Dodaj do ulubionych

Pilne - Pomocy !!

15.07.06, 20:26
W srode przestałam brac opakowanie tabletek i nie dostałam tak jak zwykle po
3 dniach okresu. Byłam wczoraj u ginekologa i mysle ze jakbym była w ciazy to
by poznała, no chyba ze jeszcze za wczesnie. Miałam robiona cytologie, czy to
moze byc powodem opoznienia sie okresu ? Strasznie sie boje, biore tabletki
od 6 miesiecy i zawsze miałam regularny okres.Czy myslicie ze to moze byc
ciaza ? Brałam tabletki regularnie i zawsze o tej samej porze. Prosze pomożcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:31
      1. jezeli bylabys w ciazy to lekarz zapewne wcale by nie zauwazyl! za wczesnie
      2. cytologia NIE MOZE byc powodem opoznienia okresu
      3. okres moze sie opoznic nawet przy tabletkach. bo kobieta to nie komputer!
      4. wyluzuj i poczekaj na OKRES
      • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:35
        Nie bałabym sie gdybym dotychczas nie miała regularnego okresu a od poł roku
        mam. Nie widze innego wytłumaczenia co mogłoby byc przyczyna opoznienia ...
        • Gość: Marta Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:40
          czynnikiem moze byc wszystko: upał, stres, dieta itp.
          • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:45
            A myslisz ze tabletki mogły zawiesc ? Po jakim czasie zajscia w ciąze jest ona
            wykrywalna ?
            • Gość: Marta Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:47
              tabletki zawsze moga zawiesc. bo nie daja 100% pewnosci.
              a test ciazowy mozna zrobic w terminie spodziewanej miesiaczki.
              • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:53
                Czyli jezeli jest to poczatek ciazy to test wykryje czy ja jestem w ciazy a
                lekarz nie ? Bardziej wiarygodny wydaje mi sie jednak lekarz
                • agatka_to_ja Re: Pilne - Pomocy !! 15.07.06, 20:57
                  hehe... a jak lekarz ma wykryc kilkumilimetrowa ciaze umiejscowiona w macicy?

lekarz jest w stanie stwierdzic ok.5-6 tygodniowa ciaze i TYLKO na podstawie
                  USG!

a test moze wykryc juz 2-tygodniowa ciaze..
                  • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:03
                    I nawet jesli badała mi macice a byłabym w ciazy to nie wykryła by zadnych
                    zmian ? Mowiła ze jajniki tez mam w normie, to wszystko pozostało by bez zmian
                    przy ciazy ?
                    • agatka_to_ja Re: Pilne - Pomocy !! 15.07.06, 21:06
                      przy wczesnej ciazy - tak... przy bardzie zaawansowanej - nie ... macica wtedy
                      jest rozpulchniona.

poczekaj spokojnie kilka dni... i ewentualnie zrob test.
                      • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:09
                        Kurcze własnie to czekanie jest najgorsze, dodatkowy stres ktory moze opozniac
                        okres
    • magda.013 Re: Pilne - Pomocy !! 15.07.06, 21:13
      kika1987 napisała:

> W srode przestałam brac opakowanie tabletek i nie dostałam tak jak zwykle po
      > 3 dniach okresu. Byłam wczoraj u ginekologa i mysle ze jakbym była w ciazy to
      > by poznała, no chyba ze jeszcze za wczesnie. Miałam robiona cytologie, czy to
      > moze byc powodem opoznienia sie okresu ? Strasznie sie boje, biore tabletki
      > od 6 miesiecy i zawsze miałam regularny okres.Czy myslicie ze to moze byc
      > ciaza ? Brałam tabletki regularnie i zawsze o tej samej porze. Prosze pomożcie

We wczesnej ciąży ginekolog nie jest wstanie zobaczyć na USG.Od 6 dnia kiedy
      spóźnia ci się okres możesz zrobić test ciążowy. Bardzo dokładny jest pre-test.
      cytologia sprawdza czy nie masz zmian w nabłonku pochwy i nie ma nic wspólnego
      z ciążą. Spokojnie odczekaj jeszcze parę dni.
      • Gość: kika1987 Re: Pilne - Pomocy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 06:41
        a czy istnieje taka mozliwosc ze przy braniu tabletek podczas 7 dniowej przerwy
        okres nie wystąpi i nie bede w ciazy ? Czy jezeli nie dostane okresu to juz
        wszystko przesadzone ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka