rrose7 09.03.07, 13:29 Wie może ktoś jak zrobić, by zdjęcia kolorowe "zamienić" na czarno-białe? Da się to zrobić bez specjalnego programu? Jeśli nie, to jaki program? Chcę dać do wywołania na płytce, ale chcę niektóre czarno-białe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 17:54 Wystarczy program którym normalnie otwierasz i przegladasz zdjecia na komputerze - jesli otwierasz przez IrfanView to klikasz na pasku zadan "Obrazek", i "konwertuj na odcienie szarosci". Jesli ogladasz innym programem to napisz jaki posiadasz, moze wtedy pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 18:21 chyba jestem "ciemna", klikam na zdjęcie po prostu i mi się otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietykalna123 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.net 09.03.07, 19:52 Jesli sobie nie poradzisz, to prześlij mi zdjęcie na adres kropeczkaxx@wp.pl, a zrobię Ci to szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 19:57 no ok, klikasz i sie otwiera, ale to cos w czym zdjęcie sie otwiera to jest wlasnie program :) Co masz napisane na pasku zadan po otwarciu fotki? To jest wlasnie jego nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 20:36 ale gdyby pisalo to bym Ci napisala, taka ciemna to nie jestem! pisze nr zdj i "podglad obrazow i faksow systemu windows". chyba to nie nazwa co:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona21 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 09.03.07, 21:14 Aha to już wiem w jaki sposob otwierasz. Mam 2 rady: 1. Jak otworzysz to nacisnij Ctrl+E (ten sam efekt uzyskasz klikajac obok znaczka dyskietki, jest taki obrazeczek, jak najedziesz myszka to powinno byc napisane "zamyka ten program i otwiera obraz w celu edycji".) Jesli otworzy Ci sie obraz w Microsoft Photo Editor, klikasz "plik", "wlasciwosci", i zmieniasz "typ" na 'skale szarosci'. To wszystko. 2. Kliknij na nieotworzonym zdjeciu prawym przyciskiem myszki, wybierz "otworz za pomoca" i zobacz jakie masz mozliwosci otwarcia, tzn jakimi programami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 80.54.176.* 09.03.07, 22:02 w poincie, internet, microsoft office picture... glupi komp:( dziekuje bardzo za pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: 83.16.200.* 09.03.07, 22:09 jeeeeeez... ludzie! dajcie wytchnienia.. na forum się siedzi a prostych czynnosci nie umie? komputer to nie tylko internet.. do nauki:PP Program PICASA2 po polsku i prosty w obsłudze a cuda robi.. i poczytac troche polecam a nie tylko pytac..;) ehhhh good luck Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! 10.03.07, 14:55 śćiągnij picase albo infranview, chyba dwa najprostrze w obsłudze programy :) Nie wiem czy u Ciebie też tak jest, ale jeśli ja oddaję zdjęcia na płycie do wywołania to muszą już być odpowiednio zmniejszone. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico_lady Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! 10.03.07, 21:10 poprostu zgraj na plytke normalnie w kolorowej wersji i przy wywolaniu powiedz ze chce na czarno_bialo:)))) tyle szumu o nic:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: Pomocy - zdjęcia...!!!! IP: *.pia.airbites.pl 10.03.07, 21:13 To takie kobiece... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 lady IP: 80.54.176.* 11.03.07, 18:28 ale nie chce wszystkich na czarno-bialo! Odpowiedz Link Zgłoś
mexico_lady Re: lady 11.03.07, 19:16 To nic! Wystarczu poprostu ze napiszesz na kartce numerki tych zdjec, ktore maja byc na czarno-bialo i powiesz ze wlasnie te maja byc:) Spoko poradzisz sobie:) Tez juz tak robilam;) Odpowiedz Link Zgłoś