coco-mademoiselle 27.01.06, 12:18 Czy ktoś z was wie jakie sa objawy cukrzycy? Proszę o poważne potraktowanie tego wątku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:24 ciągle chce się pić, senność, pogorszenie wzroku, chudnięcie...ale to zależy od rodzaju cukrzycy więc jesli masz jakieś obawy to najlepiej zwróć się do lekarza, po co się stresować zawczasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werka Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.pool8546.interbusiness.it 27.01.06, 12:30 www.cukrzyca.info.pl/pacjent/abc_cukrzycy/article/253.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpingo Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:34 Główne objawy: wzmożone pragnienie zwiększone oddawanie moczu zwiększony apetyt i utrata masy ciała (szczególnie w cukrzycy typu pierwszego) zaburzenia widzenia nawracające zakażenia Polu, ale dlaczego tu ? Przecież masz google a tam: tinyurl.com/8sdqg cukrzyca.webpark.pl/objawy.html bardziej szczegółowo tu: www.przychodnia.pl/cukrzyca/index2.php3?t=2 Towarzystwo diabetologiczne: www.cukrzyca.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:41 he he chyba coś Ci się pomyliło, bo nie ja jestem autorką listu:) Pozdawiam cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpingo Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:52 Faktycznie to madmoiselle Coco. Całuski :) Odpowiedz Link Zgłoś
coco-mademoiselle Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 12:53 Chciałam sie zapytac o objawy, bo wypijam bardzo duzo płynów dziennie (o wiele wiele wiecej niz kiedys) i w zwiazku z tym wydalam wiecej moczu. Robie sie to wręcz uciażliwe dla mnie :(. Ale nie zauważylam takich objawów jak chudniecie, senność, infekcje. Moze rzeczywiście powinnam wybrac sie do lekarza... Dziekuje za wszelkie porady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:57 Pewnie ma to związek z suchym powietrzem, wiele osób tak ma. Szczególnie teraz w zimie jak jest okres grzewczy - pomyśl o tym! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie_pierogi85 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 14:47 wiesz... ja podejrzewałam cukrzycę u siebie (objawy + obciążenie rodzinne, heh). poszłam do pani doktor po skierowanie na analizy, cukier wyszedł mi coś koło 127 (mam 21 lat, nie mam nadwagi, nie jem cukru prawie wcale), a pani doktor powiedziała, że 'wszystko w porządku". na moje stanowcze "no chyba nie sądzę" ;P w końcu dała mi kolejne skierowania, badania powtarzałam co 2 tygodnie, a w końcu zrezygnowała i dała mi skierowanie na tzw. krzywą cukrową. badanie obrzydliwe (wypijasz szklankę zimnej w wody, w której rozpuszcza się duuużo czystej glukozy, badają Ci poziom cukru w odstępach czasowych), ale u mnie ostatecznie pokazało, że cukrzycy jednak nie mam. dlatego jeśli masz jakiekolwiek podejrzenia, to biegusiem do lekara. albo się uspokoisz, albo zaczniesz się leczyć. a im szybciej, tym lepiej, heh. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco-mademoiselle Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.eia.pl 27.01.06, 14:58 Dziekuje Ci bardzo za porade! :) Obawiam sie cukrzycy ze wzgledu na to ze bardzo zle sie odzywiam, jem praktycznie same słodycze i "fastfoody" Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie_pierogi85 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 27.01.06, 15:17 oj, to tym bardziej powinnaś się udać do lekarza. jeżeli jesteś zdrowa (czego Ci serdecznie życzę!), to przynajmniej trochę się przestraszysz i zmienisz nawyki żywieniowe ;) co Ci z resztą tylko na zdrowie wyjdzie :) wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek1610 Re: Objawy choroby. Pomóżcie IP: *.va-ashburn0.sa.earthlink.net 22.02.06, 11:58 cukrzyca jest dziedziczna ,szczegolnie po dziadkach i rodzicach Odpowiedz Link Zgłoś
lala9999 Re: Objawy choroby. Pomóżcie 22.02.06, 23:43 szybka utrata wagi, świąd okolic intymnych, czeste oddawanie moczu, to tylko niektóre Odpowiedz Link Zgłoś