dania_86 03.10.06, 16:12 używał ktoś ?? dziś wziełam pierwszą tabletke, jeśli ktoś je zażywał to niehc napsize jak mu słuzyły :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lumentia Re: mikrogynon IP: *.chello.pl 03.10.06, 20:03 Uzywałam tych pigułek około 5 lat i w przeciewieństwie do nowoczesnych pigułek typu Cilest - nie tyłam, nie mdliło mnie ani nie miałam podwyższonej temperatury. Słyszałam opinie ze te pigułki skierowane sa do niezamożnych kobiet i że maja przestarzała formułe. Jednak ja nie odczułam żadnych skutkow ubocznych ale faktem jest ze prowadze bardzo higieniczny tryb zycia - nie pale, uprawiam sport, zdrowo sie odzywiam. Jak dla mnie piguły były ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetcalibra Re: mikrogynon 03.10.06, 20:20 Moja współlokatorka brała te pigułki przez rok i strasznie przytyła.Teraz zmieniła je na droższe.Myślę,że na tym nie ma co oszczędzać...Ale może skutki uboczne zależą od organizmu danej osoby skoro lumentia jest z nich zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
aniiatka Re: mikrogynon 03.10.06, 20:41 Wczesniej zażywałam mercilon, ale ze mi zaczely wypadac wlosy i wogole zle sie czulam, zrobilam przerwe i od roku biore microgynon. Nie ukrywam ze zdziwila mnie niska cena, ale ginekolog mnie zapewnil ze nie ma to znaczenia, mam dobre wyniki badan i on nie widzi przeszkod. Mial racje, poki co jestem bardzo zadowolona, zero skutkow ubocznych. Lepiej niz po mercilonie, ktory de facto byl 3x droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: mikrogynon 04.10.06, 08:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31162759 Odpowiedz Link Zgłoś
flavia3 Re: mikrogynon 04.10.06, 17:00 Brałam przez jakieś 1,5 roku. Nie przytyłam, mdłości jakichś tez nie było, ogólnie wszystko ok, poza małym szczegółem. No właśnie, całkiem straciłam ochotę na seks. Po odstawieniu wszystko wróciło do normy po jakichś 2 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
agata361 Re: mikrogynon 05.10.06, 18:55 Brałam blisko rok. Chyba brałabym nadal gdyby nie to , ze w trakcie cylku pojawiały sie plamienia, traciłam ochote na seks, oraz czesto łapałam grzybicę, ale te dwa ostatnie powody sa często zauwazalne przy innych lekach antykoncepcyjnych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niusia_20 Re: mikrogynon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:11 ja już biorę 3 lata i jak na razie jest wszystko dobrze, nie przytyłam, stracilam ochote na jedzenie więc schudłam, ochotę na sex mam ogromną, i jak na razie wszystko jest w porządku. natomiast moja bratowa brała ok pół roku i przytyła ok 10 kg ale czuła się dobrze, u niej zwiększyły ochotę na jedzenie. Tak więc to wszystko zależy od organizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś