem twojego podejscia, po 1 postinor NIE JEST
      TABLETKJA WCZESNOPORONNA!!!!! ona dziala zanim komorka jajkowa zagniezdzi sie w
      macicy takze nie ma to nic wspolnego z zabijaniem juz powstalego jajeczka!!! po
      2 ja mam tez problemy z hormonami, mam strasznie nieregularne cykle itp...mam
      21 lat ale i tak jesli wezmiesz ten raz postinor (teraz to jest postinor duo,
      zaplacilam 64 zl) to nic ci sie takiego nie stanie, okres tak czy siak bedziesz
      miala nieregularny ale nic wiecej....no ale w sumie skoro piszesz ze juz sie
      przygotowalas na to ze moze byc dziecko to powodzenia...co bym ci jeszcze
      poradzila to to zebys poszla to ginekologa powiedziala ze masz problemy z
      okresem a lekarz zleci ci serie badan krwii i zastosuje kuracje zeby naprawic
      twoj cykl, ja tez normalnych tabletek antykoncepcyjnych juz nie moge brac bo
      musze wyregulowac swoj naturalny cykl i zaraz po wakacjach zaczynam leczenie bo
      teraz wyjezdzam , a jest to wazne bo naprawde pozniej mozesz miec problem z
      zajsciem w ciaze a nawet moze to doprowadzic do bezplodnosci...
      pozdrawiam....
    • Gość: lore doloreysiy i onna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:04
      o matko jak to przeczytałam co napisałyscie to mnie telepie.tak ta tabletka
      jest wczesno poronna .!!!!!!co moze to witaminki.te tabletki maja w sobie duza
      dawke hormonów wiec nie piszcie mi takich bzdur.sprawdzcie moje drogie w
      internecie a same sie przekonacie ze to tabletki wczesno poronne .czasmi dziwi
      mnie taka plytka wiedza
    • Gość: lore Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:16
      oto co znalazlam dla dziewczyn które udaja głupio madre a ich wiedza jest
      oparta z nikad.
      DZIALANIE POSTINORopużnia proces owulacji( jezeli do niej nie doszlo)
      _ zageszcza śluz w szyjce macicy co utrudnia dostep plemnikow
      -UTRUDNIA ZAGNIEZDZENIE ZAPLONIONEJ KOMORKI JAJOWEJ ( JEZELI DOSZLO DO
      ZAPLODNIENIA ) DZIALANIE PORONNE
      i jezeli nie masz pojecie to nie praw ludzia morałów bo bo twoja wiedza na ten
      temat jest OGRANICZONA!!!!!!

• ramzes-ka Re: wpadka??:(((( 12.06.04, 11:29
        Czy Ty należysz do Ligi Polskich Rodzin czy może do Stowarzyszenia Rodzin
        Katolickich? Każdy robi to na co pozwala mu jego sumiemie i nie oskarżaj tu
        nikogo o zabójstwo fanatyczko jedna.
        • diastema Re: wpadka??:(((( 12.06.04, 13:46
          dobrze ramzeska i ja z toba!!!
      • Gość: onnna do lore IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.06.04, 11:44
        nie wiem skad ty to wzielas, zapytaj sie jakiegokolwiek ginekologa to kazdy ci
        powie ze to nie jest tabletka wczesnoporonna!!! tak jak pisalam ona nie
        powoduje zabicie juz zagniezdzonej komorki jajowej tylko w ogole zapobiega jej
        osadzeniu, takze nie pisz ze smieszy cie moj brak wiedzy tylko sie sama
        zastanow nad swoja..............
        • Gość: onnna Re: do lore IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.06.04, 12:02
          napisze ci jescze informacje zamieszczona w ulotce postinoru : "preparat nie
          powoduje przerwania istniejacej ciazy!!!, z badan epidemiologicznych wynika
          (...), ze jezeli mimo wszytsko doszlo do ciazy, postinor nie wplywa
          niekorzystnie na plod ..." tak wiec jasno ci wynika ze nie jest to tabletka
          wczesnoporonna tak jak sa nimi inne tabletki nie rozpowszechnione w polsce,
          ktore zabijaja juz rozwijajaca sie komorke jajowa..........tak wiec jak juz
          zaszlas w ciaze to postinor nic ci nie pomoze!!!a nawet nie zaszkodzi
          dziecku!!!!!!!!!hmmm wiec moze wedlug ciebie wkladki i spiralki domaciczne tez
          sa srodkami wczesnoporonnymi?? bo dzialaja na podobniej zasadzie co
          postinor.....
        • Gość: bu Re: do lore IP: *.crowley.pl 16.06.04, 13:00
          DuRnA babo!- tak, to do ciebie onnna!
          Przeczysz sama sobie.
          Do zaplodnienia dochodzi w jajowodzie, z zaplodnionej komorki nie wyjdzie zyrafa- wiec jest to potencjalny czlowiek. zaplodnione jajeczko dociera do macicy- tylko tam ma szanse na rozwoj. Skoro postinor, jak sama twierdzisz, nie dopuszcza do zagniezdzenia jajeczka to dziala WCZESNOPORONNIE, bo pozbawia zarodka skladnikow odzywczych, i nie zmieni tego twoje "chcenie" zeby bylo inaczej.

Wkladki domaciczne zageszczaja sluz, uszkadzaja plemniki (dzialanie miedzi), ale jesli mimo wszystko i tak dojdzie do zaplodnienia, maja dzialanie wczesnoporonne bo nie dopuszczaja do zagniezdzenia juz zaplodnionego jajeczka!

Czytania ze zrozumieniem ucza juz chyba od pierwszych klas podstawowki.
          Ale jak sie czyta artykuly sponsorowane, ktore wyjasniaja wszystko- znaczy zwalniaja z myslenia, to potem mamy wypowiedzi kretynek na forum, ktore nawet nie rozumieja tego co cytuja.

A dzieki braku krytyki firmy farmaceutyczne zbijaja kokosy.....
          Chcesz to stosuj, zazywaj, ale do jasnej cholery nie badz ignorantka, ktora jeszcze innych ma czelnosc oswiecac.
          Kretynka i tyle.
      • Gość: Aleks Re: wpadka??:(((( IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 12.06.04, 19:39
        Dziewczyno ale ty jestes beznadziejna. Pewnie masz pas cnoty i zgubilas do nigo
        kluczyk!!! zacofaniec!!!
    • Gość: lore Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:45
      nie wiesz o co chodzi wiec twoje pytanie jest totalnie bez sensu .kazdy ma
      prawo robic to co uwaza za sluszne nie jestem przeciwnikiem tych tabletek ale
      babka udaje madra jej slowa mnie wkurzyly bo nie wie o co chodzi a przedstawia
      swoje racje.przeczytaj uwaznie co co napisala nie autorka listu ale osoba co
      odpisala
      • ciociacesia Re: wpadka??:(((( 12.06.04, 13:16
        taaa, ktos pisał "działanie plemnikobujcze"... troche sie bilogia kłania, bo
        dla niektórych zapłodniona komórka to juz nowy człowiek, inni mówią ze ciąża to
        dopiero jak sie komorka zagnieździ... i chyba taki jest medyczny opis ciąży...
        ale ja miałabym wyrzuty wobec mojej biednej "komórki jajowej"...
    • Gość: * Re: wpadka??:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:01
      Postinor - do 72h Bierzesz 2 tabletki, w opakowaniu sa 4 tabletki, cena okolo
      60 zł, lek na recepte
    • Gość: domi Re: wpadka??:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 13:40
      Wez POSTINOR. Moze uda się Tobie ubłagać aptekarza na wydanie bez recepty.
    • Gość: lore do onna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:08
      słuchaj tabletka antykoncepcyjana to co innego sama ja uzywam .a spirala ma
      takie dzialanie mozna powiedziec ze podobne w dzialaniu poniewaz jezeli dojdzie
      do polaczenia komorki jajowej i plemnika to niestesty nie ma sie gdzie zaczepic
      poniwewaz spirala nie daje na to szans.nie pisz mi tu morały bo malo wiesz o
      zyciu znam wiele dziewczyn ktore stosuja spirale i mam wsrod moich znajomych
      takie ktore uzywaja tabletki po wiecej niz raz.ale to dla ciebie chyba jakis
      wyrok to moje slowo tabletka wczesno poronna.a poniewaz poruszylas jeszcze
      jeden problem ze ta tabletka nie powoduje zadnych skotkow ubocznych u dziec
      matek ktore ja przyjmowaly .jest bledna poniewaz istnieje duze ryzyko nie
      zawsze ale oczywiscie takowe jest ze dziecko przyszlosci moze byc obajnakiem.i
      nie pisz mi tu swoje racje bo ich raczej nie masz.
    • Gość: lore do onna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:14
      moim zdaniem nie ma co dalej ciagnac tej dyskusji. ponieaz jedno jest pewne
      podsumowujac to ze lepiej zazyc ta tabletke niz pozniej miec wyzuty ze jej sie
      nie uzylo i juz na etapie ciazy poddac sie aborcji.wiec nie rozpisujmy sie juz
      o formach anykoncepcji przed czy po .bo jak widac kazdy na ten temat ma inne
      zdanie a ludzi w swych przekonanich nie da sie zmienic,
    • Gość: niunia Re: wpadka??:(((( IP: *.ztpnet.pl 12.06.04, 23:03
      polecam iść do lekarza on napewno coś zdziała w tym kierunku ić puki czas ja nie mialam tyle rozumu i oleju w głowie i mam 2 letniego synka.
      Jest to kochany dzieciak i jestem z niego naprawde dumna :-)
      Ale mam 21 lat.
      Jeśli któraś chce zostać mamusią to polecam tabletki antykoncepcyjne CILEST
      Ja na nich zaszłam w ciąże (brałam codziennie o tej samej poże i pilnowalam tego jak oka w głowie-mimo to mam niespodziankę)
      ALE NIE ODDALABYM TERAZ MOJEGO MALEŃSTWA ZA ŻADNE SKARBY ŚWIATA. :-)
      • Gość: sinsemilia niunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:48
        milo ze kochasz swoje dziecko, slodkie to, ale- po pierwsze- szkoda, jesli za
        pare lat bedzie miec taka sama ortografie. a po drugie- pigulki mogly sie zle
        wchlonac, np przez biegunke, antybiotyki (lub inne leki), wymioty czy
        alkohol... wiec nie pisz glupot- przy prawidlowo stosowanych pigulkach, jesli
        nie jest sie chorym itd- nie ma szans zajsc w ciaze...
        • Gość: niunia hehehe IP: *.ztpnet.pl 15.06.04, 09:34
          Wiesz nie spuszczam sie nad pisaniem pisze szybko i nie mam czasu myśleć o błędach.
          A co do tabletek to jesteś strasznie naiwna myśląc ze nie zajdziesz w ciąze, nawet lekarz Ci powie że jesteś w błędzie.
          No i poza tym nie jestem jedyną kobietą która zaszła w ciąże na tabletkach Cilest (jak byłam u lekarza to pielęgniarka powiedziała że jej kolezanka tez brala CILEST i jest w ciąży,a kilka miesięcy później okazalo się ze od mojego mężą kuzynka też jest w ciąży i brala te same tabletki)
          A tak na marginesie to żadko choruj (a wtedy napewno byłam zdrowa a pić nie piję)

WIĘC PRZESTAŃ MI TU PISAĆ GŁUPOTY ŻE NA TABLETKACH NIE MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻE BO WYCHODZI NA TO ŻE JESTEŚ NIEŹLE ZACOFANA, A JEŚLI JEDNAK UWAŻASZ ŻE JEST TO ŚRODEK 100% ZAPOBIEGAWSZY CIĄŻY TO JESTEŚ SUPER SZCZĘŚLIWA-GRATULUJE!!!(GŁUPOTY)
          NIE SŁYSZALAM ŻEBY BYŁ NA RYNKU JAKIŚ 100% ŚRODEK ANTYKONCEPCYJNY
          PS. Co do CILESTU to słyszałam bardzo dużo negatywnych opini (dziewczyny źle się czuły, miały plamienia, wymioty itp) więc wątpliwe żeby te tabletki naprawde były dobre.

Teraz obecnie jestem też na tabletkach DESMIN 20 jestem z nich zadowolona (czuje się dobrze nie mam plamień) ale mimo to nie wierze ze na 100% nie zajde w ciąże bo to tylko czysta naiwność!!!!!

Włóż sobie więć tą swoją 100% antykoncepcję między bajki!!!!!!!

PS. Radze iść do lekarza i poprosić o wykład o antykoncepcji.
          • Gość: Doc tabletki IP: 195.117.230.* 15.06.04, 10:21
            Witaj.
            Tak się składa że mój ojciec jest lekarze i ma wielu znajomych tej samej
            profesji. Jest wśród nich także kilku lekarzy seksuologów oraz ginekologów.
            Kiedyś porozmawiałem sibie z nimi na tema antykoncepcji i wszyscy potwierdzali
            że dzisiejsze tabletki hormonalne są prawie w 100% skuteczne. Dokładnie to
            jakieś 97-99% skuteczności. Ten margines błędu wynika między innymi z tego, że
            przed rozpoczęciem brania, każda kobieta powinna udać się do ginekologa, który
            po badaniach przypisze dla niej najlepszy środek. Można więc zakładać że
            tabletki to 100% środek i nie ma mowy tu o naiwności. Widać miałaś pecha do
            ginekologa, który przypisał ci takie tabletki. Z moją obecną żoną przez 3 lata
            stosowaliśmy tylko taką metodę antykoncepcji i nie było nigdy żadnych kłopotów,
            wielu moich znajomych stosuje właśnie tylko tabletki i także nie spotakłem się
            by któreś z nich w tym czasie zaszło w ciążę. A gramatykę masz okropną.
            • Gość: sinsemilia Doc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:42
              Tobie tez nie uwierzy... dziewczeta tego pokroju niestety- przewaznie sa gluche
              na rozsadek

pozdrawiam
          • Gość: sinsemilia Re: hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:41
            alez nie krzycz. to ze twoje kolezanki sie zle czuly nie znaczy ze tabletki sa
            zle- trzeba tylko isc do ginekologa i poprosic o inne, bo kazde maja troche
            inny sklad i dzialaja roznie na rozne organizmy.

tabletki maja takie dzialanie ze nie dopuszczaja do owulacji i zageszczaja sluz
            w pochwie- zaplodnienie jest niemozliwe. w statystykach podaje sie skutecznosc
            tabletek na 99.8% bodajze. to co brakuje do 100 to wlasnie te dziewczyny, ktore
            mialy np biegunke. tabletki sa skuteczne. (oczywiscie, w razie tych 0,2%)
            dobrze jest miec prezerwatywe...)
            co do wykladow to mieszkalam jakis czas za granica- nasluchalam sie..

btw- ortografia powinna byc nawykiem a nie zastanawianiem sie, jak sie cos
            pisze. nie badz taka nerwowa bo znow w ciaze zajdziesz- po co bierzesz
            tabletki, skoro im nie ufasz?
    • Gość: rzmija Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 23:23
      po zastanowieniu i dlugich rozmowach z chlopakiem postanowilam, ze nie bede
      szla po recepte. jesli zaszlam w ciaze to trudno, jakos sobie poradzimy. teraz
      staram sie o tym nie myslec bo denerwowanie sie nic nie da. musze poczekac i
      zrobic test. a przy okazji jaki test polecacie i po jakim czasie mozna go
      zrobic by wynik byl wiarygodny??
      • Gość: niunia Re: wpadka??:(((( IP: *.ztpnet.pl 12.06.04, 23:34
        no to gratuluje podjętej decyzji!!! :-)
        Ja zrobiłam sobie test nieznam nazwy ale niebiesko biały z buźką dzidziusia jest niedrogi i sprawdzony przez kilka moich kumpel.
        I sprawdza sie chyba po tygodniu od stosunku (ale moge się mylić)
        W aptece Cię napewno poinformują.
        Pozdrawiam :-)
        daj znać o wyniku :-)
        • Gość: * Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:17
          Drogie dziewczyny przeciez glosna byla sprawa z wypuszczeniem partii wadliwych
          tabletek cilest okolo 2 3 lata temu i ja sama znam kilka przypadkow cilestowych
          dzieci
          PS. zaden srodek niedaje 100% pewnosci
    • Gość: rzmija Re: wpadka??:(((( IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:32
      Zrobiłam dzis test. nie jestem w ciąży!!! :))))))))))) ale ulga!!!
    • Gość: Ania Re: wpadka??:(((( IP: *.crowley.pl 17.06.04, 11:15
      Nie martw sie ja tez to mialam,sa od tego fajne tabletki.Musisz je wziasc
      72godz.po stosunku.Idz do lekarza-niech ci je zapisze(nie musi to byc ginekolog)
      Bedzie o.k!
    • Gość: ona @@@@ Re: wpadka??:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:17
      ja bym sie nie cieszyla tak na twoim miejscu, test z apteki to test z apteki
      moja znajoma robila sobie test, wyszlo ze jest w ciazy a okazalo sie ze nie jest

jak ja robilam test to na szczescie okazalo sie ze wyszedl prawidlowo- nie
      jestem w ciazy, z tego co wiem to najlepiej test robic w okolicach dni
      spodziewanej miesiaczki

nie wiem czy nie plynelo za malo dni od feralnego stosunku do dnia w ktorym
      robilas test, moja wiedza na temat testow jest niewielka
      najlepiej przy zakupie testu spytac farmaceutki ile dni od stosunku go zrobic
      zeby byl w miare wiarygodny

mam nadzie ze w ciazy nie jestes, i ze test wykazal "prawde"
      gratuluje decyzji o "niezazyciu" postinoru
      zycze powodzenia, pozdrawiam i trzymam kciuki

p.s. do dziewczyn ktore sie obrzucaja "błotem", ale znalazlyscie sobie miejsce,
      dziewczyna ma problem a wy oczywiscie skupiacie sie na sobie:/,
      wg mnie "mniejsze" ortografy nie powinny miec naczenia i tym bardziej nie
      powinny byc powodem do wyzywania sie na wzajem

pozdrawiam WSZYSTKICH
      • Gość: rzmija Re: wpadka??:(((( IP: *.siec.sandomierz.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:29
        Test który robiłam można wykonać 6 dni po ewentualnym zapłodnieniu, a dziś
        minął tydzień. wiem, że to jeszcze nie daje pewności. na poniedzialek jestem
        zapisana do lekarza. zapewne zamiast robic drugi test zrobie badanie krwi, zeby
        miec 100% pewnosc, ze nic sie nie stalo. I napewno poszukam najwłaściszej dla
        mnie drugiej metody antykoncepcji bo samym prezerwatywom juz nie zaufam. dzięki
        za wszystkie wpisy, za rady i słowa otuchy. pozdr
    • Gość: Rita Re: wpadka??:(((( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 10:48
      ale ja mialam ta sama sytacje.Trudno stalo sie ja bylam wtedy w lo.Ale to nic
      nieprzeszakadza w skonczeniu szkoly.Poszlam dalej do szkolu i jest super
      dziecko ekstra i jestem bardzo szczesliwa chociaz na poczatku tak nie myslalam
      ale trzeba byc silnym i wziasc sie w garsc.Uwierz mi ze wszystko mozna
      osiaganac jak czlowiek chce.Ja to robie dla dziecka jasne rodzice byli zli
      normalne ale gdy Czarek sie urodzil to jest oczkiem w glowie.Niemartw sie nawet
      jak zaszlas w ciaze niezalamuj sie tylko biesz sie w garsc i rob wszystko aby
      zapewnic dziecku byt a to nie jest trudne mozna wszystko pogodzic
    • Gość: agusia Re: wpadka??:(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:50
      bardzo ci współczuje ale i rozumiem bo sama to mam już za sobą. Będzie dobrze
      niemartw się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka