IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:39
Czy można zarazić się wirusem HIV podczas robienia tatuażu? Czy HIV można
wykrać podczas zwykłego badania cytologicznego ??
Obserwuj wątek
    • cnjry Re: HIV 15.02.05, 15:51
      tatuaż-tak
      cytologia-nie wiem
    • Gość: aaaa Re: HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:32
      !!!!!!!!!!!!!!!!! :(((((((((( No odpowiedzcie :((((
      • Gość: Orion Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:33
        Tatuaż - tak
        Cytologia - nie
        • rudeboy66 Re: HIV 15.02.05, 22:32
          tatuaż - tak, przede wszystkim w więzieniu
    • Gość: anka Re: HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:02
      tatuaż - jak najbardziej
      cytologia - absolutnie nie
      możesz wykryćtylkjo przez specjalistyczne badania krwi
    • nibyktos Re: HIV 15.02.05, 23:38
      jesli dostajesz tatuaz niesterylna, poprzednio uzywana igla, to mozesz cale
      mnostwo rzeczy dostac poza HIV, ale w normalnych zakladach to sie nie zdaza. w
      wiezieniu napewno.

HIV obecnie mozna wykryc tylko przy badaniu krwi. Mozna wykryc obecnosc antycial
      (antibodies
    • Gość: katka Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:08
      A mógłby mi ktoś napisać czy zwykłe badanie krwi może wykryć, że coś jest nie w
      porządku? Wiadomo, że takie badanie krwi specjalistyczne wykryje te
      przeciwciała i ponoć najlepiej zrobić to badanie po 3 miesiącach od dnia, gdy
      nastąpiła możliwość zarażenia, by wynik był miarodajny, ale czy w normalnym
      badniu krwi nie ma zupełenie żadnych zmian w razie zarażenia się kiedyś tym
      wirusem i czy badanie Wasermana(nie wiem jak sie to pisze) na wykrycie chorób
      wenerycznych też HIVa nie wykrywa?? Tak pytam z ciekawości, bo mój chłopak ze 3
      lata temu miał kontakty seksualne z 2 laskami, które nie stroniły od dużej
      ilości facetów (czasem z prezerwatywą, a czasem bez), chciałabym mieć pewność,
      że on mnie nie zaraził tym co w temacie...
      • Gość: KIRA Re: HIV IP: *.crowley.pl 16.02.05, 13:19
        całkowitą pewność na wykrrycie lub nie HIV, dają tylko i wyłazcnie testy.
        Zadne inne badanie krwi nie wskaże ze jestes nosicielką wirusa.
        Jeżeli chcesz wiedzieć to zrób testy, po co sie katować złymi myslami.
        Tylko widzisz tak naprawde to możliwości zarzenia HIV-em jest wiecej, tatuaż
        oczywiście, dentysta, kosmetyczka, szptital....chociaż czynnikiem najwikszego
        ryzyka sa kontakty seksualne ( najwieksza możliwość przy kontaktach analnych),
        uzywanie tych samych igieł.
        Zresztą Kochana nie ma co wpadac w panikę, HIV-em tez nie zarażasz się tak po
        prostu.
        Po pierwsze To fakt ze przez kontakty seksualne kobieta jest bardziej narazona
        na zakażenie ale HIV znajduje sie w nasieniu, wiec np jezeli nie było wytysku,
        nie masz żadnych chorób, nadżerki mała jest mozłiwośc zarazenia nawet przez
        stosunek bez prezerwatywy,
        aby doszło do zakażenia musi byc też opowiednia dawka tego wirusa....

A tak poza tym to w zasadzie HIV nie jest juz wyrokiem, teraz sa już leki,
        ludzie zyją z wirusem i maja szanse ze są nosicielami a pełnoobjawowy AIDS u
        nich nie wystąpi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka