Dodaj do ulubionych

Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - Opinie

04.12.05, 13:47
Witam!
Brałam kilka miesięcy Rigevidon, teraz mam 2 miesięcy przerwy i zamierzam
wybrać sie do ginekologa po tabletki, być może inne tym razem. Które według
Was są najlepsze? Wiem że na każdego moga działąć inaczej, ale interesuje
mnie, które zbiora najwięcej pozytywnych opinii.

Chciałam to zebrać w 1 wątku, więc prosze o Wasze odczuciam (zmiana masy ciała
wpływ na cerę, piersi, bóle menstruacyjne)

Moje odczucia podczas stosowania Rigevidonu:
Cera bez zmian, lecz ja nigdy nie miałam większych problemów z cerą, rozmiar
piersi równiez bez zmian, waga może minimalnie w góre ale nie znacząco, okresy
dośc krótki 92-3 dni), bóle małe, brak zmian nastrojów. Czyli ogólnie OK, ale
jestem ciekawa innych tabletek.

Prosze o opinie i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pills_sux Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:53
      a jakich ty sie spodziewasz zmian po tak krotkim czasie ????????? poczekaj 1-5
      lat a dopiero wtedy cos bedziesz mogla zaobserwowac :)) np. spadek calkowity
      spadek libido ;P
    • Gość: efka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 17:14
      ja uzywam harmonet i nie ma zadnych skutkow ubocznych
    • Gość: <> szklanka wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 17:37
    • iberia29 Anteovin-n/t. 04.12.05, 18:24
    • Gość: ja harmonet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:39
      oceniam bardzo pozytywnie - bralam przez prawie rok, zero przyrostu wagi, zero
      negat. zmiany libido, okresy 2-dniowe, z minusow jedynie nieco wrazliwe piersi
      przez pierwszy miesiac i czasem mrowienie nog
      • bebiak Re: Dobrze toleruję Logest 04.12.05, 22:51
        Łykam go od ok. 5 lat (tak jakoś) i jak dotąd nie zauważyłam żadnych skutków
        ubocznych (pewnie ujawnią się na tzw. stare lata - jak wszystko).
        Pozdrowienia. B.
        • Gość: anitacosmo CILEST IP: 192.168.4.* / *.ds4.agh.edu.pl 05.12.05, 21:31
          Polecam cilest, bo jest bardzo dobrze tolerowany przez organizm. Ale słyszałam o
          jakiś nowych super zdrowych tabletkach. Jeśli coś o nim wiedzie to piszcie, bo
          niestety nie znam nazwy. Pozdrawiam
    • m_w3 Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 05.12.05, 21:51
      ja w ciągu trzech lat brałam trzy różne tabletki. Najpierw logest, microgynon i
      teraz diane-35. Ze wszystkich bylam zadowolona. Logest zmienilam,bo nie
      wyrabialam z kasa. Potem zmienilam mycrogynon, bo mialam problemy z cera. Odkad
      biore diane-35 problemow z cera nie mam :) Wszystkie te tabletki ogolnie dobrze
      na mnie działały. Od trzech lat moja waga stoi w miejscu. Jeśli chodzi o bóle
      menstruacyjne, to u mnie to zależy, ale nie wiem od czego. Czasami mam silne, a
      czasami w ogole nie czuje, że mam okres. Co do czasu trwania okresu, to bylo i
      jest 3 do 4 dni. Ale to wszystko zależy od organizmu. Nie znajdziesz raczej
      tutaj odpowiedzi na to, które są najlepsze tabletki.
    • leedeczka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 05.12.05, 22:04
      Na studiach brałam Cilest, niedawno Harmonet, a teraz Jeaninne ( nie pamietam
      czy tak to się pisze, a nie chce mi się wstać od komputera, żeby sprawdzić :))
      Wg mnie najlepsze sa te ostatnie...
      • Gość: Werka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.pool82107.interbusiness.it 06.12.05, 10:13
        A ja bralam logest, microgynom i obecnie yasmin.I po kazdych mam zerowe libido.
        • Gość: anka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:57
          a co sądzicie o novynette?
    • Gość: Kinia2505 Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:33
      Przez 2 lata brałam harmonet, było ok, ale cena ciagle rosła. Teraz od dwóch i
      pół roku biorę microgynon, jest dobrze. Przy jednych i drugich waga mi sie nie
      zmienila, bólów nie ma, chyba nie ma skutków ubocznych. Myślalam tylko o
      zmianie tych ostatnich, żeby zmieniić coś z cerą ;o)
      Mam pytanie czy rzeczywiście sądzicie że tabletki mają wpływ na waszą ochotę na
      seks?? (Jakoś ostatnio się nad tym zastanawiałam)
      • Gość: ikcaj Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:32
        to nie wiesz ?? spytaj swojego faceta czy widzi roznice ;P
        • Gość: kocurkaaa Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:34
          Yasmin
      • Gość: ktoś Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 12:58
        >chyba nie ma skutków ubocznych

Chyba (dobrze że nie napisałaś że napewno)- może narazie nie widzisz,ale
        poczekaj jeszcze parę lat a zobaczysz.
        • Gość: Anula Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.icpnet.pl 19.12.05, 14:03
          Ja stsuję Novynette i za nic nie zamieniłabym tabletek z powrotem na gumki.
          • Gość: dede Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.12.05, 18:45
            ja stosuje Regulon i jest ok. Biore go 3 lata i skutkow ubocznych nie
            zauwazyłam, nic mnie nie boli, ochote na sex mam wielka zawsze:) - tej zmiany
            najbardziej sie bałam ale jest dobrze. Przyrostu na wadze nie zauwazyłam, ale
            widocznie urosły mi piersi:) - co tez mnie cieszy;)okres trwa 3-4 dni, przez
            pierwsze 2 miesiace brałam inne tabletki(ale nazwy juz nie pamietam) - były
            cholrenie drogie (prawie 50zł:/) a ja wolałam nieco tansze i zeby popraiwały
            przy okazji wyglad cery; cera za bardzo sie nie zmieniła, zawsze przed okresem
            cos tam wyskoczy;/; Regulon działa na mnie dobrze (koszt ok 25zł)
            • Gość: Stokrotka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:49
              Ja tam biore RIGEVIDON, bo tanie i skuteczne (jak na razie ;)). Cera ok, waga w
              pożądku, na sex ochote mam to chyba mogą być. Ale u każdego to inaczej, z
              resztą innych nigdy nie brałam to porównania nie mam.
              • Gość: Stokrotka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:50
                Ja się strasznie boje wpadki. Można zajść w ciąże biorąc pigułki? Jest takie
                prawdopodobieństwo?
                • agatka_to_ja Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 19.12.05, 22:51
                  TAK!@!!!!! jest takie prawdopodobienstwo.!!!

BO nie ma środka antykoncepcyjnego pewnego w 100%!!! poza wstrzemięźliwością
                  seksualną!!!!!
                  • Gość: Stokrotka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:53
                    Ale ono jest baaaardzo malutkie, prawda?
                    • agatka_to_ja Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 19.12.05, 22:54
                      tak, jest małe.. ale zawsze jest.

Proste: jak jest seks - moze byc i ciąża!!!!!
                • agatka_to_ja Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 19.12.05, 22:53
                  A jak sie boicie wpadki - to nie uprawiajcie seksu!!!!!!!!!!!!!

Przynajmniej do czasu, kiedy osiagniecie odpowiednia dojrzalosc zeby zwiazac
                  sie z mezczyzną, z ktorym posiadanie dziecka bedzie rzeczą upragnioną, a nie
                  ostatnim nieszczęściem!
                  • Gość: Stokrotka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:55
                    Jestem z facetem, kocham go, dobrze nam razem, ale na dziecko za wcześnie. Ja
                    mam 19 lat on 22, oboje studiujemy i z dzieckiem niewesoło by było... Dlatego
                    biore te tabletki. Oprócz wstrzemięźliwości to chyba najlepszy pomysł.
                    • agatka_to_ja Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O 19.12.05, 22:57
                      tak, chyba najlepszy.
                      • Gość: Stokrotka Re: Które tabletki antykoncepcyjne najlepsze? - O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:04
                        Dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka