Gość: Kasiek84 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:32 Czy ktoś z was orientuje się jak można zacząć inwestować na giełdzie papierów wartościowych?moze możecie polecić jakieś książki odnośnie tego tematu. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwka_23 Re: giełda papierów wartościowych 10.02.05, 00:27 polecam ksiazke Krzysztofa Jajugi "podstawy inwestowania na rynku papirow wartosciowych". dowiesz sie z niej wszystkiego o rynku kapitalowym, funkcjonowaniu giełdy, o zasadach zarzadzania portfelem papierow wartosciowych, rodzajow zlecen i etc... a jezeli zalezy Ci na bardziej szczegolowych informacjach, to czekam na e- maila, chetnie odpowiem na nurtujace cie pytania. oliwka_23@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek84 Re: giełda papierów wartościowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:04 Oki dziękuję bardzo :') Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: giełda papierów wartościowych 10.02.05, 14:09 Co jakiś czas GPW organizuje specjalne kursy. Dotyczą one właśnie inwestowania, obrotu, reguł rządzących rynkiem i wszystkiego, co potrzebne aby orientować się w temacie. W cenie kursu otrzymujesz materiały potrzebne do nauki i ćwiczeń. Kończy się to certyfikatem. Musisz się zorientować czy takowy kurs jest organizowany. Ja uczęzczałam na taki kurs. Był on organizowany na Politechnice Gdańskiej. Poszukaj bo warto w nim wziąć udział, pamiętam, że kurs nie był drogi, a prowadzony był przez ekonomistów i maklerów. Także informacje z pierwszej ręki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_23 Re: giełda papierów wartościowych 10.02.05, 14:21 taki kurs organizowany przez GPW nazywa sie Szkoła Giełdowa i trwa 3 dni,pt,sb,ndz. jezeli chodzi o wawe, to zajecia odbywaja sie na SGH-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madafaka Re: giełda papierów wartościowych IP: 212.160.172.* 10.02.05, 15:03 Nie na SGH-u, tylko na SGH-a Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_23 Re: giełda papierów wartościowych 10.02.05, 19:52 Gość portalu: Madafaka napisał(a): > Nie na SGH-u, tylko na SGH-a jestem juz na 5 roku sgh-u panie mądralo! my sgh-owcy tak potocznie nazywamy swoją szkółkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madafaka Re: giełda papierów wartościowych IP: 212.160.172.* 10.02.05, 15:01 Tu mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/notc/c_akcje masz wszystko co tsza do gry na giełdzie. Lukasz se 24 godziny na dobe, przypuszczasz, przewidujesz, inwestujesz i obserwujesz, a potem jak zarobisz, to przelewasz mi na konto część zarobków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek84 Re: giełda papierów wartościowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:06 hahahhahahahaha... dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiaczek Re: giełda papierów wartościowych IP: 81.219.15.* 10.02.05, 21:34 ja akurat pracuje w tej firmie wiec powiem tobie ze oprocz tej szkoly gieldowej to polecam codzinna ekture prasy fachowej ale zadnej wyborczej czy rzepy tylko Parkiet. Tam pisza tylko o spolkach gieldowych, sa newsy ze spolek, wyniki itp. Ta jedna wystarczy na poczatek. NIe kupuj akcji po lekturze 1 ksiazki. To teoria nie majaca nic wspolnego z praktyka. NAjwazniejsze jest wyczucie rynku. Z ksiazek to warto pamietac tylko o ryzyku i ograniczaniu strat Odpowiedz Link Zgłoś