Dodaj do ulubionych

Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:32
Pytanko do dziewczyn. Czy któraś z was stosuje tego typu antykoncepcję?? Czy
macie jakieś uwagi co do tego?? Wady, zalety?? I bardzi interesuje mnie cena
takich zastrzyków. Dzięki za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta Re: Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:18
      Stosowałam tego typu antykoncepcję około 2 lat(Depo-Provera).Plusy to możliwość
      stosowania u matek karmiących, cena około 17zł, jeden zastrzyk raz na 3m-ce i
      spokój. Minusy to możliwość zatrzymania miesiączki:), i naprawdę trudno jest
      dorobić się jej z powrotem.Ja akurat zakończyłam stosowanie i dostaję hormony
      aby organizm wrócił do normy!
    • Gość: Kasia Re: Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:28
      Dzięki wielkie za informację . Ja już prawie 6 lat stosuję tabletki i jest ok.
      A zastrzyk robi ginekolog czy trzeba się gdzieś indziej zgłosić?? Jeszcze w tym
      tyg do niego się wybiore. To jest koszt ok 17 zł na 3 miesiącę??
      • Gość: Kobieta Re: Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:38
        Zastrzyk robiła mi położna, zapisuje lekarz. Jeżeli w aptece poprosisz o tańszą
        wersję(bez strzykawki)to 17zł raz na trzy miesiące.Droższa wersja to ok 40zł.
        Uważaj bo trudno to odstawić.Ja czułam sie dobrze ale w dwa lata przybyło mi
        5kg. Jeśli nie masz dzieci to może poczekaj, nie wiem kiedy dochodzi się do
        płodności. Pozdrawiam!
    • Gość: Kasia Re: Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:43
      No to żeś mnie trochę wystraszyła. Ale przytyłaś przez zastrzyki czy po prostu
      więcej jadłaś i dlatego?? Nienawidzę takich sytuacji. Jak coś jest wygodne i
      tanie to szkodzi. Bez sensu. Dzięki za radę.
      • Gość: Kobieta Re: Anrykoncepcja. Zastrzyki kormonalne. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:50
        Apetyt miałam taki, że przytyłabym i 15 kg ale się "oszczędzałam". I zwalę to
        jednak na zastrzyki, bo po urodzeniu drugiego dziecka waga wróciła do normy
        (17kg) z czego bardzo sie cieszyłam, no i zabezpieczyłam się . Inaczej
        stosowałabym to dalej- poza tym ginekolog mnie wyzywał, że kobieta musi
        miesiączkować!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka