Dodaj do ulubionych

Tampony w nocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:06
Czytalam ostatnio babska gazete i wyczytalam w niej ze pod zadnym pozorem nie
mozna tamponu uzywac w nocy. Zdziwilo mnie to troszke poniewaz z innego pisma
dowiedzialam sie wrecz odwrotnie. Wiec jak naprawde z nimi jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: Tampony w nocy IP: 80.51.57.* 16.03.05, 20:22
      ja uzywam i nic mi nie jest.nie wyobrazam sobie podpaski na noc...:/
    • Gość: girl Re: Tampony w nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:04
      Ja nie używam w nocy. Nadużywałam swego czasu tamponów, zakładałam na noc i dostałam wstrząsu toksycznego. Straszne to było, o mało się nie przekręciłam.
    • Gość: jaaa Re: Tampony w nocy IP: *.gaworzyce.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 00:21
      Z tego co wiem, to nie powinno sie uzywac tamponów w nocy, lepiej aby krew mogła
      swobodnie "wypływac" niż zalegać z tamponem wewnatrz, nie słuzy to naszemu
      zdrowiu, a nawet wręcz przeciwnie, moja kolezanka od ciągłego stosowania
      tamponów nabawiła sie jakichs infekcji i teraz ginekolog całkowicie zabronił jej
      ich stosowania. Pozdro
    • Gość: Artur Przezywacz Re: Tampony w nocy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 17.03.05, 10:15
      > Czytalam ostatnio babska gazete i wyczytalam w niej [...] z innego pisma
      > dowiedzialam sie wrecz odwrotnie

Kobiety znane sa z tego, ze przecza same sobie
    • Gość: ;) Re: Tampony w nocy IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 17.03.05, 13:37
      ginekolodzy odradzaja stosowanie tamponow, a jesli juz to w sytuacjach
      awaryjnych..
      stosowalam, nabawilam sie infekcji, bylo leczenie..

i wiem ze ze bez tamponow tez mozna zyc;)
    • Gość: ...... Re: Tampony w nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:53
      Niby na ulotce jest napisane, że można...ale ogólnie tampony nie są super
      zdrowe i mogą przyczyniać się do infekcji i wogóle...lepiej nie stosować ich w
      nocy(dlatego chociażby , że najczęściej śpi się około 8 godzin i nie można ich
      wtedy wymienić przez tak długi czas, chyba, że ktoś się budzi w nocy i
      wstaje)...nawet w dzień lepiej też nie przesadzać i czasem też troszkę
      stosować podpaski...ja wiem, że tampony to duża wygoda...ale tak jest po
      prostu bezpieczniej dla zdrowia
    • Gość: me Re: Tampony w nocy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.05, 15:35
      ja uzywam i zyje;)
      • lucja_4 Re: Tampony w nocy 18.03.05, 18:24
        używam i nic mi nigdy nie było :)
    • gaabunia Re: Tampony w nocy 18.03.05, 18:29
      Nie wyobrażam sobie stosowania tamponu nocą w drugim dniu krwawienia.
      Generalnie tamponów powinno sie używać bardzo sporadycznie.
    • Gość: majka Re: Tampony w nocy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 20:32
      uzylam tamponu tylko raz w zyciu , ze skutkiem nieprzyjemnym> zapaleniem pochwy
      (a mialam go w sobie niecala godzine przy srednim krwawieniu)
      wole sie "pomeczyc" przez kilka dni w mcu w podpasce niz cierpiec tygodniami
      przez tampon
      a na noc nigdy , przenigdy bym nie zalożyla ...pomyślcie logicznie i wysnujcie
      wnioski ...
    • Gość: kinga Re: Tampony w nocy IP: 80.51.62.* 18.03.05, 20:40
      Oczywiście że można używac tamponów w nocy, tylko trzeba pamiętać aby włożyć go
      jak najpóźniej przed pojsciem spac i zmienic jak tylko wstaniesz rano.
    • Gość: waciara Re: Tampony w nocy IP: 217.153.60.* 19.03.05, 18:56
      maja racje najlepsza na noc jest wata To sposób sprawdzony przez nasze babki
      prababki i matki Zawsze praktyczna Nigdy nie obciera i ta swiadomość że zawsze
      masz pełne gacie jest bombowa Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam wate ewentualnie
      moga byc podpaski bella takie w różowym opakowaniu lub lignina Czasem jak ma
      też jakieś zuzyte majtki to też sa niezłe Moja rada wrócmy do korzeni a
      wszystko sie zmieni znikną te wyuzdane stringi na rzecz klasycznych reform.
    • Gość: ania Re: Tampony w nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 17:17
      Szczerze mowiąc ja nie używam w nocy ale planuję zacząć... Strasznie obrzydza
      mnie okres i ta okropna krew, nienawidzę podpasek, a w szczególności always
      ktore nie przepuszczają powietrz i mozna sie w nich niezle napocić i dostać
      odparzen... nie wyobrazam sobie okresu z podpaskami...
      • Gość: alicja Re: Tampony w nocy IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 09:02
        od 6 lat uzywam tamponow na noc i jakos nic mi nie jest :P nie wiem skad u was
        te infekcje ... nie myjecie sie czy co?
        • Gość: ... Re: Tampony w nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:11
          To nie jest kwestia braku higieny...skądże ten pomysł...krew to najlepsze
          środowisko dla rozwoju bakterii, a gdy jest ona przez parę godzin wewnątrz
          pochwy prawie bez dopływu powietrza mozesz domyslić się co się z nią
          dzieje...niektóre dziewczyny mają po prostu skłonności do infekcji....a co do
          mycia to poza okresem(kiedy powinno się częściej) też nie powinno myć się
          częściej niż dwa razy dziennie (wbrew pozorom zbyt częste mycie wypłukuje
          naturalna florę bakteryjną czyli naturalną ochronę)...ja nie mówię , ze wogóle
          nie powinno się używać tamponów (bo wszystko jest dla ludzi) ale czasem
          organizm powinien troszkę odpoczac od nich...a dziewczyny które mają skłonnosci
          do infekcji powinny je zastapic podpaskami!!!
    • Gość: Dora Re: Tampony w nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:41
      Uzywam od drugiego okresu (nie umialam zalozyc :-) czyli od okolo 6 lat, zawsze
      i za kazdym razem i nic mi sie jeszcze nie stalo, wymieniam je tylko wtedy jak
      widze ze trzeba (w nocy oczywiscie przed pojsciem spac i od razu po obudzeniu)
      dbam w tym czasie o higiene i tyle. nie wiem czy wiecie ale wymienianie tamponow
      kiedy sa nie do konca nasiakniete moze uszkodzic blony sluzowe, spowodowac
      obtarcia, moja koleznka "wielka higienistka" wymienia tampon co 2 godz bo ja ta
      brzydzi ...
    • Gość: agness Re: Tampony w nocy IP: 83.16.113.* 29.06.05, 13:34
      ja kiedyś używałam na noc tylko podpasek, aż zdażyło mi się niedawno pojechać na
      imprezę z noclegiem... i dostałam okres. kilka dni za wcześnie! nie miałam ani
      jednej podpaski, jedynie kumpela miała ze sobą tampaxy. zaryzykowałam, poszłam
      spać... a rano po przebudzeniu wymieniłam - i wszystko było ok.
      nie wiem więc, jak jest z innymi tamponami, ale tampaxy sprawdziłam, można ich
      używać w nocy.
    • magdalena268 Re: Tampony w nocy 29.06.05, 13:38
      ja uzywam w nocy wole tak niz meczyc sie z podpaska -spac na brzuchu a
      przescieradlo i tak rano jest upackane i tak co miesiac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka