Dodaj do ulubionych

WSTYD MI ZA WAS, Europejczycy (?) !!!

09.05.04, 13:27
Gdziez sa wasze podpisy pod ta petycja? Tacy to z was humanisci zjednoczeni
wizja jednoczacej sie Europy?
Coz za nieslychane zaklamanie... niemal nikogo z Polski... nie ma tu juz
sprawiedliwych nawet na takim forum, jak wasze ?

Wpis nr 40222:
<< Humans are the cruelist of all of Gods creatures...killing anything is
unecessary...but especially in front of it's Mother!! Anyone capable of doing
this heiness act...should be punishable by the same method of death...and in
front of their own Mother!! STOP THE KILLING!!!!!! >>

Jesli nie znacie jezyka - piszczie tam po polsku, co o tym myslicie:
Obserwuj wątek
    • bonobo44 Tłumaczenie petycji 09.05.04, 16:40
      ===========
      Tłumaczenie petycji (dzieki Zbigowi):
      ===========
      "Powstrzymaj zabijanie fok w Kanadzie

W ciągu kilku tygodni na nowo podjęte zostanie polowanie na foki w Nowej
      Funlandii. W ubieglym roku Ministerstwo Rybołówstwa i Oceanów zwiększyło ich
      limit o 32000 zwierząt, a szacunkową liczbę "zrównoważonych" polowań o ponad
      50000.

Łowcy, uzbrojeni w pałki i inne nielegalne rodzaje broni, biją na śmierć
      niemowlęta fok tuż przed oczami ich matek, które często umierają próbując
      ratować swoje dzieci. Dorosłe foki rodzaju męskiego są pozostawiane do
      wykrwawienia po tym, gdy ich penisy zostały brutalnie wycięte dla eksportu do
      takich państw jak Japonia, gdzie są one wykorzystywane jako afrodyzjak.

Najbardziej szokujące świadectwo pochodzi z 2001 roku, kiedy to międzynarodowy
      zespół weterynarzy, który obserwował polowanie, wykonał pośmiertne badania
      losowo wybranych karkasów i dowiódł, ze 42% tych fok żyło jeszcze w trakcie
      obdzierania ich ze skóry.

Jest to największe masowe zabijanie ssaków na świecie i nie istnieje żadne
      usprawiedliwienie dla takiej masakry lub dla takich tortur, jakim podlegają te
      przepiękne istoty żywe. Niesie to Kanadzie jedynie złą sławę, jako prymitywnej
      nacji czerpiącej profity z futer foczych niemowląt.

Zaklinamy pana, aby zaprzestał pan wyrażania zgody i popierania tak
      przerażającego wymordowywania kanadyjskiej dziko żyjącej fauny."
      ===========

FOKI - PETYCJA !
      Koty umierają w klatkach
      • Gość: Sentencius koty z klatek do glowy.... IP: *.introweb.nl 10.05.04, 15:32
        bonobo44 napisał:

... Jest to największe masowe zabijanie ssaków na świecie i nie istnieje żadne
        > usprawiedliwienie dla takiej masakry lub dla takich tortur, jakim podlegają
        te przepiękne istoty żywe.

> FOKI - PETYCJA !
        > Koty umierają w klatkach

Nie siej tu taniej propagandy wykorzystujac brak dostepu forumowiczow do zrodel
        sprawy.Zeby zamknac w jednym zdaniu;foki zagrazaja rybostanowi,a wiec tak jak
        gdzie indziej stada wilkow czy innych szkodnikow musza byc przetrzebione.Z
        uwagi na praktyki stowane w przeszlosci przez lowcow zostanie wprowadzony
        dozor,tak wiec zabijanie malych foczat nie wchodzi w rachube.Byloby wiec lepiej
        zebys swoj sluszny gniew raczej zoogniskowal na problemie aborcji,bo wlasnie
        ona jest ..."największe masowe zabijanie ssaków na świecie i nie istnieje żadne
        usprawiedliwienie dla takiej masakry lub dla takich tortur, jakim podlegają te
        przepiękne istoty żywe"....Nie czas zalowac roz ,gdy plona lasy idealisto z
        niewlasciwej polki.Ja widzialem zdjecie wyabortowanego futusa ludzkiego,to juz
        byl czlowiek ze wszystkimi detalami,a ty tu jeczysz nad fokami!
        W jednym z raportow do centrali w Berlinie komendant KL.Dachau skarzyl sie ,ze
        obozowe psy wartownicze przebywaja w uragajacych sumieniu warunkach.Zakonotuj
        to sobie zanim zaczniesz wylewac tu swoje krokodyle lzy i zarzucac tu komus
        brak wstydu!
        Poza tym w jezyku polskim zejscie z tego padolu zwierzat okresla sie
        slowem "zdychac ",a jedynym wyjatkiem sa konie-te umieraja.

