Dodaj do ulubionych

spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -WAŻNE

IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.04.05, 17:40
Dzisiaj byłam u swojego ginekologa i zdecydowałam się na założenie spirali, a
konkretnie Multiload.Proszę o odpowiedzi co sądzicie o spiralach, jakie są
faktyczne uciążliwości związane z noszeniem, może któraś ma tę konkretną
spiralę.I pytanie które bardzo mnie gnębi - czy wkładka jest środkiem
wczesnoporonnym
Obserwuj wątek
    • lenka.1 Re: spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -W 07.04.05, 10:41
      Jako nielekarz i niespecjalista, podam Ci tylko fragment zaslyszanego zdania
      (chyba z programu TV) -
      ze spirale - "nawet jesli dojdzie do powstania zygoty - uniemozliwiają jej
      zagniezdzenie sie w scianie macicy".

Zygota, to po prostu maly zarodek, zaplodniona komorka jajowa.
      Niektorzy uwazaja, ze to juz nowe zycie.
      Ja rowniez.
      W tym kontekscie jest to dla mnie srodek wczesnoporonny.

Trudna decyzja.
      Pozdrawiam
      • mary_an Re: spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -W 07.04.05, 11:12
        no wlasnie, teoretycznie hormony, czy tez jony miedzi ktore zabijaja plemniki,
        ale zawsze jest to "ale", ze do zaplodnienia moze dojsc i spirala zapobiegnie
        wtedy zagniezdzeniu sie zygoty w macicy.
        to akurat nie jest sprzeczne z moimi pogladami, ale definicja zycia dla kazdego
        jest inna, musisz pomyslec, jaka jest dla ciebie.
    • Gość: Nimfetka Re: spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:33
      Nie wiem co za kretyn powiedzial, ze zagniezdzenie sie zygoty jest nie mozliwe!
      Moja mama zaszla w ciaze gdy miala wkladke. Gdy sie dowiedziala, ze jest w
      ciazy po prostu usunela te wkladke i urodzila zdrowe dziecko! Wiec jak to moze
      byc wczesnoporonne!
    • Gość: Emilia Re: spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -W IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 11:00
      Jesli bylas u ginekologa to po co jeszcze te pytania na forum. Kazdy ginekolog
      przed zalozeniem lub poleceniem czegokolwiek napewno najpierw ci wytlumaczy
      wszystkie zwiazane z tym pytania.
      • Gość: Do Emili Re: spirala Multiload - środek wczesnoporonny? -W IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 09.04.05, 14:17
        Masz chyba zły dzień dziewczyno. Po to jest forum zeby pytać i dyskutować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka