Dodaj do ulubionych

Wyjazd do ANGLI

13.03.06, 20:51
Hmm czy ktoś z was zna jakieś tanie linie lotnicze gdzie sa połączenie z
Polski do Manchesteru??? chodzi mi o czerwiec... To moze nawet nie być
samolot tylko autokar...
chodzi zeby było tanio i bezpiecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.range86-140.btcentralplus.com 13.03.06, 22:00
      www.ryanair.com,tanio i bezpiecznie
      • lida82 Re: Wyjazd do ANGLI 13.03.06, 22:58
        tanio to jest naprawde a bezpiecznie hmm nigdy nie znasz dnia ani godziny
        zobacz tez na www.ryanair.com tez tansza linia i lepsza moim zdaniem bo nie ma
        ograniczenia na bagaz podreczny wagowego:) co w innych tanich liniach jest
        zmora.pozdrawiam
        • Gość: gosc:) lidia IP: *.range86-140.btcentralplus.com 13.03.06, 23:13
          Przeciez ja napisalam www.ryanair.com??
          • cienmotyla Re: lidia 13.03.06, 23:17
            dziekuje:)
          • lida82 Re: lidia 14.03.06, 11:02
            o jej wczoraj tak zmeczona bylam, ze zle napisama z ryanair lecialam raz i to
            wlasnie ta linia bardzo czepia sie do wagi bagazu i podrecznego i normalnego a
            za to lepsza jest linia i tez tania easyJet(ja polecam) to stronka:
            www.easyjet.com a ceny autokarow sa bardzo porownywalne wiec chyba lepiej tylko
            2 godz leciec niz sie meczyc w autokarze.Pozdrawiam
    • Gość: ja lala9999 Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:19
      niunia ja mam rade dla ciebie...nie wyjezdzaj!!!to nie rozwiaze twoich
      problemów bo przciez go kochasz...
      • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 00:27
        ale on mnie nie...
        nie wiem...
        jestem R O Z P A D N I Ę T A!!!!
        • mati29 Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 08:04
          to sie posklejaj
          pomoze odwyk od forum
    • Gość: maczen Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:06
      jak zabookujesz bilet odpowiednio wcześniej np.2 miesiące,to kupisz go za
      śmieszne pieniądze.Kiedy mój chłopak leciał do mnie do londynu, zapłacil tylko
      379 zł (z opłatami lotniskowymi) w obie strony. Autokar byłby droższy (dużo).
    • Gość: julkaa Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.centertel.pl 14.03.06, 10:43
      najpierw zdaj sesje a potem rezerwuj wez wrzesien pod uwage
    • libertine21 Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 11:57
      a od czego masz google?
    • Gość: Myszka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.03.06, 12:46
      Ja jechalam do Londynu autokarem za 335zl w obje strony (nie musialam doplacac
      10 funtow za droge powrotna, jak jest czasami w innych biorach), bagazu mialam
      na ponad 50kg (oczywiscie samo zarcie zajmowalo chyba z 40:P) i nic nie
      doplacalam, bo akurat jak wyjezdzalam, to bylo w cholere pasazerow i przymkneli
      oko. Poza tym jechalam 19 godzin niecale, przezylam bez problemow, bylo milo i
      fajne filmy lecialy;) A jacy mili luuudzie jechali ze mna... ;)
    • Gość: :) Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.mpss.osi.pl 14.03.06, 14:06
      najtansza linia lotnicza to chyba Wizzar a autokary to Szoltysik:D
    • 1jujka1 Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 14:15
      SKY EUROPE
      • Gość: ~pestka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.range86-130.btcentralplus.com 24.04.06, 23:11
        Coś ty-Skyeurope to dno!Mają ciągłe opóźnienia i gubią bagaże.
    • teenagenina Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 14:44
      jesli chodzi o autokar to proponuje BERMUDE- wejsc mozesz na strone
      www.bermuda.pl czu cos takiego- milo, tanio i bezpiecznie; a jesli chodzi o
      samoloty to sprobuj moze wizzair- maja teraz duzo promocji, wiec jak zamowisz
      bilet teraz na czerwiec to na pewno duzo zaoszczedzisz. Mozesz tez wejsc na
      strone www.pascal.onet.pl- kliknij na auotkary i wyswietli Ci sie cala lista.
      Pozdrawiam i zycze milej podrozy.
      Ps.Jesli chodzi o wizzair to dla mnie np. jedynym minusem jest to, ze loty sa z
      Katowic wiec ja musze troche wczesniej wyjezdzac z domu(a mieszkam pod
      wrozlwiem) zeby byc na czas na lotnisku.papa
      • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 17:11
        hmmm słuchajcie a jak już sie dejdzie na miejsce to czy jest jakis autobus
        podstawiony który jedzie na dworzec czy cos?? tamgdzie sa autobusy, taksówki
        itp... heh nie wiem jak to działa pierwszy raz lece:PP albo jade:PP:)
        dziekuje za pomoc:)
        • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 17:13
          co do google libertine to ja dobrze wiem ze tam moge duzo znalezc ale wiesz w
          google moge znalezc tez prace za granica pt "kelnerka" która dziwnym trafem
          przeistacza sie w kur.we...
          chodzi mi o sprawdzone linie...
          bo sie na tym nie znam...
    • Gość: Myszka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.03.06, 19:22
      Wiesz co, wlasnie taksowki zawsze i wszedzie sa, ale tak bajecznie drogie, ze
      czasem, to polowa cenu biletowej... Wszytskie lotniska sa tak na prawde poza
      Londkiem. Oprocz Heathrow, gdzie tam prawie nic nie londuje, ale za to obok jest
      stacja metra (metro w jedna strone na 3 zone kosztuje 2,80f !! ;/). Taki Gatwick
      lezy jakies 50km dalej, wiec na dojazd do centrum (czyli przewaznie na Victorie)
      kosztuje kilka funtow... Dalej jest Luton, tez z 50 km od Londka no i Stansted,
      tez gdzies tyle km lezy... W sumie oprocz Heathrow dobry jest Gatwick, bo
      podobno kursuje popoludniami kolejka darmowa, ktora laczy lotisko i chyba przez
      centrum jedzie...
      a ja jechalam sobie Orbisem Travel, a bilet mialam taki tano, bo se kupilam
      karte Euro >26, gdzie masz zniszki wlasnie na autokary i muzea i inne takie.

I stronka lotnicza: www.latamy.pl
      • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 19:25
        a co to za karta????
        npo moja mama jechała autobusem z ORBISU 2 dni i płaciła za bilet w dwie strony
        600 zł....
        ja mam tylko nadzieje ze sie nie zgubie...
        MAnchester duze i piekne miasto słyszałam:)
      • blankenese Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 19:35
        Kolejka absolutnie nie jest darmowa... Bilet do Londynu kosztuje chyba coś koło
        10 funtów! Ze wszystkich lotnisk dość łatwo można się dostać w różne miejsca w
        Londynie zarówno koleją jak i autobusami różnych firm. Jeżdżą co chwilę. Jeśli
        po przyjeździe do Londynu będziesz chciała pojeździć po mieście warto kupić
        bilet na pociąg, który zawiera Travelcard czyli jednodniowy bilet na całą
        komunikację londyńską. Kupując to razem wychodzi taniej niż bilet na pociąg i
        travelcard osobno.
    • Gość: Myszka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.03.06, 20:09
      Dobra, moze nie jest za darmo. Ja nie wiem, tylko tyle wiem, co ze slyszenia.

A ta karta, to jest odrazu ubezpiecznie i znizki rozne w jednym. Mozesz nabyc to
      chyba w kazdym biorze podrozy (Orbisu na pewno). Warunki sa takie, ze musisz sie
      uczyc, musisz miec mniej niz 26 lat. Placisz za nia kolo 60zl. Ja mialam dzieki
      temu zniszke na autokar swoj 20%. Poza tym w Polsce mi sie ona przydaje, bo mam
      np. tansze bilety do kina. Wg mnie jest na prawde fajowa. Z reszta wejdz na ich
      stronke: www.euro26.pl a dowiesz sie tam na pewno wiecej o niej;)
      • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 20:39
        a ta karta to jest akutalna cały czas??? czycoi jakiś czas trzeba cos płacić??
        a osoba która jest w liceum to tez moze?? nie wazne czy to student?? czynie??
    • Gość: Myszka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.03.06, 20:52
      Nie wazne, czy student. Chyba musisz ukonczyc 15 lat, czy jakos tak... Wazna
      jest caly rok. I na prawde sie oplaca;) Goroca polecam:)
      Acha. Dostaniesz taki katalog, gdzie w jakich panstwach, miastach masz jakie
      znizki. I oczywiscie gdzie w Polsce, bo tego najwiecej;) No i chyba mozesz
      zamowic ja przez neta.
      • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 22:54
        no czuje ze sie o taka karte postaram...
        aha jak jestem niepełnoletnia to rodzic cos tam musi podpisać
        bo 18 bede miała w dniu wyjazdu:PPP
        • lida82 Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 22:57
          wiesz daruj sobie ta karte szczerze radze:)bedziesz miala znizke na autokar ale
          nie licz, ze bedzie honorowana w angielskich placowkach
          z tego co piszesz latwo wywnioskowac, ze nie masz zielonego pojecia i nigdy nie
          podrozowalas sama i tylko mozesz zostac naciagnieta na niepotrzebne wydatki
          • Gość: Myszka Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.03.06, 10:50

Kilka razy zaplacilam ta karte za hostele i nic mi sie nie stalo. Wiem, ze tam
            jest cholernie drogo i sie liczyl kazdy funt i pi, wiec ta karta mi wiele
            pomogla. A poza tym, mozna tam sobie wyrobic tez karte platnicza i podobno ma
            sie wieksze zyski...
        • lida82 Re: Wyjazd do ANGLI 14.03.06, 22:58
          ach i kup mape londynu, metra bo inaczej sobie nie poradzisz podstawa.pozdrawiam
          • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 15.03.06, 00:22
            heh ale ja juz drugi raz mówie ze nie do Londynu tylko do Manchesteru jade:PP
            no i rzeczywiscie pierwszy raz, niby jezyk znam na poziomie intermediate ale
            jak juz mam gadać to mnie scina strasznie:)))
            a teraz to juz nie wiem jak z ta kartą, ja o niej nie słyszałam nic ale
            poczytam bo moze cos z tego bedzie...
            spytalam sie kogoś jeszcze... na stronce popatrze:D:D
            • lida82 Re: Wyjazd do ANGLI 15.03.06, 19:40
              tu kupisz karte nap za 25 funtow ktora jest w 100%honorowana w kazdym muzeum,
              teatrze itd
              a z jezykim bedzie tak osluchasz sie bedac wsrod anglikow i nawet sie nie
              obejrzysz jak sama zaczniesz smialo mowic Anglicy sie nie smieja jak cos
              przekrecisz zle wypowiesz jeszcze Ci pomoga raczej ludzie ze wschodu znajacy
              jezyk dobrze smieja sie i wywyzszaja!glowa do gory dasz rade zobaczysz
              • cienmotyla Re: Wyjazd do ANGLI 15.03.06, 19:47
                25 funtów czyli 140 zł??
                • Gość: Keyle Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:19
                  Ja już od pół roku jestem w Manchesterze, akurat teraz przyleciałam do kraju w
                  odwiedziny :-) co do linii autobusowych polecam Orbis, dojedziesz autokarem na
                  Coach Station czyli do samego centrum miasta, a co do linii lotniczych możesz
                  zdecydować się na Wizzair, tyle, że wysiadasz na lotnisku w Liverpoolu ale
                  stamtąd co godzinę kursuje autobus do Manchesteru więc tez takiego problemu nie
                  ma. Życzę powodzenia! Co prawda to wielkie miasto, ale co do jego "piękności"
                  się nie zgodzę, Manchester jest typowo fabrycznym miastem a zachwyca tylko samo
                  jego centrum. Z dogadaniem tez możesz mieć początkowo trudności bo jak trafisz
                  na rodowitego mieszkańca, to możesz zwątpić w swoją znajomość języka ( "dziwny
                  akcent" ) - przynajmniej ja tak miałam, ale potem się przyzwyczaisz - poza tym
                  to ludzie życzliwi i chętni do pomocy.
                  Z całego serca życzę powodzenia, żebyś się tam jak najszybciej zaklimatyzowała
                  i znalazla satysfakcjonującą pracę. Ale pamiętaj, że życie TAM to nie bajka...
    • Gość: ManReutd Re: Wyjazd do ANGLI IP: *.akademiki.uni.torun.pl 24.04.06, 22:33
      Idealnie wizzair polecany już wyżej. Skąd chcesz lecieć? Jeśli z Wawy - wizzair
      też idealnie, ale do Liverpoolu,z lotniska podstawianym dla latających autobusem
      na pociąg lub do samego końca na National Express - bezproblemowe połączenie.
      Możesz na autokar kupić bilet na ich stronach, ale nie jest to wymagane (weź pod
      uwagę możliwe opóźnienia).
      Manchester jest rewelacyjnym miastem:D
      Powodzenia!
      Aaa.. jeszcze niedawno LOT miał jakieś świetne okazje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka