oandk 05.02.03, 00:20 używam pigułek diane 35 od 2 lat. czy któraś z was zna przypadek ich nieskuteczności. tzn. czy podczas regularnego ich stosowania któraś z was zaszła w ciążę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NITKA Re: DIANE 35 IP: proxy / *.zywiec.plusnet.pl 05.02.03, 09:47 Wiesz, ja stosuję ją 2,5 roku i uważam, że to doskonały środek antykoncepcyjny. Osobiście nigdy nie słyszałam, by kogoś zawiodły - oczywiscie pod warunkiem regularnego stosowania :) Jest tylko jedna wazna rzecz, o której trzeba pamiętać. Po dwóch latach warto spytać ginekologa czy nienależałoby jej zmienić na inną. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: DIANE 35 05.02.03, 09:54 Vitam!!! Ja stosuje diane od 11 miesiecy, jak do tej pory nie mialam problemow i obaw przed nieskutecznoscia, oczywiscie stosuje regularnie. Dodam jeszcze tylko, ze takze uwazam ze diane powinno sie zmienic na cos innego. Moj lekarz stwierdzil ze jak wyniki badan mi sie unormuja to zmieni mi te tabletki na inne, czyli za dwa miesiace. Diane jest OK ale to nie jest środek antykoncepcyjny. Pozdrovionka - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catharina Re: DIANE 35 IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 14:05 Ja tez stosowalam te tabletki jakis rok, tyle tylko ze takze z innych powodów; nie tylko antykoncepcyjnych. Po wizycie i konsultacji z ginekologiem zniemiłam je na Microgynon 21. Diane to nie srodek antykoncepcyjny! Dlatego zadziłabym Ci zmienić jej na cos typowo antykoncepcyjnego. Pozdrwiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 05.02.03, 14:20 Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na www.baba.org (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu nowe znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik). Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: DIANE 35 05.02.03, 16:00 Gość portalu: kasia napisał(a): > Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na www.baba.org > (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do > niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu nowe > znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik). Owszem, to ma dzialanie antykoncepcyjne i to silne ale lekarze nie przepisuja Diane w celu antykoncepcji, nawet producent na ulotce o tym napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 05.02.03, 20:14 Owszem przepisuja.To sa pierwsze tabletki jakie bralam,a bralam juz rozne i wcale nie mialam nadmiernego tradziku,wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze lekarze przepisuja to.Nie powiem ze nie bylam zdziwiona gdy na ulotce przeczytalam "to nie jest srodek antykoncepcyjny",ale jak sie okazalo byly to tabletki ktore zapobiegaly ciazy i zwykly ginekolog tez je przepisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oandk Re: DIANE 35 05.02.03, 23:47 dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi na moje pytanie. Zgadzam się z Kasią Diane35 to nie są typowe środki antykoncepcyjne ale oprócz leczniczego mają też takie działanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjabol Re: DIANE 35 IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 14:52 Gość portalu: kasia napisał(a): > Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na www.baba.org > (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do > niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu nowe > znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik). Diane 35 NIGDY nie była lekiem antykoncepcyjnym!Na liście leków posiadających certyfikat dopuszczający do sprzedaży figuruje jako specyfik łączący antyandrogeny z estrogenami o działaniu dermatologicznym, którego ubocznym efektem jest działanie antykoncepcyjne. Diane 35 stosuje się do leczenia lekkich i średnich przypadków hiperandrogenizacji (tradziki, łojotok, hisutyzm itp.), a za działanie antykoncepcyjne nikt nie bierze odpowiedzialności prawnej. Moja zona stosowała diane 35 przez ponad 2 lata bez w sumie żadnej poważnej kontroli ze strony ginekologa który za wizyty brał ciężkie pieniądze. Na powage konsekwencji w tak długim stosowaniu tak poważnego leku zwrócił uwagę dopiero mój kolega, zreszta chirurg, do którego zwróciłem się o recepte. Otóz dłuższe stosowanie diany 35 poza klinicznymi przypadkami np. trądzika ropawego, lub leczenia hormonalnego transeksualistów może u zdrowej kobiety doprowadzić do zakrzepicy żyl i hormonalnego rozchwiania organiazmu Wiem że ginekolodzy szczególlnie "starej szkoły" lubują się w przypisywaniu tego leku którym można i poprawic cere i zapobiec ciąży.Ale jak czytam że ktoś stosuje diane 35 od 2 lat to mi się włos jeży.To przestarzały lek , po odstawieniu którego moja żona miała naprawdę spore probley ze zdrowiem. I tym paniom które szprycowane są tym, specyfikiem proponuje zmienic ginekologa.Pozdrawiam i dużo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OnA Re: DIANE 35 IP: *.tvkdiana.pl / 10.11.1.* 05.02.03, 23:49 sama bym chciała to wiedzieć biore je od pół roku !! Odpowiedz Link Zgłoś
percivala Re: DIANE 35 12.02.03, 00:16 Witam Miałam również doświadczenie z Diane35 po 2-ch tygodniach brania pigułek, lekarz zalecił mi zrobić USG z wykluczeniem ciąży ponieważ okropnie mnie po nich mdliło i bolało całe podbrzusze.Oczywiście od razu zmienił mi tabletki i powiedział że są one bardzo silne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorot Re: DIANE 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.03, 14:03 mi ginekolog powiedzial ze mam brac diane przez pol roku w celu polepszenia sie cery i pozbycia sie problemu z przetluszczajacymi wlosami. wlasnie biore 4 opakowanie i widze znaczna roznice. ale lekarz mi wyraznie powiedzial ze to nie jest lek antykoncepcyjny z zalozenia tylko jest to lekarstwo na rozne przypadlosci wymieniane juz wczesniej. przepisal mi 6 opakowan i po owym pol roku mam przyjsc na kontrole i w celu zmienienia tabletek na typowo antykoncepcyjne __________ peace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 17.02.03, 17:34 Jezeli nie trzeba ich brac z powodu zmian na skorze to powinno sie je zmienic gdzies po roku.To ze maja inne znaczenie nie znaczy ze nie sa tak samo skuteczne niz inne tabletki.Sa mocniejsze niz inne i moga troche bardziej wplywac na watrobe,ale dzialanie antykoncepcyjne jest take same jak w przypadku Cilestu lub innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: DIANE 35 IP: 80.51.242.* 28.07.03, 20:06 Zawodnośc Diane wynosi kilkanascie procent. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: DIANE 35 29.07.03, 10:04 Vitam!!! Nie masz racji. Diane 35 nie zawodzi jesli chodzi o dzialanie antykoncepcyjne, wiem bo stosowalam w sumie przez 15, przy czym wspolzylam z moim chlopakiem nawet w teoretycznie dni plodne. Dlaczego teoretycznie? Bo Diane zachamowuja proces jajeczkowania, a wiec jesli niema owulacjio to nie ma mozliwosci zaplodnienia. Zawodza ludzie, tzn. kobiety, ktore zapominaja, ze mialy wziac pigulke. Teraz od ponad dwoch miesiecy niebiore Diane35, bo niemusze. Przerzucilam sie na inne pigulki ale juz typowo antykoncepcyjne, z duzo mniejsza dawka hormonow. I wszystkim dziewczyna ktore niemusza brac Diane35 tez tak radze. Pozdrovionka - Verka Odpowiedz Link Zgłoś