Dodaj do ulubionych

Dni płodne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 12:21
jak to jest z tymi dniami płodnymi i niepłodnymi. Słyszałam że to bardzo
nieskuteczna metoda antykoncepcji. A co jeśli stosuję ją i jednocześnie
prezerwatywę (tzn.chłopak)? I ostatnio ta prezerwatywa pękła, ale to był
dzień niepłodny? HELP. :(
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:00
      współczuję. pewnie się strasznie boisz
    • Gość: dorothea Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:58
      jeśli to faktycznie był dzień niepłodny to nie masz się czego obawiać, dla
      pewności możesz sobie policzyć dni płodne , taki kalendarzyk jest na portalu
      wp. polki.wp.pl/?rfbawp=1113062272.064
      • Gość: gośka Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:45
        już obliczałam. I to na 100% był niepłodny. Tylko że sporo osób mówi że to i
        tak nic nie znaczy i w ciążę i tak można zajść.
        • Gość: dorothea Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:07
          w sumie dni plodne to jakieś 8-10 dni w ciągu całego cyklu, ja dla pewności
          dodaję jeszcze ze dwa dni przed owulacją, skoro wyszło, że to nie jest u Ciebie
          dzień płodny więc tak mocno się nie przejmuj, wbrew pozorom, nie tak łatwo
          się "zaciąża";
          jeśli jednak jesteś w stresie to dodatkowo przypomnij sobie, jak to było ze
          śluzem w tym cyklu, przypominam, że na jakieś 4 dni przed owalucją staje się on
          gęsty i ciągnący i przezroczysty i oznacza dni plodne, kiedy zanika kończy się
          okres płodności w danym cyklu
          • Gość: gośka Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:57
            to był 19 dzień cyklu a z tego co wiem dni płodne wypadają między 9. a 18. Więc
            czy jest duże ryzyko? A z tym śluzem to naprawdę nie pamiętam. :(
            • Gość: dorothea Re: Dni płodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:06
              jeśli twój cykl trwa 28 albo 29 dni to nie ma ryzyka i nie musisz się
              stresować, głowa do góry:)
              • Gość: gośka Oby ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:35
                zwykle trwa 28 dni. Dzięki za dobre słowo. Obyś miała rację. Zresztą wszystko
                się okaże w najbliższym tygodniu.
          • anna_deszczowa Re: Dni płodne 10.04.05, 18:48
            Gość portalu: dorothea napisał(a):

> przypomnij sobie, jak to było ze
            > śluzem w tym cyklu, przypominam, że na jakieś 4 dni przed owalucją staje się
            on
            >
            > gęsty i ciągnący i przezroczysty i oznacza dni plodne, kiedy zanika kończy
            się
            > okres płodności w danym cyklu

jak sluz moze byc gesty i przezroczysty na raz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka