Dodaj do ulubionych

tampony!plisss pomóżcie

02.10.04, 23:15
hejka mam problem z aplikowaniem tampona:(.Próbowalam już chyba z 1000 razy
ale tampon nie chce wejsc:(.Boje się "wpychac" go na siłę bo jeszcze coś
sobie uszkodze.Może poprostu taką mam budowę? Silną błonę dziewiczą czy
coś.Mam w związku z tym też podejrzenia,że partner nie bedzie w stanie wejsc
we mnie w trakcie "pierwszego razu".Prosze napiscie co jest ze mną nie tak ;(
Obserwuj wątek
    • lolinkaa Re: tampony!plisss pomóżcie 02.10.04, 23:22
      za pierwszym razem wszystko jest trudniejsze...postaraj się rozliuznic, wez
      lusterko i spokojnie go wkładaj tak jak w instrukcji. powodzenia
    • Gość: ??? kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 00:05
      najleppeij jak wypniesz sie bardzo do przodu i wlozysz go tak od ylu!! wtedy
      napewno nie bedziesz miala problemow!! a jesli sprawi ci to problem to sprobuj
      na lezaco i podnies troche brzuch do gory zeby wszystko ci sie tam rozluznilo!
      A z toba jest naprawde wszystko ok musisz sie tylko rozluznic i zrelaksowac!
      Zobaczysz ze potem bedziesz robila to odruchowo!
      Powodzenia
      no i mam nadzieje ze zaczynasz od najmniejszych rozmiarow!!
      • josie69 Re: kilka rad 03.10.04, 13:23
        A może Twoim problemem jest nietypowy kształt błony dziewiczej? Przypomina mi
        się taka sytuacja dość krępująca, kiedy nocowała u mnie kumpelka, ale
        zapomniała swoich podpasek, więc pożyczyłam jej tampony (ja używam tylko
        tamponów). NIestety okazało się, że ma nietypową błonę i jeszcze przez środek
        wejścia do pochwy przechodził taki jakby pasek skóry. Włożyć zdołała, bo
        przeszedł bokiem, ale jak nasiąknął, to nie chciał wyjść... no i... musiałam
        jej pomóc... Najgorsza trauma w moim zyciu... Bawić się w ginekologa
        koleżanki... Także najpierw się tam dokładnie pooglądaj. Możliwy jest właśnie
        taki kształt z paskiem skóry przechodzącym przez środek, dzielącym wejście do
        pochwy na 2 części, albo wręcz całe wejście może być "zarośnięte, tylko z
        wieloma małymi otworkami. I to nie jest żadna patologia, tylko bardzo nietypowy
        kształt... I radzę, jeśli i ty taką masz, przed pierwszym razem z facetem pójść
        do ginekologa i poprosić o nadcięcie błony.
        • slaborucha Re: kilka rad 03.10.04, 14:13
          o kurka wodna, z paskiem skory przez srodek. Co ty jeszcze nie wymyslisz.
          Jestes jakims specem od zmylek politycznych na codzien? Nawet niezle tu
          budujesz ten przypadek, bo przeciez kazdy wie ze sa takie z dzirkami i wie ze
          to nie sa patologie. Tak, pracujesz w marketingu tylko dlaczego nie piszesz na
          forum dla pedalow.
          • josie69 Re: kilka rad 03.10.04, 14:59
            przepraszam Cię bardzo, ale jestem na medycynie i co nieco się znam... A jeżeli
            ty nie masz o tym pojęcia zajrzyj do literatury naukowej...
            • josie69 Re: kilka rad 03.10.04, 15:06
              Żeby nie było, że nie podałam przynajmniej jednego tytułu, to proponuję
              choćby "sztukę kochania" Michaliny Wisłockiej. Są tam nawet rysunki, więc nawet
              osoba na Twoim poziomie nie powinna mieć problemów ze zrozumieniem...
              • Gość: mmalenka zgadzam sie z josie69:) IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 03.10.04, 15:30
                • josie69 Re: zgadzam sie z josie69:) 03.10.04, 15:35
                  dzieki:]
                  • Gość: mmalenka Re: zgadzam sie z josie69:) IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 03.10.04, 18:31
                    czytałam ta ksiazke wiec wcale nie jestem zdziwiona ze cos takiego moze sie
                    zdarzyc:) i dlatego sie całkowicie zgadzam
              • the_nevermind Re: kilka rad 04.10.04, 16:51
                z całym szacunkiem Wisłocka nie jest literaturą naukową- z pewnością nie na
                medycynie:)
                Niech poczyta Anatomie Bochenka
      • Gość: buzia Re: kilka rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:12
        ciekawe jak mam to zrobić-położyć się, kiedy jestem w pracy... Mam się położyć
        na podłodze w WC?! Zastanów się czasami, zanim coś poradzisz
        • Gość: ??? Re: kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:58
          Jesli nie zauwazylas to napisalam tez ze nasz sie bardzo mocno wypiac do przodu!
          chyba na to pozwala ci ubikacja w lazience!???No ale chyba lozko w razie czego
          w domu masz?? Po co prosisz o rade skoro nie potrafisz z nich korzystac! Nie
          pisalac nic o pracy wiec nie rozumiem twojej pretencji !
          To ty sie zastanow zanim nastepnym razem poprosisz o porade czy je docenisz! I
          nastepnym razem dokladnie sprecyzuj problem!
    • Gość: bb Re: tampony!plisss pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:15
      ja poradziłam sobie w ten sposób: kupiłam w aptece nawilżający żel intymny,
      posmarowałam tampon żelem i ...wślizgnął się jak po maśle. Polecam!!!
    • Gość: Kiara777 Re: tampony!plisss pomóżcie IP: 193.109.212.* 04.10.04, 12:26
      Te| mialam na pocztku taki problem i tez my[laBam |e jest co[ nie tak. Ale tak
      jak pisaly ci ju| poprzedniczki kluczem jest rozluznienie. Najlepiej si
      poprostu poBó| i pooddychaj gleboko i pomysl o niebieskich migdalach. Jak nie
      rozluznisz misni to nic z tego nie bdzie. A o wspóB|ycie sie nie martw .
      Bdziesz prez gierki wstpne j uz tak rozluzniona |e nie bedzie zadnego
      problemu :)
    • Gość: elka Re: tampony!plisss pomóżcie IP: 80.244.141.* 04.10.04, 12:28
      słuchaj poprostu masz problem z tym ze się boisz że sobie przerwiesz błone ale
      wierz mi że tak się nie stanie musisz sie rozluźnić i delikatnie wprowadzić i
      nie buj sie nic sobie nieuszkodzisz pozdrawiam i powodzenia
    • Gość: helena Re: tampony!plisss pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:31
      Mam, ja wkałdałam swój pierwszy tampon w sobotę;)Njapierw mi nie wychodziło,
      ale za drugim razem było OK. Kup sobie najmniejsze tampony z aplikatorem, a
      potem stań spokonie w rokorku, jedną nogę oprzyj np o umywalkę (ja tak
      robiłam;)) i najpierw sprawdź palcem gdzie masz dokładnie włożyć tampon, a
      potem zgodnie z instrutkcją po prostu włóż;)Powodzenia!
    • slaborucha nie ma sprawy 04.10.04, 16:29
      uzywaj scierek na przyszlosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka