Dodaj do ulubionych

Wtórny BRAK OKRESU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 12:16
Dziewczyny, czy któras z Was miała przypadek zatrzymania się miesiączkowania ?
(pod wpływem np. schudnięcia?) Ile trwał taki stan (bez okresu) i czy jakiś
ginekolog przepisał Wam w takim wypadku pigułkę antykoncepcyjną w celu
wznowienia okresu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: alee Re: Wtórny BRAK OKRESU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 13:23
      mi kilka razy w życiu zatrzymywał sie okres, dwa czy trzy razy nie mialam okolo
      roku, po duzym schudnięciu. Pierwszy raz ginekolog przepisala mi Mercilon, 2
      opakow (bez badań zadnych, idiotka), i sie bardzo zle po tym czulam. Wiec
      przestalam go brac, i znow minal rok bez okresu.Potem poszlam do prywatnej
      ginekolog, ta zapisala mi (po wykonanych badaniach) hormonalna kuracje
      zastepcza.Na poczatku bylo ok,ale potem zaczely mi strasznie puchnac nogi (po
      ok.5 mies.przyjmowania),nawet zrobil mi sie żylak (!!!), i mimo, iz gina
      zmienila mi na moje zyczenie lek, puchniecie nie ustapilo.Generalnie zle sie po
      tych calych hormonach czułam, jak nie-ja, jakby mną ktos sterował od środka -
      moim samopoczuciem, podatnościa na zły humor, depresję, byłam bardziej
      choleryczna i nieznośna. Teraz (znow minal rok bez okresu) znow probuje innych
      lekow. Chcialabym, zeby ktos mi przepisal NORMALNE antykoncepty, przeznaczone
      dla mlodych kobiet, a nie jakies leki z pogranicza THZ dla menopauz, ale kazdy
      lekarz sie upiera, ze musi mi wrocic okres. Nie wiem, jak ma wrocic - utyłam 10
      kilo (od czasu tego schudniecia) i waze wiecej, niz wtedy, gdy okres mi sie
      zatrzymal. Dziwne to dla mnie. Moje BMI=18,5 , czyli jest w normie. Nie chce z
      siebie robic spaślaka. To tyle z mojego doświadczenia...
      • nawiedzona_baba Re: Wtórny BRAK OKRESU 08.11.03, 16:31
        Gość portalu: alee napisał(a):

> dwa czy trzy razy nie mialam okolo roku, po duzym schudnięciu.
        ...
        > Moje BMI=18,5 , czyli jest w normie. Nie chce z siebie robic spaślaka.

dzieweczko, a raczej wieszaku, ile Ty masz lat ?
        • Gość: odp. Re: Wtórny BRAK OKRESU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 10:54
          Lat? dwadzieścia cztery.
          mam 170 i ważę teraz 54.
          BMI obecnie = 19.

A co to ma do rzeczy? nie słyszałaś o takiej chorobie jak anoreksja ??
          co się głupio pytasz ? przedtem wazyłam 43 - czujesz postęp ?
    • Gość: Robocop Re: Wtórny BRAK OKRESU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 16:14
      Co sie martwisz , nie zmarnujesz podpasek :)))
      • Gość: Hexe Re: Wtórny BRAK OKRESU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 10:55

Proszę o poważne odpowiedzi !
        To dla mnie bardzo ważne !!..
    • Gość: kaja Re: Wtórny BRAK OKRESU IP: *.spray.net.pl 09.11.03, 13:00
      Ja kiedyś miesiączkowałam co 3 miesiące, a potem straciłam okres na pół roku.
      Wtedy lekarz zapisał cos na wywołanie okresu, a potem miałam brać 3 fazowe
      pigułki antykoncepcyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka