Dodaj do ulubionych

Solarium -pytanko

02.09.06, 11:01
witam mam pyt. czy podczas miesiaczki mozna isc na solarium , czy jest to
niewskazane?
Obserwuj wątek
    • daphny1 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 11:05
      Raczej nie. W trakcie miesączki nie powinnaś się opalać, brać gorących kąpieli
      ani chodzić na solarium, ponieważ możesz mieć bardziej obfite krwawienia.
      • ktosik102 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 11:07
        aha... a wiesz moze czy przed pojciem na solarium jakim balsamem najlepiej sie
        posmarowac? moze to byc balsam do opalania, czy raczej zwykly?
    • Gość: enigma_20 Re: Solarium -pytanko IP: 193.203.45.* 02.09.06, 11:45
      Ja tam chodze nawet w czasie okresu (czasami sytuacja tego wymaga) i faktycznie
      może to niewskazane, ale nie zauważyłam żadnych komplikacji ani obfitszego
      krwawienia. Może to kwestia indywidualna każdego organizmu,mi w każdym razie
      solarium w okresie nie szkodzi...
      • daphny1 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 12:32
        Takie są zalecenie ginekologów. Jeżeli chodzi o balsamy - ja zawsze używam do
        tego specjalnie przeznaczonych. Kupuję je np. na miejscu, w solarum. Chociaż
        radziłabym Ci kupić w aptece całą tubkę za 20zł niż w solarium jednorazową
        saszetkę za 6zł. Nie wiem czy zwykły balsam jest odpowiedni, ponieważ nigdy
        takowego nie stosowałam w solarium.
    • ktosik102 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 13:50
      a co sie robi po wyjsciu z solarium? cialo posmarowac czyms?
    • Gość: żaneta Re: Solarium -pytanko IP: *.aster.pl 02.09.06, 19:35
      ja w czasie okresu korzystam z solarium,niczego nie stosuję przed ani po,żadnych
      balsamów itp
      • daphny1 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 20:13
        Boże, co za głupota! Nie słuchaj tych co mówią, że nic się nie stosuje w trakcie
        opalania. To nieprawda! Są różne typy skóry, i z myślą o nich przygotowano także
        specjalne kremy do opalania. Są takie dla osób, które zaczynają opalanie, które
        już są opalone, są tzw. przyśpieszacze opalania. Po solarium ne bierz
        przynajmniej przez godzinkę prysznica. Wiem, że to nehigeniczne i w ogóle, ale
        poczekaj aż opaleniznasię troszkę utrwali. Wiem co mówię, ponieważ sama chodzę
        na solarium. Pozdrawiam!
    • Gość: bw.com Re: Solarium -pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:59
      Ja chodziłam na solarium mając miesiączkę i nic mi się nigdzie nie działo.
      Jeżeli jednak masz problemy - zdarza Ci się np. zemdleć w tym czasie, masz duże
      bóle - to nie idź, bo może być nie za dobrze. Mi kiedyś totalnie odwaliło na łeb
      i poszłam sobie na solarium ok. 2 h po oddaniu krwi (oddaje się 450ml, czyli
      prawie pół litra). Tak mnie grzało, grzało, nagle zaczęło mi szybciej bić
      serducho... Nie byłam zdenerwowana ani nic, po prostu miałam osłabiony organizm.
      Mało by brakowało, a podnosząc się z łóżka bym zemdlała, słabo mi się zrobiło po
      prostu. Już więcej tak nie zrobię, nie wiem co mi wtedy odbiło. Ale co do
      miesiączki to ja nie mam z nią problemów... Prawie na nią nie zwracam uwagi :-)
      można powiedzieć... hehe.

Oczywiście smaruję się odpowiednio przeznaczonymi do tego preparatami.
      Opalenizna jest przez to trwalsza i ładniejsza. Muszą być to kosmetyki DO
      OPALANIA W SOLARIUM!!! Nie żadne samoopalacze i olejki jak na słońce! Po wyjściu
      z solarium faktycznie nie należy się kąpać jak ktoś wcześniej napisał, co
      najmniej przez godzinę, ja bym nawet radziła dłużej odczekać (tak wiem, ze tan
      zapach jest nieznośny, ale można się wypsikac jakimiś perfumami, mgiełkami).
      Warto jest również co najmniej 2 razy dziennie natrzeć ciało dobrym balsamem
      nawilżającym, bo skóra po opalaniu w solarium jest strasznie wysuszona.
      • daphny1 Re: Solarium -pytanko 02.09.06, 22:14
        Dokładnie.Polecam Ci balsam Kolastyny w granatowym opakowaniu, jest przeznaczony
        specjalnie po opalaniu w solarium, dla skóry wysuszonej. A co do wpływu solarium
        na miesiączkę, oddawanie krwi itp. - mi np. po piercongu pępka facet zabronł się
        opalać, bo powedział, że mogę dostać krwotoku...Tak więc raczej wstrzymaj się na
        te kilka dni od opalania. Po co masz ryzykować? A nóż coś Ci się stanie...?
        • Gość: fgh Re: Solarium -pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:15
          o jeny, jakbym chciała nie robić wszystkiego co odradzają lekarze to dajcie spokój..
          chyba same dobrze wiecie jakie macie organizmi i jak reagują na to wszytsko, a
          takie sranie się o wszystko jest baardzo drażniące
        • Gość: nati Re: Solarium -pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 14:17
          kiedys byl program w tvn(chyba w uwadze) o solarium , bo zmarla mloda zdrowa
          20 letnia dziewczyna bedac w solarium . dostala zawalu. badania poznej
          wykazaly ze miala okres i to bylo przyczyna zawalu. takze nie radze chodzic, bo
          to moze sie zle skonczyc.
          • daphny1 Re: Solarium -pytanko 03.09.06, 20:11
            Dokładnie, świat się nie zawali jak przez te 5-6 dni (nie wiem jak długo masz
            okres) nie pójdziesz na solarium! Przecież masz na to pozostałe 3 tygodnie,
            przez które zdążysz się zrobić na murzyna. A w trakcie okresu nawet wszelkie
            operacje są zabronione, ponieważ jest mniejsza krzepliwość krwi. Tak więc to nie
            jest żadne "sranie się o wszystko" jak to napisała poprzedniczka. A organizm
            może zareagować różnie. Raz nic nie będzie a innym razem coś się stanie!
    • Gość: :))) mozna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:57
      :)
      • Gość: nati Nie mozna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:45
        Co mial oznaczac ten usmieszek?
    • Gość: NIE MOZNA !!! Re: Solarium -pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:48
      NIE MOZNA !!! NIE MOZNA !!! NIE MOZNA !!! NIE MOZNA !!! NIE MOZNA !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka