Dodaj do ulubionych

Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie?

IP: 212.14.10.* 05.11.03, 23:40
Czesc!
Mam dlugie paznokcie ale niestety dosyc łamliwe. Zdecydowalam sie zeby
nałożyc żel ktory ponoc je utwardza(tisow nie chcę-mialam kiedys ale
po "sciagnieciu"mialam strasznie poniszczona plytke paznokcia).
Manikiurzystka powiedziala mi ze zel bedzie sie trzymal tylko na suchych
paznokciach a jesli ktos ma tlusta plytke to bedzie odpryskiwal.Wiecie cos o
tym i jak mam sprawdzic czy moje paznokcie sa suche czy tluste?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 14:24
      Równiez chcialabym sie dowiedzie cos o tej metodzie.Mialam dwa miesice
      zalozone tipsy zelowe i nikomu nie polecam.Nie dosc ze do dzisiaj mam
      strasznie zniszczone paznokcie ,wydalam duzo pieniedzy 100 zloty zalozenie ,50
      uzupelnianie ,to juz po trzech tygodniach zaczly odpadac tipsy po kolei.
      • Gość: ona*27 Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? - Ja mam. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:43
        Ja mam zelowo utwardzone paznokcie. Bardzo dobra metoda. Nie niszczy plytki i
        paznokcie sa duzo mocniejsze. Koszt jest dosc wysoki, bo zalozenie jakies 180
        zl, a uzupelnianie, to co trzy tygodnie 120 zl. Ale warto. Jesli chodzi o
        plytke, to rzeczywiscie na tlustej sie nie trzymaja. Ale nie wiem, jak to
        sprawdzic. Wiem tylko, ze mojej kolezance odpadaly, bo miala tlusta. Ale
        dowiedziala sie dopiero po zalozeniu :-/
    • Gość: Olcia Tipsy IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 15:42
      Ja założyłam żelowe tipsy w zeszłym roku. Zapłaciłam za nie 130,00zł, po
      tygodniu nie mogłam w nich wytrzymać. Dziwnie mnie uciskały. Sama je sobie
      zdjęłam. Pieniądze wyrzucone w błoto. Ale nie powiem - ładnie wyglądały.
      • Gość: Perł@ Re: Tipsy IP: *.aster.pl / 10.65.6.* 06.11.03, 16:30
        żelowe i akrylowe w rownym stopniu niszcza płytkę paznokcia i utwardzaja ale
        tylko na czas "noszenia" bo sa na paznokciu a paznokieć się niszczy
        i "miękknie" ponieważ nie dopływa do niego odpowiednia ilość powietrza i innych
        takich tam.
        Wiem bo miałam i jedne i drugie.
        Dobre są jak je sie "ma na sobie" a pozniej paznokcie są brzydkie i łamliwe.
        • Gość: mimi Re: Tipsy IP: 212.14.10.* 06.11.03, 23:33
          dzieki za odpowiedzi!Nie wiem gdzie robilyscie zelowe utwardzanie ale w
          szczecinie taki zabieg kosztuje 70-100zl i nigdy wiecej.Chyba sie zdecyduje
          • Gość: Sandra Do Mimi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 20:32
            Jesli nie chcesz miec tipsow ani akryli proponowalabym Ci przedluzanie metoda
            FIBER GLASS. Jest to przedluzanie jedwabiem, wyglada bardzo naturalnie
            (wlasciwie nie widac ze sa sztuczne).Jestem stylistką paznokci, wiec mozesz mi
            wierzyc.
            Pozdrawiam!
            • Gość: mimi Do Sandry IP: 212.14.10.* 09.11.03, 14:16
              Gość portalu: Sandra napisał(a):

> Jesli nie chcesz miec tipsow ani akryli proponowalabym Ci przedluzanie
              metoda
              > FIBER GLASS. Jest to przedluzanie jedwabiem, wyglada bardzo naturalnie
              > (wlasciwie nie widac ze sa sztuczne).Jestem stylistką paznokci, wiec mozesz
              mi
              > wierzyc.
              > Pozdrawiam!

Cześć Sandro

Dziękuję za Twoją odpowiedz ale miałam w zeszłym roku przedłużone panzokcie
              jedwabiem. Teraz chciałabym po prostu nażelowac je(bez przedłużania bo
              naturalne mam dostatecznie długie) tylko żeby mi nie pękały no i żeby mieć na
              kilka tygodni spokój z malowaniem ich. Czy wiesz cos o tej metodzie.
              A może znasz jakąś dobrą odżywkę do paznokci?
              Pozdrawiam papa
              • Gość: Sandra Do Mimi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 23:08
                Dobre sa odzywki z firmy Sally Hansen, tylko musisz poszukac takiej ktora Ci
                odpowiada, bo maja naprawde duzy ich wybor. Jesli jednak chcesz utwardzic
                pazurki na dluzej to polecam wspmniany wczesniej Fiberglass (moga nim pokryc
                Twoje naturalne paznokcie nie przedluzajac ich)
                Pozdrawiam!
    • Gość: Kasia Re: Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:07
      Sandro a w jakim miescie mozna wykona ten ,, zabieg''na czym on polega i w
      jakiej jest cenie''Kasia
      • Gość: Sandra Do Kasi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 21:05
        Fiberglas to nie jest jeszcze zbyt popularna metoda, ale jest wykonywana w
        wiekszych miastach, w Łodzi na pewno. Ten "zabieg" wykonuje sie tak jak
        pokrycie paznokci zelem UV, jednak sklad zelu fiberglas to polaczenie jedwabiu
        z żywica. Kosztuje to ok. 170 zl.
        Pozdrawiam
    • kochanica29 Re: Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? 08.11.03, 14:08
      Gość portalu: mimi napisał(a):

> Czesc!
      > Mam dlugie paznokcie ale niestety dosyc łamliwe. Zdecydowalam sie zeby
      > nałożyc żel ktory ponoc je utwardza(tisow nie chcę-mialam kiedys ale
      > po "sciagnieciu"mialam strasznie poniszczona plytke paznokcia).
      > Manikiurzystka powiedziala mi ze zel bedzie sie trzymal tylko na suchych
      > paznokciach a jesli ktos ma tlusta plytke to bedzie odpryskiwal.Wiecie cos o
      > tym i jak mam sprawdzic czy moje paznokcie sa suche czy tluste?

a nie mogłabyś po prostu ich poodżywiać, zeby nie byly łamliwe?
      Prościej , taniej i mniej klopotliwie.
      Oj, ludzie!
    • Gość: Kasia Re: Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 10:59
      Dziki za odpowiedz, ale to jest strasznie drogi zabieg i napewno trzeba go
      czesto uzupelniac.Niestety nie stac mnie na to.
    • Gość: DiDi Re: Czy ktos ma żelowo utwardzone paznokcie? IP: *.mok.waw.pl / 192.168.0.* 11.11.03, 00:07
      a nie lepiej po prostu założyć sobie światłoutwardzalne tipsy? Są bardzo
      wygodne i ślicznie wyglądają. Niestety o żelu nigdy nie słyszałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka