Dodaj do ulubionych

czy tylko ja mam taki problem

14.12.05, 22:07
Mam 21 lat i ludzie ciągle pytają się czy jestem już pełnoletnia, dają mi 17
lat, a mnie to już naprawde frustruje...Mam bardzo dziecinną twarz i ogólnie
jestem filigranowej figury, każdy mi mówi, że to dobrze, że mój młody wygląd
zaowocuje w przyszłości na starość, ale co teraz, mam bardzo duże powodzenie
wśród mężczyzn, araczej mężczyzn-małolatów, każdy uważa, że jestem śłiczna,
słodką dziewczynką którą trzeba się opiekować, kiedy ja chce być uważana jak
kobieta, poza tym mam silny charakter, a poza tym za 2 lata skończe studia i
gdzie ja znajde prace z tą dziecinną buzią, kto zaufa takiemu psychologowi?
Sorki, że zawracam głowę, ale musiałam się wygadać :(((
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: czy tylko ja mam taki problem 14.12.05, 22:16
      hihi..... mam podobny problem... ale nie uwazam go za wade....
      po pierwsze: wygladam mlodo
      po drugie: to mój atut
      po trzecie: uwielbiam, kiedy ludzie dziwia sie w pracy, ze pomimo tak mlodego
      wieku (i wygladu) tyle osiągnęłam
      po czwarte: mój mąż cieszy sie, ze ma tak mlodo wygladającą żonę :)

także postaraj sie spojrzeć na to z innej strony. To naprawde nic zlego.

PS. mam 27 lat, a rok temu uslyszalam od akwizytorki ( w moim wieku), która
      chodziła po domach "czy jest w domu ktoś dorosły?"...
    • Gość: Lacomia Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:22
      ma dokładnie ten sam problem,tzn.kiedys to był dla mnie problem,obojętnie jak
      bym sie nie ubrała czy umalowała i tak wyglądałam dziecinnie,z resztą teraz tez
      wyglądam za młodo jak na swój wiek ale jak patrzę na te małolaty np.jak jestem
      w jakims klubie a znam je i wiem ile maja lat i jak widzę co one z siebie robią
      żeby wyglądać na starsze to sobie myslę,że wole teraz tak wyglądać żeby w
      późniejszym wieku mi odejmowali lat,a nie dodawali,a z tym że martwisz sie że
      możesz miec problem ze znalezieniem pracy to w ogóle się nie przejmuj,owszem
      pracodawcy zwracają uwagę na wygląd ale to jest tylko pierwsze wrażenie bo
      pózniej o wiele ważnieszy jest twój charakter, to co masz w głowie,co umiesz a
      nie to na ile lat wyglądasz także głowa do góry :)
      • aaagatkaaa Re: czy tylko ja mam taki problem 14.12.05, 22:39
        Wiem, wiem w przyszłości zaowocuje, ale typowa sytuacja; idę do urzędu coś
        załatwić i nikt nie traktuje mnie poważnie, bo przecież mój wygląd świadczy o
        tym, że jestem osobom niekompetetną i bardzo młodą, więc wysilać się nie musi,
        na to ja zaczynam się denerwować i tłumaczyć, a na końcu pokazuje swój
        charakterek, aby traktowała mnie poważnie, no to wychodze za choleryczke i pani
        mówi po co te nerwy, wszystko jest do załatwienia.
        druga sytuacja, podchodzi facet w clubie(aha typowy podrywacz małolat) i mówi
        do mnie hej maleństwo, a ja maleństwo nosisz w spodniach-no i znowu wredna
        baba. Ale naprawde jestem tak czasami wkurzona, że mój charakterek kształyuje
        się w złą strone :(((((((
        • Gość: kali Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.ztpnet.pl 14.12.05, 23:46
          > druga sytuacja, podchodzi facet w clubie(aha typowy podrywacz małolat) i mówi
          > do mnie hej maleństwo

Pomijajac, ze to bardzo zajebisty tekst to moglabys taki uslyszec nie wygladajac
          dziecinnie.
          • Gość: aaagatkaaa Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:50
            no z pewnością, ale tekst naprawde zwalający z nóg :)
    • b-beagle Re: czy tylko ja mam taki problem 14.12.05, 22:36
      za dwadziescia lat zmienisz zdanie
      • aaagatkaaa Re: czy tylko ja mam taki problem 14.12.05, 22:42
        b-beagle, masz uroczego psiaczka, boski poprostu :))) zazdroszcze ci ja też
        strasznie kocham zwierzęta, zwłaszcza psy, ale niestety nie mam warunków i
        późno wracam do domu, a nie mogłambym myśleć, że to biedactwo siedzi samo w domu
    • Gość: Artur Przezywacz Re: czy tylko ja mam taki problem IP: 195.69.82.* 15.12.05, 03:34
      > kto zaufa takiemu psychologowi?

Oby nikt - komus kto ma takie problemy tez bym nie ufal.
    • madzia22055 Re: czy tylko ja mam taki problem 16.12.05, 17:56
      czesc.mam dokladnie ten sam problem.jestem szczupla,mam 167cm,mila twarz
      (ladna,nie musze klasc tony pudru,nie musze sie na sile postarzac!).wkurza mnie
      jak ludzie daja mi 17,18,ostatnio nawet 15 lat.a ja mam juz meza i nie
      jestem "glupia" nastolatka!tak samo jak ty boje sie -jak ja znajde prace?kto
      zatrudni dorosla kobiete ktora moze jednak wygladac jak 15-latka?moj maz
      uwielbia mnie taka jaka jestem i cieszy sie ze ma mloda i zgrabna zone!to
      podnosi mnie na duchu i staram sie nie przejmowac ocenianiem po
      wygladzie.gorzej chyba miec 15 lat a wygladac na 25 co nie?pazdrawiam.
      • Gość: Oliwka Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.icpnet.pl 10.01.06, 18:08
        Heh... mnie też na każdym kroku pytają o dowód, a mam już 22 lata :) bardzo się
        cieszę z tego powodu, przecież to wielki komplement :) :) :)
    • malinowy.cycek Re: czy tylko ja mam taki problem 10.01.06, 18:11
      > zaowocuje w przyszłości na starość,

Buhahahaha. Wtedy dopiero będziesz miała rwanie :)))
      • nocnick Re: czy tylko ja mam taki problem 10.01.06, 19:31
        malinowy to od smaku, czy koloru?
        i jaki jest drugi?
        • hacefira Re: czy tylko ja mam taki problem 14.02.06, 22:15
          też mam ten "problem", ale teraz gdy mam już 24 lata inaczej na to patrzę ;)
          niektórzy dają mi 15, 16 lat, przy kupowania alkoholu non stop jestem pytana o
          dowód, ale teraz jest to dla mnie fajne. Tylko te małolaty pałętające się
          wokół.. ech to trzeba olać... no i jest jeszcze jeden minus - czasem nie jestem
          traktowana poważnie...
          • lilarose Re: czy tylko ja mam taki problem 15.02.06, 13:01
            Mam ten sam problem, kiedyś mnie to nieziemsko wkurzało, teraz raczej mnie to
            bawi i pochlebia :))
            • Gość: Anitchen Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:34
              A ja mam sytuację wręcz przeciwną. Hehe, na wszystkich wycieczkach klasowych i
              innych osiedlowych popijawach zawsze mnie wysyłali do monopola, bo pomimo tego,
              że miałam 14-15 lat wygladałam na dwudziestkę. Fajne wspomnienia. Teraz jestem
              już faktycznie dorosła dziewczynka, ale dalej wyglądam na dwudziestkę. Tyle lat
              a ja sie raczej nie zmieniam...
              • Gość: Aśka Re: czy tylko ja mam taki problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:11
                Anitchen to samo u mnie :DDD

W LO musiałam w kazdym autobusie pokazywac legitke, bo nie chcieli mi
                sprzedawać szkolnych hehe i ten tekst przyjacioł z klasy "Aśka skocz po piwo"...

...a teraz:) Mam 25 lat, dalej wyglądam dokładnie tak samo, a to własnie
                koleżanki z LO się przy mnie bardzo postarzały.
    • kurka.mala Re: czy tylko ja mam taki problem 15.02.06, 17:50
      To ja mam na odwrót, w wieku 15 lat, dawano mi 20. Teraz mam 23 lata. Jakieś 2
      lata temu domokrążca wziął mnie za gospodynię domu.. Wierz mi, to dopiero nie
      jest miłe.
    • cienmotyla Re: czy tylko ja mam taki problem 15.02.06, 18:40
      oj dziewczyno ty to chyba nie masz problemów.... powinnas sie cieszyć...Ja mam
      18 i wygladam na 20 latke co mi sie nie podoba.. nie chce byc stara:PPP:(((
      bedziesz długo ladna i młoda ciesz sie:))))
    • gluckan Re: czy tylko ja mam taki problem 15.02.06, 19:18
      mam identyczny problem jak ty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka