Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 15:39 Czy można zarazić się wirusem HIV podczas robienia tatuażu? Czy HIV można wykrać podczas zwykłego badania cytologicznego ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaa Re: HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:32 !!!!!!!!!!!!!!!!! :(((((((((( No odpowiedzcie :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:33 Tatuaż - tak Cytologia - nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:02 tatuaż - jak najbardziej cytologia - absolutnie nie możesz wykryćtylkjo przez specjalistyczne badania krwi Odpowiedz Link Zgłoś
nibyktos Re: HIV 15.02.05, 23:38 jesli dostajesz tatuaz niesterylna, poprzednio uzywana igla, to mozesz cale mnostwo rzeczy dostac poza HIV, ale w normalnych zakladach to sie nie zdaza. w wiezieniu napewno. HIV obecnie mozna wykryc tylko przy badaniu krwi. Mozna wykryc obecnosc antycial (antibodies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:08 A mógłby mi ktoś napisać czy zwykłe badanie krwi może wykryć, że coś jest nie w porządku? Wiadomo, że takie badanie krwi specjalistyczne wykryje te przeciwciała i ponoć najlepiej zrobić to badanie po 3 miesiącach od dnia, gdy nastąpiła możliwość zarażenia, by wynik był miarodajny, ale czy w normalnym badniu krwi nie ma zupełenie żadnych zmian w razie zarażenia się kiedyś tym wirusem i czy badanie Wasermana(nie wiem jak sie to pisze) na wykrycie chorób wenerycznych też HIVa nie wykrywa?? Tak pytam z ciekawości, bo mój chłopak ze 3 lata temu miał kontakty seksualne z 2 laskami, które nie stroniły od dużej ilości facetów (czasem z prezerwatywą, a czasem bez), chciałabym mieć pewność, że on mnie nie zaraził tym co w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: HIV IP: *.crowley.pl 16.02.05, 13:19 całkowitą pewność na wykrrycie lub nie HIV, dają tylko i wyłazcnie testy. Zadne inne badanie krwi nie wskaże ze jestes nosicielką wirusa. Jeżeli chcesz wiedzieć to zrób testy, po co sie katować złymi myslami. Tylko widzisz tak naprawde to możliwości zarzenia HIV-em jest wiecej, tatuaż oczywiście, dentysta, kosmetyczka, szptital....chociaż czynnikiem najwikszego ryzyka sa kontakty seksualne ( najwieksza możliwość przy kontaktach analnych), uzywanie tych samych igieł. Zresztą Kochana nie ma co wpadac w panikę, HIV-em tez nie zarażasz się tak po prostu. Po pierwsze To fakt ze przez kontakty seksualne kobieta jest bardziej narazona na zakażenie ale HIV znajduje sie w nasieniu, wiec np jezeli nie było wytysku, nie masz żadnych chorób, nadżerki mała jest mozłiwośc zarazenia nawet przez stosunek bez prezerwatywy, aby doszło do zakażenia musi byc też opowiednia dawka tego wirusa.... A tak poza tym to w zasadzie HIV nie jest juz wyrokiem, teraz sa już leki, ludzie zyją z wirusem i maja szanse ze są nosicielami a pełnoobjawowy AIDS u nich nie wystąpi Odpowiedz Link Zgłoś