• bonobo44 Bodajs zdechl ! 11.05.04, 11:15
          - to tez obiegowy kolokwializm funkcjonujacy w jezyku polskim - i...
          nic wiecej, tylko kolokwializm (takze w odniesieniu do zwierzat), ktorym
          posilkuja sie jedynie tak maloduszni poleacy jak ty, wystawiajacy sobie to
          jedyne w swoim rodzaju w skali Europy swiadectwo:

Gość portalu: Sentencius napisał(a):

> Poza tym w jezyku polskim zejscie z tego padolu zwierzat okresla sie
          > slowem "zdychac ",a jedynym wyjatkiem sa konie-te umieraja.
          • Gość: Sentencius fok you! IP: *.introweb.nl 11.05.04, 12:27
            odbijam tylko pilke kolokwializmu,powszechnego zapewne w uzyciu w twoich
            kregach kulturowych.
            • bonobo44 Especially for you ! 11.05.04, 13:34

> odbijam tylko pilke kolokwializmu,

a wiec jednak w pelni swiadom byles kolokwialnosci swojej wypowiedzi !

> powszechnego zapewne w uzyciu w twoich
              > kregach kulturowych.

w tych, w ktorych poczuwam sie z obowiazku w stosunku do nielicznych
              sprawiedliwych obracac na tym forum-humorum GW az nadto...

podobnie zreszta - jak w podobnych ci sferach postrzegajacych zwierze jako
              niewiele wiecej lub zgola nic ponad oddychajacy, organiczny worek 8(

tego, jaki sobie tym wystawiacie wizerunek rodem z poznego sredniowiecza i
              wczesnego "oswiecenia" pewnie rowniez udajesz, ze nie dostrzegasz?
    • bonobo44 Fok jest 1500 razy mniej niz ludzi ! 11.05.04, 12:11
      Nawet jesli kazda zjada 30 razy wiecej ryb niz czlowiek (kazda blisko tone
      rocznie), to nadal prosty rachunek wskazuje na to, ze konsumuja one zaledwie 2%
      tego, co ludzie.
      Odpowiedz sobie zatem na pytanie: Czy stac nas an to, zeby nadal zywic sie
      rybami wylacznie pochodzenia naturalnego? Nie! I dlatego nalezy klasc
      szczegolny nacisk na hodowle ryb (takze morskich) specjalnie na potrzeby ludzi -
      tak aby skutecznie odciazyc srodowisko naturalne, ktore po prostu
      nie jesty w stanie sprostac naszej rabunkowej gospodarce! I foki tu nie maja
      nic do rzeczy! Chyba - i o to wylacznie chodzi
      Effordowi - tej zakale rodu ludzkiego, nie tylko odmiany kanadyjskiej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=11972068&a=12284764
      - ze pod tym pretekstem mozna bezkarnie uprawiac rabunkowa "gospodarke
      fokami", gdy tamta przestaje skutkowac pozwala to na odwrocenie uwagi opinii
      publicznej od sedna problemu, z ktorym Efford nie jest sie w stanie uporac,
      zapewne w obawie o stolec, a na dodatek zwyczajnie beszczelnie demonstruje zla
      wole!
      • klip-klap Re: Fok jest 1500 razy mniej niz ludzi ! 11.05.04, 12:22
        Ryb juz nie bronisz ? Pewnie dlatego,że nie mają takich przemilych mordek jak
        foki.Co z ciebie za Europejczyk ?
        • bonobo44 Re: Fok jest 1500 razy mniej niz ludzi ! 11.05.04, 13:21
          Czy ty jestes funkcjonalnym analfabeta?
          Oczywiscie, ze bronie! Ryb przede wszystkim! Przeczytaj jeszcze raz uwaznie moj
          post, kolego!
          • klip-klap Re: Fok jest 1500 razy mniej niz ludzi ! 11.05.04, 13:32
            Nie jestem twoim kolegą...

bonobo44: I dlatego nalezy klasc
            szczegolny nacisk na hodowle ryb (takze morskich) specjalnie na potrzeby ludzi -
            tak aby skutecznie odciazyc srodowisko naturalne, ktore po prostu
            nie jesty w stanie sprostac naszej rabunkowej gospodarce!

Chcesz hodować biedne rybki,aby potem bezczelnie je zabijać i jakże ze smakiem
            zajadać. Co z ciebie za Europejczyk ?
            • Gość: Sentencius afokalipsa now IP: *.introweb.nl 11.05.04, 13:40
              "Mi" sie zdaje,ze nasz fokkofil broni jakichs blizej niesprecyzowanych grubych
              ryb.Rradze wiec uwazac ,bo diabli wiedza kto za nim stoi.
              • bonobo44 Re: afokalipsa now 11.05.04, 14:05

> "Mi" sie zdaje,

Nie masz juz czego sie uczepic, to ci podpowiem - uczep sie "beszczelnie"...

> ze nasz fokkofil broni jakichs blizej niesprecyzowanych grubych ryb.Rradze
                wiec uwazac ,bo diabli wiedza kto za nim stoi.

W pale "Ci" sieM nie miesci, co? Ze ktos moze najzupelniej bezinteresownie
                poswiecac tyle wolnego czasu czemus, co dla ciebie nie jest warte nawet
                spluniecia?

A czy ty w ogole zrobiles kiedys cos dla innych tak... wiesz, no... zupelnie
                gratis?
            • bonobo44 Re: Fok jest 1500 razy mniej niz ludzi ! 11.05.04, 13:53
              klip-klap napisał:

> Nie jestem twoim kolegą...

Do pubu z toba na pewno bym nie poszedl! Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze
              to li tylko tak afigura retoryczna.

> Chcesz hodować biedne rybki,aby potem bezczelnie je zabijać i jakże ze smakiem
              > zajadać. Co z ciebie za Europejczyk ?

To, co ten twoj gatunek wyrabia, zeby sobie dogodzic i tak juz przekracza
              bonobie wyobrazenie. Jesli to ma uratowac zasoby naturalne przyrody zywej,
              to mozecie sobie brac na swoje sumienie, co wam sie tylko zywnie podoba:
              pzemyslowy chow swin, krow, drobiu... ryby zdaja sie wychodzic na tym
              najlepiej, dopoki maja czym oddychac w stawach, w ktorych je tloczycie.
              Rusza cie to? - Dlaczegou sam nie zawalczysz o lepszy los hodowanych przez was
              stworzen? Mam ci powiedziec, dlaczego?...
              • klip-klap nie jedzmy warzyw, one żyją!!!! 11.05.04, 14:01
                bonobo44 napisał:

> klip-klap napisał:
                >
                > > Nie jestem twoim kolegą...
                >
                > Do pubu z toba na pewno bym nie poszedl! Chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze
                > to li tylko tak afigura retoryczna.

Figura retoryczna czy nie,fraternizacja taka mi się nie podoba.

> > Chcesz hodować biedne rybki,aby potem bezczelnie je zabijać i jakże ze sma
                > kiem
                > > zajadać. Co z ciebie za Europejczyk ?
                >
                > To, co ten twoj gatunek wyrabia, zeby sobie dogodzic i tak juz przekracza
                > bonobie wyobrazenie. Jesli to ma uratowac zasoby naturalne przyrody zywej,
                > to mozecie sobie brac na swoje sumienie, co wam sie tylko zywnie podoba:
                > pzemyslowy chow swin, krow, drobiu... ryby zdaja sie wychodzic na tym
                > najlepiej, dopoki maja czym oddychac w stawach, w ktorych je tloczycie.
                > Rusza cie to? - Dlaczegou sam nie zawalczysz o lepszy los hodowanych przez was
                > stworzen? Mam ci powiedziec, dlaczego?...

Nie musisz sam ci powiem. Po pierwsze nie jestem Europejczykiem,a Azjata w
                wolnych chwilach Eskimosem. Po drugie gdybym był Europejczykiem w twoim
                rozumieniu stałbym się ohydnym relatywistą broniącym życia tylko ze względu na
                ilość osobników danego gatunku.

• bonobo44 Re: nie jedzmy warzyw, one żyją!!!! 11.05.04, 14:18
                  klip-klap napisał:

> Figura retoryczna czy nie,fraternizacja taka mi się nie podoba.

A kto powiedzial, ze mialo ci sie podobac?! A moze to, co ty napisales, mialo
                  przywolac usmiech ukontentowania na moje szerokie bonobie usta?

> Nie musisz sam ci powiem. Po pierwsze nie jestem Europejczykiem,a Azjata w
                  > wolnych chwilach Eskimosem.

Nie jestes zadnym Eskimosem, jesli jestes nim tylko w "wolnych chwilach". Oni
                  sa dla mnie czescia zywej przyrody, Wielkiego Kola Natury, jesli wolisz. Im
                  nigdy nie odmowie prawa do polowania na foki! Tobie - zawsze. Dla tych 1000
                  nedznych zielonych srebrnikow rocznie ekstra stajesz sie na pare dni zwyklym
                  wynajetym morderca, a nie Eskimosem, ani tym bardziej jakims wielkim mysliwym.
                  Mysliwy wie, ze ingerencja tego typu skazuje na smierc bez wyjatku osobniki
                  zdrowe i slabe, chore (a w tym wypadku stawia pod znakiem zapytania cala
                  ciaglosc kulturowa gatunku pozbawionego na lata mozliwosci odchowania swoich
                  mlodych), co prowadzi do postepujacej jego degeneracji zarowno w sferze
                  genetycznej, jak i zachowan spolecznych.

> Po drugie gdybym był Europejczykiem w twoim
                  > rozumieniu stałbym się ohydnym relatywistą broniącym życia tylko ze względu na
                  > ilość osobników danego gatunku.

???

Przeczytales, co napisales ?
                  • klip-klap żarty się skończyły,a może nie 11.05.04, 14:23
                    bonobo44 napisał:

w

> > Nie musisz sam ci powiem. Po pierwsze nie jestem Europejczykiem,a Azjata w
                    > > wolnych chwilach Eskimosem.
                    >
                    > Nie jestes zadnym Eskimosem, jesli jestes nim tylko w "wolnych chwilach". Oni
                    > sa dla mnie czescia zywej przyrody, Wielkiego Kola Natury, jesli wolisz. Im
                    > nigdy nie odmowie prawa do polowania na foki! Tobie - zawsze. Dla tych 1000
                    > nedznych zielonych srebrnikow rocznie ekstra stajesz sie na pare dni zwyklym
                    > wynajetym morderca, a nie Eskimosem, ani tym bardziej jakims wielkim mysliwym.

???co ty bredzisz??? wyspij się,wytrzeźwiej.

>
                    > > Po drugie gdybym był Europejczykiem w twoim
                    > > rozumieniu stałbym się ohydnym relatywistą broniącym życia tylko ze względ
                    > u na
                    > > ilość osobników danego gatunku.
                    >
                    > ???
                    >
                    > Przeczytales, co napisales ?
                    >

j.w.
                    • Gość: Sentencius cervantesiada IP: *.introweb.nl 11.05.04, 15:23
                      Ostrzegam lojalnie ,ze boj o te foki toczy sie juz na 3
                      frontach...pardon ,chcialem napisac-Forach.Mianowicie walcza:Kraj,Swiat i
                      tutejsze forum!Niestety,na naszym forum wiatraki okazuja sie byc najmniej skore
                      do walki,na pozostalych zas wierny Sancho Pansa nie moze nastarczyc swojemu
                      pryncypalowi zapasowych kopii.Tam juz walcza nawet o koty!Wszystko to byloby
                      nawet zabawne ,gdyby nie iles tam tys.ludzi,ktorzy dziennie umieraja z glodu,o
                      dzieciach nie mowiac.Nawiasem,w koncu nasz Don Fokoch zdarl z siebie maske
                      szlachetnego idealisty a swoim ostanim wpisem okazal sie byc ordynarnym
                      antyklerykalem wiernym linii ideologicznej nakreslonej przez FIM.Bujaj sie
                      Fela.....
                      • bonobo44 wszystkim serdecznie dziekuje 8)44 11.05.04, 18:24

> FIM ???

jestem wolnym strzelcem, ale to milo uslyszec, ze - jak twierdzisz - ktos
                        jeszcze podziela moje opinie w tej sprawie (czy wszystkie? zechcesz moze
                        rozszyfrowac ten skrot - chetnie sie im przyjrze blizej)...

te moje dywagacje z postu ponizej to wynik podobnych polemik, jakie odbylem z
                        podobnymi "specjalistami" od zycia i umierania zwierzat, jak wy...
                        jestem z nich dumny, bo w moim odczuciu stanowia kwintensencje tego, co uwazam
                        za podsumowanie meandrow kultury waszego gatunku HSS na przestrzeni ostatnich
                        2KY; widze, ze najwyrazniej podzielasz ten moj pkt widzenia, skoro nie masz nic
                        do dodania, poza wizja spiskowej teorii dziejow...
                        • bonobo44 Dolacz do tych 20 sprawiedliwych ! 12.05.04, 00:08
                          Dziekuje wszystkim, ktorzy pomimo ciezkiego obfitujacego w tragiczne wydarzenia
                          tygodnia dla Polski, znalezli w ciagu ostatnich 6 godzin chwile czasu, by
                          poswiecic ja tym najbardziej bezbronnym, zaleznym od nas istotom 8)44

Kochani - po moim apelu - srednio co 20 minut ktos z was wpisuje sie na te
                          liste. Gdybysmy utrzymali podobne tempo, to przed nastepnymi lowami w przyszlym
                          roku na petycji tej znalazloby sie ponad 20,000 wpisow samych tylko Polek i
                          Polakow. (Do chwili obecnej petycje podpisalo juz 40,000 ludzi z calego swiata,
                          glownie z USA.)

40,407 11:00 am PDT, May 9
                      • klip-klap Re: cervantesiada 11.05.04, 20:05
                        W każdym razie dość szybko zaczyna wymyslać od morderców.Gwałciciel jeden.
                        O szerzeniu europejskiego szowinizmu nawet nie wspominam.
                        • bonobo44 Sentencius, klip-klap - kocham was i chociaz 13.05.04, 14:04
                          nie zawsze was rozumie, to sadze, ze tak naprawde jestescie wspanialymi ludzmi.
                          8)44

w innym miejscu, lolyta napisala:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=12553689&a=12602418
                          > Powstrzymanie
                          > tych praktyk nastapi, kiedy nikt tych futer nie bedzie kupowal, a nie, kiedy
                          > iles tam ludzi sie podpisze i od razu zapomni gdzie i po co.

Masz racje - to szczegolnie wazne w naszym kraju - jestesmy
                          podobno na pierwszym miejscu w Europie jesli chodzi o popyt na focze futra; to
                          straszne, ale to glownie dla Polek, Rosjanek i Chinczykow Kanadyjczycy je
                          morduja 8(

docelowo petycja ma uzyskac 50,000 imiennych podpisow - uwazam, ze taki wyraz
                          woli miedzynarodowej opinii publicznej trudno bedzie rzadowi Kanady zignorowac

imienna petycje people-against-war.net

przed wojna w Iraku podpisalo zaledwie 2400 osob (z tego az 1/3 z Polski);
                          tu udzial naszych wpisow jest wrecz marginalny - zastanawiam sie, dlaczego?
                          co sie z nami wszystkimi stalo? czyzby Polacy stracili wiare i resztki nadziei
                          w siebie i w lepsze jutro, takze dla nich?

Ostatnia odslona (ilosc wpisow):
                          13-ES (Hiszpania) , 8-HR (Wegry), 1-US, 1-RU, 1-GB, 0-PL
                          8(44
                          • Gość: Sentencius warunek sine qua non... IP: *.introweb.nl 13.05.04, 15:43
                            Przyjmujac ta na wskros chrzescijanska(to juz zupelnie cos innego niz
                            ten "maloduszny polaek") deklaracje zastrzegam sie jednoczesnie(in case!)zeby
                            nie wyciagac pochopnych i przedwczesnch wnioskow z miejsca mojego
                            zamieszkania.Nie wiem jak klip-klap,ale ja jestem osobnikiem ,ktorego
                            preferencje (seksualne)tudziez poglady polityczne kwalifikuja jednoznacznie do
                            kategorii ciemnogrodzian.Dixi.
                            P.S.Nie jest moja intencja w jakikolwiek sposob naruszyc dobra osobiste klip-
                            klapa.
                            • bonobo44 Re: warunek sine qua non... 13.05.04, 21:14
                              Zaczynam sobie cenic Twoje poczucie humoru 8)
                              (tamten tekst to byla prosba o wybaczenie; czasami troche mnie ponosi 8(44

Ostatnia odslona:
                              2-PL, 12-US, 4-CZ, 2-AR, i po 1- MX, IT, ES, VE
                              • Gość: Sentencius O.K IP: *.introweb.nl 14.05.04, 15:42
                                bonobo44 napisał:
                                Zaczynam sobie cenic Twoje poczucie humoru 8)
                                (tamten tekst to byla prosba o wybaczenie; czasami troche mnie ponosi 8(44
                                Ostatnia odslona:
                                > 2-PL, 12-US, 4-CZ, 2-AR, i po 1- MX, IT, ES, VE

A,ze Polak szybko urazy zapomina to i ja podaje reke na zgode.Tylko,co u diaska
                                oznacza to "8(44" ?????
                                P.S Byc moze pisze nieco frywolnie,ale calkowicie na serio i pozostaje dalej
                                przy swoim;najpierw aborcja ,a potem...no moga byc foki.
                                • bonobo44 8(44 14.05.04, 17:16
                                  to smutna odmiana 8)44
                                  najposledniejszego z ostatnich, zyjacych jeszcze na wolnosci 44 bonobo

<A href="http://www.bonobo.org/images/splash.jpg"target="_blank"ɴ)bonobo44 </a>

PS. Uwazam, ze granica miedzy zyciem poczetym i swiadomym kulturalnym
                                  czlowiekiem jest rownie nieuchwytna, jak granica miedzy ameba i homo sapiens
                                  sapiens. Poniewaz nie wiemy, gdzie ona przebiega, lepiej wyobrazic sobie ze
                                  blizej ameby niz nam sie wszystkim wydaje.
                                  Podobnie nie wiemy, kiedy dziecko zaczyna nas juz doskonale rozumiec i jak sie
                                  to dzieje. Lepiej zatem zalozmy, ze zwierzeta moga byc nie mniej od tegoz
                                  dziecka inteligentne (rozne na roznym poziomie jego rozwoju), a z calym bagazem
                                  osobniczego doswiadczenia - sa zdolne gorowac madroscia zyciowa nad wielu
                                  przedstawicielami HSS.
                                  • bonobo44 uwaga wirus! 14.05.04, 17:19
                                    www.bonobo.org/images/splash.jpg
                                    czyli moja fizjonomia, jest OK !
                                    ale nie nalezy wybierac strony glownej www.bonobo.org !!!
                                    (ich tworcy zaplatal sie tam jakis trojan;
                                    niestety, nie udaje mi sie z nim skontaktowac
                                    - z tworca rzecz jasna, nie z trojanem 8)44
                            • Gość: klip-klap tylko ciemnogród IP: *.2.Core.net.pl 13.05.04, 22:15
                              Od początku na te wyznanie fokofil-a(-ki) szanown-ego(-ej) łypałem podejrzliwym
                              ciemnogrodzkim okiem.Postanowiłem nie prowokować, by uczuc szlachetnych,których
                              odwzajemnic nie mogę(na moje szczęście), nie niszczyć i swą małodusznością nie
                              epatować.
                              Cały czas jednak radzę rzucić narkotyki i odstawić flaszkę.
                              • bonobo44 fajny jestes 14.05.04, 16:53
                                Gość portalu: klip-klap napisał(a):

> Cały czas jednak radzę rzucić narkotyki i odstawić flaszkę.

czy naprawde sadzisz, ze bez kwasu i szklanego ducha nawet malpa nie moze juz
                                byc dobrym chrzescijaninem ?
                                • Gość: klip Re: fajny jestes IP: *.2.Core.net.pl 14.05.04, 19:21
                                  Moze byc,ale nie ma takiej chustawki nastrojow.
                                  • Gość: klip-klap znaczy huśtawki n/t IP: *.2.Core.net.pl 14.05.04, 19:25
                                  • bonobo44 A co HSS moze wiedziec o psychologii PP ? 14.05.04, 23:59
                                    Ogladales kiedys jakis film przyrodniczy o nas bonobo?
                                    Siedzimy sobie i katem-plujemy, a nagle trrrach
                                    - robimy malpie miny do kamery 8)

Gość portalu: klip napisał(a):

> Moze byc,ale nie ma takiej hustawki nastrojow.
                • bonobo44 Korzonki a Ojcowie Kosciola - swieci qui pro quo! 11.05.04, 14:37
                  „Plochy za mlodu i rozpustny był sw.Augustyn,
                  wiec jeśli ze mna zdarzy się to samo – nie zemdlej mamo!”
                  - ten wierszyk cytowany przeze mnie z pamieci za Kurtem Vonnegutem Juniorem
                  stanowi swoiste memento dla wspolczesnych podstaw calej kultury
                  chrzescijanskiej i samej zinstytucjonalizowanej kultury Kosciola
                  katolickiego, as well (wszak wystarczy w niej „pozalowac” swoich uczynkow,
                  a... wszystko ci zostanie odpuszczone; czyz w tej sytuacji można mowic o
                  grzechu lub jakichkolwiek powazniejszych zahamowaniach przed jego
                  popelnianiem? Czy nie jest to już raczej zwyczajna karykatura „prawa
                  moralnego we mnie pod [pelnym sprokurowanego przez siebie - dobrego katolika -
                  i wciaz kultywowanego cierpienia, wolajacego zbiorowym krzykiem kolejnych
                  hekatomb ofiar] niebem gwiazdzistym nade mna”?)

Augustyn (354-430) i Tomasz z Akwinu zostali moim zdaniem beatyfikowani w
                  akcie zwyczajnego qui pro quo, zakrawajacego wrecz na herezje. Dlaczego tak
                  uwazam? Dlaczego uwazam, ze mylnie potraktowano ich osoby jako osoby
                  swietych? Otoz dlatego, ze odmowili oni w istocie wszystkim innym stworzeniom
                  bozym prawa do zycia na rownych ze soba warunkach, czyniac je po dzis dzien
                  już nawet nie niewolnikami, ale wrecz przedmiotami uzytkowymi dla gatunku HSS
                  (homo "sapiens sapiens"):
                  W istocie Augustyn instytucjonalnie zlamal najwazniejsze przykazanie
                  boskie „Nie zabijaj!”, arbitralnie, wg wlasnego augusto-widzi-misie,
                  zakazujac „dobrym chrzescijanom” rozciagania go na „pozbawione rozumu
                  stworzenia latajace, plywajace, chodzace i pelzajace, skoro nie laczy ich z
                  [wami] posiadanie rozumu. (Stad najsluszniejszym zarzadzeniem Stworcy” – wg
                  owego potwora w ludzkiej skorze, posredniego sprawcy wszystkich pozniejszych
                  nieszczesc, cierpianych z waszych rak przez rozne stworzenia male i duze -
                  „zarówno zycie, jak i smierc ich uzaleznione zostaly od [waszego] pozytku.”

Czary goryczy dopelnil sredniowieczny dominikanin z Akwinu, który lepiej by
                  zrobil pozostajac wierny regulom skromnosci narzucanym mu przez wlasny zakon
                  i nie probowal się wywyzszac kosztem zwierzat (nie watpie, ze wraz z owym
                  odrazajacym ancestorem wyje obecnie jak najgorszy potepieniec na specjalnie
                  dlan przygotowanym oddziale czelusci piekielnych z napisem „Sanctus qui pro
                  quo”) odmawiajac im nie tylko rozumnosci, ale i niesmiertelnosci.

Ow wybiorczy apologeta poganina Arystotelesa (czemuz np. nie jego poprzednika
                  Platona lub nastepcy Teofrasta, czy Diogenesa z Synopy) utrzymywal, ze
                  jedynie rozumna czesc duszy przezywa smierc ciala. Sadzil zapewne, ze cialo
                  jest czyms na wzor wspolczesnego komputera, a rozumna czesc duszy programu
                  komputerowego, który raz spisany pozostaje niesmiertelny. Abstrahowal przy
                  tym zupelnie, ze jedno bez drugiego jest niczym, o czym wie kazde srednio
                  rozgarniete w dziedzinie informatyki dziecko.
                  Malo, ze ci 3 mocno napuszeni i zasapani acz najzupelniej pozbawieni
                  wyobrazni hominidzi „usankcjonowali teoretycznie” to rozerwanie ducha od
                  ciala zupelnie ad hoc, to jeszcze dokonali operacji ostrego rozdzielenia
                  atrybutow HSS od reszty swiata zwierzat, wydzielajac ta jedna SZCZEGOLNIE
                  przez ten gatunek (a nie wylacznie, jak to wielu do dzis dowodzi wbrew
                  oczywistemu swiadectwu dawanemu na tym forum codziennie przez
                  najposledniejszego przedstawiciela mojego gatunku PP) rozwinieta wlasnosc do
                  kryterium podstawowego takiego rozdzialu. Od tej pory wlecze się on – ujmujac
                  rzecz kolokwialnie - jak smrod za d..a tej calej z......j cywilizacji
                  Zachodu 8(

Mozna tylko zachodzic w glowe, jak wygladalby ten nasz swiat juz dzisiaj (a
                  nie za 1000 lat niezbednych do naprawienia nieodwracalnych szkod w glowach
                  wiekszosci zyjacych HSS), gdyby to nie Augustyn, a zyjacy wiek przed nim
                  neoplatonik z Tyru zostal ogloszony swietym Porfiriuszem (a nie zostal nim
                  tylko dlatego, ze glosil poglady bardziej swiete niz sam Jezus! - brzemienny
                  i tragiczny w konsekwencjach blad taktyczny.

Co do korzonkow, to do odejscia od eksploatacji roslin dlugo jeszcze nie
                  dojrzejecie, a wszak takze wszystkim przedstawicielom Krolestwa Roslin nawet
                  taki apologeta "zdychania", jak Arystoteles, przyznawal dusze (chociaz
                  pozniejsi jego z kolei nasladowcy doprowadzili do mechanicystycznego pojmowania
                  i traktowania zwierzat jako przedmiotow pozbawionych wszelkich sladow
                  uduchowienia, odmawiajac im nawet zdolnosci do odczuwania bolu i cierpienia,
                  czego skutki ponosza one po dzien dzisiejszy). To ostatnie nastapi zapewne
                  jednak dopiero po pomyslnym podjeciu i zakonczeniu badan nad ambrozja i
                  nektarem.

8(44
    • bonobo44 Kolejnych 20 wpisow PL - Kochani, tak trzymajmy ! 12.05.04, 00:05
      Kolejnych 20 wpisow PL - Kochani, tak trzymajmy !

40,658 2:25 am PDT, May 10
    • bonobo44 Czesi zdominowali liste !!! 12.05.04, 20:02
      W ostatniej odslonie Czesi maja tyle samo wpisow co Amerykanie i Hiszpanie
      razem !!!
      Polskich wpisow brak 8(
      • bonobo44 43,311: May 26 Namuuna Battulga -- MN 28.05.04, 00:26
        " I'm appalled to learn about the killing of seals! What kind of people are
        they?but i believe there are many other Good Canadians out there,trying to help
        the seals! Dont stop trying!Buy the shirts,donate do wateva you can! You should
        know what goes around comes around!so if you kill the helpless animal,one day
        you'll be tortured to death same way!Hope they will!Just imagine your children
        is skinned alive infront of you! and you cant to anything! HOPE THOSE SICK
        CANADIAN BUSTERS GET SKINNED ALIVE! "
    • Gość: FOK Eksterminacja zboczonych malp bonobo-Petycja IP: *.sympatico.ca 13.05.04, 21:41
      ......."Bonobos engage in sex in virtually every partner combination (although
      such
      contact among close family members may be suppressed)"...

67,875 za, na dzien 13.05. Foki przoduja. Dorownaly Pigmejom i Eskimosom.
      • bonobo44 Wiesz FOK, kocham i Ciebie i chociaz deklaracja ta 14.05.04, 17:31
        z najwyzszym trudem przechodzi przez moje bonobie gardlo dumnego Pana Panisca,
        bo pomimo najlepszych checi nie jestem w stanie zrozumiec kierujacych Toba i
        Tobie podobnym przedstawicielom Polonii kanadyjskiej motywow, to sadze, ze w
        gruncie rzeczy, w glebi serca jestes dobrym czlowiekiem, ale - jak to widze -
        niewatpliwie o zwichnietej przez Kosciol, wojujacy od wiekow z duchowym swiatem
        zwierzat, moralnosci.

Gość portalu: FOK napisał(a):

> ......."Bonobos engage in sex in virtually every partner combination
        (although such contact among close family members may be suppressed)"...

slyszalem, ze miedzy ludzmi rowniez moze to byc suppressed (?)
        mam racje?

> 67,875 za, na dzien 13.05. Foki przoduja. Dorownaly Pigmejom i Eskimosom.

???
    • bonobo44 Kochani ! Mamy kolejne oczko - 21 wpisow z PL !!! 15.05.04, 17:45
      41,581 9:50 am PDT, May 13
      • bonobo44 Kochani - w 2 dni mamy kolejne 44 wasze wpisy 8)44 16.05.04, 20:39
        Kochani - mamy kolejne 44 wasze wpisy

Kochani ! Jest "fura" - 23 nowych wpisow z PL !!!
        Razem z poprzednim oczkiem, to jest kolejne
        44 waszych wpisow (w ciagu zaledwie 2 dni)

Na dodatek, w ostatniej odslonie petycji - chyba po raz pierwszy - mamy
        najwiecej wpisow wlasnie z POLSKI !!!
        9-PL 6-US 3-CZ 2-ES 2-GB 1-CA 1-VE 1-KR

41,947 9:20 am PDT, May 15
        • bonobo44 POLSKA na 1 miejscu w kolejnej odslonie 11xPL !!! 16.05.04, 23:24
          POLSKA na 1 miejscu w kolejnej odslonie:
          11-PL 6-US 4-CZ 2-ES 1-SK 1-DE

42,092 12:07 pm PDT, May 16 Waldemar
    • bonobo44 Mary Ann Bojkot Kanady - US:PL 19:0 17.05.04, 20:34
      42,233 9:34 am PDT, May 17 Mary Ann US

"I had no idea this was still going on. Stop this barbaric practice. Murdering
      these wonderful creatures is horrible. I will not visit Canada again nor
      purchase any products and services that originate from Canada until it stops. I
      also commit to sharing this information and encourage boycotting with a
      thousand of my friends, family and contacts. "

Ostatnia odslona petycji: 19-US 0-PL 8(
    • bonobo44 321,199 fok zostalo juz zabitych w tym roku 8( 18.05.04, 19:48
      Jak dotad, 321,199 fok grenlandzkich zostalo zabitych w tym roku 8(44
      So far, 321,199 harp seals have been killed this year.
      www.ifaw.org/ifaw/general/default.aspx?oid=88730
      W przyszlym roku ma zginac kolejnych 350,000 !!!
      • bonobo44 Po to jest ta petycja, zeby do tego > nie dopuscic 19.05.04, 10:41
        "hunt some sick SEALERS and Skin them alive" - Ann, USA

42,500 10:34 pm PDT, May 18 Robert US
        42,499 10:20 pm PDT, May 18 Aisha AU
        42,498 9:47 pm PDT, May 18 Serena US
        42,497 8:54 pm PDT, May 18 April US
        42,496 8:51 pm PDT, May 18 Vicky US
        42,495 8:48 pm PDT, May 18 Pearl US Save the seals!
        42,494 8:45 pm PDT, May 18 US I've always hated this barbarian act. I just
        hope that some day we will have a kind soul in public office that will hear the
        public's outrage and do something about it.
        42,493 8:25 pm PDT, May 18 Laura US
        42,492 8:24 pm PDT, May 18 Emily US
        42,491 8:22 pm PDT, May 18 US
        42,490 8:18 pm PDT, May 18 Veronica US Baby animals should be protected, they
        don't need to suffer becuase of cruel animals. I hate animal cruelty and I wish
        to stop it. Please help out in this petition to make a difference in this
        world.
        42,489 7:51 pm PDT, May 18 cristina- MX
        42,488 7:27 pm PDT, May 18 US
        42,487 7:24 pm PDT, May 18 US
        42,486 7:22 pm PDT, May 18 US We've already ruined this earth enough, why keep
        destroying it? They can survive without killing these poor seals. It's murder,
        and murderers should be punnished.
        42,485 7:11 pm PDT, May 18 Ray US
        42,484 7:05 pm PDT, May 18 Frances US Unbelievable cruelty.
        42,483 6:43 pm PDT, May 18 Jennifer US The killing of seals is barbaric. Other
        than greed there is no reason for it. It sickens me that people would do this.
        42,482 6:39 pm PDT, May 18 Rebecca US This is such a cruel and brutal act to
        animals and it should be stopped. I don't understand how they can do that. How
        inhumane can a person be?
        42,481 6:38 pm PDT, May 18
        • bonobo44 Kochani ! W tym tygodniu znow 44 wpisy z PL !!! 19.05.04, 23:46

42,061 6:04 am PDT, May 16 Karolina
    • bonobo44 Posluchajcie ich - spadajcie stamtad !!! 21.05.04, 20:35
      www.ryano.net/iraq/?927648
    • bonobo44 To juz 4 x 44 waszych podpisow w obronie zycia fok 22.05.04, 18:43
      To juz 4 x 44 waszych podpisow w obronie fok od 9 maja - 16 dziennie, tzn.
      srednio co pol godziny ktos z Polski podpisuje te petycje !
      (a przynajmniej tyle wynotowalem, zagladajac nieregularnie na strone petycji)
      FOKI - PETYCJA !

42,666 1:44 am PDT, May 20 Dariusz
    • bonobo44 VIDEO 8( 8( 8( 8( 8( 8( 8( 8( 8( 25.05.04, 01:19

www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=canada_seal_hunt
    • bonobo44 To juz 5 x 44 waszych podpisow w obronie fok !!! 28.05.04, 18:54
      To juz 5 x 44 waszych podpisow w obronie fok
      od 9 maja - 16 dziennie, tzn. srednio co pol godziny ktos z Polski podpisuje te
      petycje !
      (a przynajmniej tyle wynotowalem, zagladajac nieregularnie na jej strone www)
      Wszystkim wam serdecznie dziekuje - reszte goraco prosze o dalsze wpisy ! Mamy
      220 - stac nas na wiecej !
      FOKI - PETYCJA !

42,951 9:18 am PDT, May 22 Agnieszka
    • bonobo44 43,636: NIE SPOCZNE DOPOKI ICH NIE URATUJE - CA 30.05.04, 03:30
      43,636: NIE SPOCZNE DOPOKI ICH NIE URATUJE - CA:
      "WHAT DID THE SEALS DO TO YOU? I WILL NOT REST UNTIL THE SEALS ARE SAVED!"

Z tego co slysze, to okazuje sie, ze wiekszosc Kanadyjczykow jest przeciwna tym
      polowaniom, zupelnie tak samo, jak wiekszosc Polakow przeciwna jest obecnosci
      naszych chlopakow w Iraku. Co sie dzieje? Co sie stalo z ta nasza i wasza
      demokracja?
      (Przepraszam wszystkich za wulgaryzmy nie wykropkowane w jednym z wpisow w
      poprzednim poscie 8(
      • bonobo44 Kolejnych 10 wpisow z KANADY !!! 06.06.04, 16:54
        43,655 10:08 am PDT, May 29 Shari
    • bonobo44 Jest juz 44 TYSIACE wpisow !! 03.06.04, 10:27
      44,011 10:17 pm PDT, Jun 2 Tanya
    • bonobo44 Pomoz Kanadzie ! Podpisz petycje ... 13.06.04, 18:04
      Wiekszosc Kanadyjczykow jest przeciwna tym rzeziom!

44,723 11:16 pm PDT, Jun 12 Brittany
    • bonobo44 To juz 6 x 44 waszych podpisow w obronie fok ! 15.06.04, 23:04

(przynajmniej tyle wynotowalem, zagladajac nieregularnie na jej strone www od 9
      maja)
      FOKI - PETYCJA !

43,592 1:20 pm PDT, May 28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka