Dodaj do ulubionych

Pomocy - zdjęcia...!!!!

09.03.07, 13:29
Wie może ktoś jak zrobić, by zdjęcia kolorowe "zamienić" na czarno-białe? Da
się to zrobić bez specjalnego programu? Jeśli nie, to jaki program? Chcę dać
do wywołania na płytce, ale chcę niektóre czarno-białe...
Obserwuj wątek
    • Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 17:54
      Wystarczy program którym normalnie otwierasz i przegladasz zdjecia na komputerze
      - jesli otwierasz przez IrfanView to klikasz na pasku zadan "Obrazek", i
      "konwertuj na odcienie szarosci". Jesli ogladasz innym programem to napisz jaki
      posiadasz, moze wtedy pomoge.
      • Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 18:21
        chyba jestem "ciemna", klikam na zdjęcie po prostu i mi się otwiera...
        • Gość: Nietykalna123 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.net 09.03.07, 19:52
          Jesli sobie nie poradzisz, to prześlij mi zdjęcie na adres kropeczkaxx@wp.pl, a zrobię Ci to szybciutko.
        • Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 19:57
          no ok, klikasz i sie otwiera, ale to cos w czym zdjęcie sie otwiera to jest
          wlasnie program :) Co masz napisane na pasku zadan po otwarciu fotki? To jest
          wlasnie jego nazwa.
          • Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 20:36
            ale gdyby pisalo to bym Ci napisala, taka ciemna to nie jestem! pisze nr zdj
            i "podglad obrazow i faksow systemu windows". chyba to nie nazwa co:)?
            • Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 21:14
              Aha to już wiem w jaki sposob otwierasz. Mam 2 rady:

1. Jak otworzysz to nacisnij Ctrl+E (ten sam efekt uzyskasz klikajac obok
              znaczka dyskietki, jest taki obrazeczek, jak najedziesz myszka to powinno byc
              napisane "zamyka ten program i otwiera obraz w celu edycji".) Jesli otworzy Ci
              sie obraz w Microsoft Photo Editor, klikasz "plik", "wlasciwosci", i zmieniasz
              "typ" na 'skale szarosci'. To wszystko.
              2. Kliknij na nieotworzonym zdjeciu prawym przyciskiem myszki, wybierz "otworz
              za pomoca" i zobacz jakie masz mozliwosci otwarcia, tzn jakimi programami.
              • Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 22:02
                w poincie, internet, microsoft office picture... glupi komp:( dziekuje bardzo
                za pomoc...
                • Gość: may Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 83.16.200.* 09.03.07, 22:09
                  jeeeeeez... ludzie! dajcie wytchnienia.. na forum się siedzi a prostych
                  czynnosci nie umie? komputer to nie tylko internet.. do nauki:PP

Program PICASA2 po polsku i prosty w obsłudze a cuda robi.. i poczytac troche
                  polecam a nie tylko pytac..;)

ehhhh

good luck
    • farelkaa Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! 10.03.07, 14:55
      śćiągnij picase albo infranview, chyba dwa najprostrze w obsłudze programy :)
      Nie wiem czy u Ciebie też tak jest, ale jeśli ja oddaję zdjęcia na płycie do
      wywołania to muszą już być odpowiednio zmniejszone.
      • mexico_lady Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! 10.03.07, 21:10
        poprostu zgraj na plytke normalnie w kolorowej wersji i przy wywolaniu powiedz
        ze chce na czarno_bialo:))))

tyle szumu o nic:P
        • Gość: moher Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.pia.airbites.pl 10.03.07, 21:13
          To takie kobiece...
        • Gość: rrose7 lady IP: 80.54.176.* 11.03.07, 18:28
          ale nie chce wszystkich na czarno-bialo!
          • mexico_lady Re: lady 11.03.07, 19:16
            To nic! Wystarczu poprostu ze napiszesz na kartce numerki tych zdjec, ktore maja
            byc na czarno-bialo i powiesz ze wlasnie te maja byc:) Spoko poradzisz sobie:)
            Tez juz tak robilam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka