Dodaj do ulubionych

przekłuwanie ucha samemu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:41
czesc dziewczyny, mam pytanie. Czy warto samemu przekluwac sobie ucho w jego
górnej części tzn tej gdzie jest chrząstka? Pytałem troche znajomych i każdy
mowi co innego. Szkoda mi kasy na kosmetyczke. Wolałbym sobie kupic kolczyk i
sam przebic ucho ale podobno można sobie jakieś nerwy w uchu uszkodzić. Czy
to prawda? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koni_czynka Re: przekłuwanie ucha samemu 19.02.05, 23:44
      Gość portalu: on napisał(a):

podobno można sobie jakieś nerwy w uchu uszkodzić.

nerw słuchowy sobie możesz uszko dzic!
    • anik2223 Re: przekłuwanie ucha samemu 22.02.05, 15:11
      Nie rob tego.lepiej wydac troche kasy i miec ucho;)
    • kociak19 Re: przekłuwanie ucha samemu 22.02.05, 15:15
      ja tez słyszałam, że można sobie uszkodzić nerwy i mozesz później mieć
      sparalizowane pół twarzy.
      Bezpieczniej iść do kosmetyczki
      • Gość: kasika Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:35
        to nie jest nerw sluchowy tylko nerw mimiczny twarzy!!!!
    • Gość: sweetness Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.02.05, 23:18
      do kosmetyczki wcale nie jest bezpieczniej..jak sie trafi taka niedouczona to
      tez krzywde zrobi...a nerwy zawsze mozna uszkodzic.....jednak nie znam osoby
      ktorej by sie cos przytrafilo na skutek przebijania...wiekszosc moich znajomych
      przebija sobie cialo samemu i nikomu nic sie nie stalo...sama mam dosc
      skomplikowanie przebita chrzastke i nic nie mam uszkodzonego!jak chcesz sam
      przebijac to kup igle w aptece a jak bedzie za cienka zeby kolczyka wsadzic do
      srodka to idz do...weterynarza oni maja grubsze igly :]( i nie zartuje w tym
      momencie)! powodzenia....aha i zrob to szybko!! nie wiem czy tez wiesz..ale
      chrzastka goi sie bardzo dlugo..potrafi ropiec do roku a nawet i dluzej wiec
      zastanow sie!!noi bolesne to jest!
    • kingakunowska Re: przekłuwanie ucha samemu 23.02.05, 13:34
      Przeklucie uszu razem z kolczykiem kosztuje 15 zl, lepiej zaplacic i miec
      spokoj, niz tracic czas na dlubanie sie z igla i ryzykowanie. Czas to tez
      pieniadz, nie mowiac o zdrowiu.
    • bajka228 Re: przekłuwanie ucha samemu 23.02.05, 14:41
      wg mnie przekluwanie ucha samemu czy u kosmetyczki to na jedno wychodzi -
      ryzyko zakazenia (pod warunkiem , ze uzywa sie sterylnej igly) i przebicia
      sobie nerwu jest takie samo. chociaz w przypadku gdybys przekluwal sobie ucho i
      nagle poczul bol (trafiles na nerw) to mozesz cofnac igle a kosmetyczka... no
      nie wiem.
    • Gość: sweetness Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 23.02.05, 19:55
      ja kosmetyczki nie polecam nikomu bo wiem jak potrafia zepsuc prosty
      "zabieg"!kazda czesc ciala jak sie chce przeklowac nalezy przeklowac
      igla...pistoletem mozesz sobie przebic co najwyzej ten platek ucha gdzie nie ma
      chrzastki..! mojej znajomej madra kosmetyczka przebijala chrzastke pistoletem i
      w oplowie chrzastki sie kolczyk zatrzymal i musiala przepchac..zreszta pistolet
      przerywa tkanki a igla delikatnie je nacina!! a jesli chodzi o bol to i tak go
      poczuje bo chrzasta boli najbardziej!!
      • Gość: anik223 Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:36
        najlepiej idz do studio gdzie robia piercing.tam sie znaja,nie uzywaja
        pistoletow.po klopocie.
        • Gość: nausznik Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 25.02.05, 09:23
          Podobno umiejętne przekłucie ucha w odpowiednim miejscu korzystnie wpływa na
          potencję. Wzwody gwarantowane.
          • Gość: a potem... Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:39
            Potem może wyrostek sama zoperujesz, migdałki, otwarte złamanie kości też sama
            zaleczysz no i nawet rozdziewiczyć się sama możesz...
    • Gość: kasika Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:33
      Mnie tez bylo szkoda kasy na kosmetyczke wiec wszystkie zabiegi robilam sama!a
      mialam ich sporo..wszystkie dziurki w uszach,nosie,pepku i kilka tyg na jezyku!
      troszeczke trzeba sie na tym znac :)pozdrowki
    • Gość: AKANA Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:29
      Mi przekłuwała ucho kolezanka i to kilkakrotnie. NAjważniejsze to zamrozić
      wcześniej ucho kostkami lodu, dobrze je obejrzecz i poszukać naczynek,
      przebijać nową iglą, najlepiej średnią. Po drugiej stronie ucha trzymaj korek
      od wina, tak by igla mogla sie w niego wbić. Teraz tylko wyciągnij igłę i włóż
      zdezynfekowany w wodzie utlenionej kolczyk. Gwarantuje ze to nie boli. Jeśli
      ktoś ma wprawe w przebijaniu to ucho nawet nie krwawi, a co najważniejsze
      ślicznie sie goi:)
      • Gość: on Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:34
        dzieki dziewczyny, ta rada z tym lodem jest niezla, chociaz znajomy co juz
        kiedys sobie przebil mowi ze lepiej jest naostrzonym kolczykiem `dzialac`.
        Pozdrawiam!!
        • Gość: on Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 00:36
          aha jeszcze jedno, jak dezynfekowalyscie igle?? wygotowac ja czy co??
    • Gość: akana Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 19:38
      Kup igle w aptece, jest juz sterylna.
    • Gość: ajaja Re: przekłuwanie ucha samemu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 08:08
      Ja bylam u kosmetyczki. sama bym sobie nie przekula. nic mnie nie bolalo. z
      jednego ucha poleciala kropla krwi, ale to ucho dzieki temu sybciej sie
      zagoilo. a do konca uszka me zagoily sie wczasie miesiaca. moj facet poszedl
      do kosmetyczki najedna dziurke. nic mu sie nie babrze. dwie pozostale przebil
      sobie sam i babrza sie jak ...lera. radze isc do kosmetyczki. ja mu tego ucha
      pocalowac czasami nawet nie moge, bo tak go boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka