05.02.03, 00:20
używam pigułek diane 35 od 2 lat. czy któraś z was zna przypadek ich
nieskuteczności. tzn. czy podczas regularnego ich stosowania któraś z was
zaszła w ciążę???
Obserwuj wątek
    • Gość: NITKA Re: DIANE 35 IP: proxy / *.zywiec.plusnet.pl 05.02.03, 09:47
      Wiesz, ja stosuję ją 2,5 roku i uważam, że to doskonały środek antykoncepcyjny.
      Osobiście nigdy nie słyszałam, by kogoś zawiodły - oczywiscie pod warunkiem
      regularnego stosowania :)
      Jest tylko jedna wazna rzecz, o której trzeba pamiętać. Po dwóch latach warto
      spytać ginekologa czy nienależałoby jej zmienić na inną.
    • verka.w Re: DIANE 35 05.02.03, 09:54
      Vitam!!!
      Ja stosuje diane od 11 miesiecy, jak do tej pory nie mialam problemow i obaw
      przed nieskutecznoscia, oczywiscie stosuje regularnie. Dodam jeszcze tylko, ze
      takze uwazam ze diane powinno sie zmienic na cos innego. Moj lekarz stwierdzil
      ze jak wyniki badan mi sie unormuja to zmieni mi te tabletki na inne, czyli za
      dwa miesiace. Diane jest OK ale to nie jest środek antykoncepcyjny.
      Pozdrovionka - Verka
      • Gość: Catharina Re: DIANE 35 IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 14:05
        Ja tez stosowalam te tabletki jakis rok, tyle tylko ze takze z innych powodów;
        nie tylko antykoncepcyjnych. Po wizycie i konsultacji z ginekologiem zniemiłam
        je na Microgynon 21.
        Diane to nie srodek antykoncepcyjny! Dlatego zadziłabym Ci zmienić jej na cos
        typowo antykoncepcyjnego.

Pozdrwiam :)
        • Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 05.02.03, 14:20
          Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na www.baba.org
          (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do
          niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu nowe
          znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik).
          • verka.w Re: DIANE 35 05.02.03, 16:00
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na www.baba.org
            > (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do
            > niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu nowe
            > znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik).

Owszem, to ma dzialanie antykoncepcyjne i to silne ale lekarze nie przepisuja
            Diane w celu antykoncepcji, nawet producent na ulotce o tym napisal.
            • Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 05.02.03, 20:14
              Owszem przepisuja.To sa pierwsze tabletki jakie bralam,a bralam juz rozne i
              wcale nie mialam nadmiernego tradziku,wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze
              lekarze przepisuja to.Nie powiem ze nie bylam zdziwiona gdy na ulotce
              przeczytalam "to nie jest srodek antykoncepcyjny",ale jak sie okazalo byly to
              tabletki ktore zapobiegaly ciazy i zwykly ginekolog tez je przepisuje.
              • oandk Re: DIANE 35 05.02.03, 23:47
                dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi na moje pytanie. Zgadzam się z Kasią
                Diane35 to nie są typowe środki antykoncepcyjne ale oprócz leczniczego mają też
                takie działanie.
                Pozdrawiam.
          • Gość: mjabol Re: DIANE 35 IP: *.acn.waw.pl 14.02.03, 14:52
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Co wy mowicie,to jest srodek antykoncepcyjny!!!wejdzcie sobie na
            www.baba.org
            > (juz ktos to proponowal) i tam przeczytacie o dzialaniu DIANE 35.Jeszcze do
            > niedawna byl to srodek tylko antykoncepcyjny a dopiero pozniej nadali mu
            nowe
            > znaczenie(jezeli sie nie myle to zapobiega i pomaga zwalczyc tradzik).

Diane 35 NIGDY nie była lekiem antykoncepcyjnym!Na liście leków
            posiadających certyfikat dopuszczający do sprzedaży figuruje jako specyfik
            łączący antyandrogeny z estrogenami o działaniu dermatologicznym, którego
            ubocznym efektem jest działanie antykoncepcyjne.
            Diane 35 stosuje się do leczenia lekkich i średnich przypadków
            hiperandrogenizacji (tradziki, łojotok, hisutyzm itp.), a za działanie
            antykoncepcyjne nikt nie bierze odpowiedzialności prawnej.
            Moja zona stosowała diane 35 przez ponad 2 lata bez w sumie żadnej poważnej
            kontroli ze strony ginekologa który za wizyty brał ciężkie pieniądze.
            Na powage konsekwencji w tak długim stosowaniu tak poważnego leku zwrócił
            uwagę dopiero mój kolega, zreszta chirurg, do którego zwróciłem się o recepte.
            Otóz dłuższe stosowanie diany 35 poza klinicznymi przypadkami np. trądzika
            ropawego, lub leczenia hormonalnego transeksualistów może u zdrowej kobiety
            doprowadzić do zakrzepicy żyl i hormonalnego rozchwiania organiazmu

Wiem że ginekolodzy szczególlnie "starej szkoły" lubują się w przypisywaniu
            tego leku którym można i poprawic cere i zapobiec ciąży.Ale jak czytam że ktoś
            stosuje diane 35 od 2 lat to mi się włos jeży.To przestarzały lek , po
            odstawieniu którego moja żona miała naprawdę spore probley ze zdrowiem.
            I tym paniom które szprycowane są tym, specyfikiem proponuje zmienic
            ginekologa.Pozdrawiam i dużo zdrowia!
    • Gość: OnA Re: DIANE 35 IP: *.tvkdiana.pl / 10.11.1.* 05.02.03, 23:49
      sama bym chciała to wiedzieć biore je od pół roku !!
      • percivala Re: DIANE 35 12.02.03, 00:16
        Witam
        Miałam również doświadczenie z Diane35 po 2-ch tygodniach brania pigułek,
        lekarz zalecił mi zrobić USG z wykluczeniem ciąży ponieważ okropnie mnie po
        nich mdliło i bolało całe podbrzusze.Oczywiście od razu zmienił mi tabletki i
        powiedział że są one bardzo silne.
        Pozdrawiam
        • Gość: dorot Re: DIANE 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.03, 14:03
          mi ginekolog powiedzial ze mam brac diane przez pol roku w celu polepszenia sie
          cery i pozbycia sie problemu z przetluszczajacymi wlosami. wlasnie biore 4
          opakowanie i widze znaczna roznice. ale lekarz mi wyraznie powiedzial ze to nie
          jest lek antykoncepcyjny z zalozenia tylko jest to lekarstwo na rozne
          przypadlosci wymieniane juz wczesniej. przepisal mi 6 opakowan i po owym pol
          roku mam przyjsc na kontrole i w celu zmienienia tabletek na typowo
          antykoncepcyjne
          • Gość: kasia Re: DIANE 35 IP: 62.233.185.* 17.02.03, 17:34
            Jezeli nie trzeba ich brac z powodu zmian na skorze to powinno sie je zmienic
            gdzies po roku.To ze maja inne znaczenie nie znaczy ze nie sa tak samo
            skuteczne niz inne tabletki.Sa mocniejsze niz inne i moga troche bardziej
            wplywac na watrobe,ale dzialanie antykoncepcyjne jest take same jak w
            przypadku Cilestu lub innych.
    • Gość: Diana Re: DIANE 35 IP: 80.51.242.* 28.07.03, 20:06
      Zawodnośc Diane wynosi kilkanascie procent.
      • verka.w Re: DIANE 35 29.07.03, 10:04
        Vitam!!!
        Nie masz racji. Diane 35 nie zawodzi jesli chodzi o dzialanie antykoncepcyjne,
        wiem bo stosowalam w sumie przez 15, przy czym wspolzylam z moim chlopakiem
        nawet w teoretycznie dni plodne. Dlaczego teoretycznie? Bo Diane zachamowuja
        proces jajeczkowania, a wiec jesli niema owulacjio to nie ma mozliwosci
        zaplodnienia.
        Zawodza ludzie, tzn. kobiety, ktore zapominaja, ze mialy wziac pigulke.
        Teraz od ponad dwoch miesiecy niebiore Diane35, bo niemusze. Przerzucilam sie
        na inne pigulki ale juz typowo antykoncepcyjne, z duzo mniejsza dawka hormonow.
        I wszystkim dziewczyna ktore niemusza brac Diane35 tez tak radze.

Pozdrovionka - Verka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka