Dodaj do ulubionych

Ryanair nie zapłaci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:08
o to cala prawda o chamstwie Pana O'Leary i tym czym jest ryanair, na ktorego
niektorzy czekaja i wydaje im sie, ze ten pan 'zrobi im dobrze'.
G... prawda.
Obserwuj wątek
    • Gość: burmistrz Re: Ryanair nie zapłaci IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 10.09.04, 18:24
      A ja bedoc burmistrzem malego miasteczka dofinansowal bym takie linie aby przez
      moja gmine przewijali sie turysci i biznesmeni. No i jeszcze mam miejsca pracy
      na lotnisku dla ludzi z miasteczka...
      • Gość: AZ Ryanair to podobno wyjatkowo efektywny przewoznik IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 15:53

Ryanair to podobno wyjatkowo efektywny przewoznik.

Pomyslcie sami: nowe samoloty, bilety fenomenalnie
        tanie - nawet kilkukrotnie tansze niz normalne bilety.
        Wszystko to dzieki wyjatkowej efektywnosci. Nie chca
        placic zadnych haraczy - dlatego sie ich czepiaja
        wykorzystujac luki w prawie. KE moglaby sie zajac
        tym, dlaczego 'normalni' przewoznicy sa tacy drodzy.
    • Gość: ja Re: Ryanair nie zapłaci IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 11.09.04, 00:13
      dzieki temu "chamstwu" stworzyl najwieksza niskokosztowa linie lotnicza, ktora
      stara sie jak najtaniej przewozic pasazerow. a ze ryanair ma ostry styl to
      wiadomo nie od dzis, wystarczy obejrzec ich reklamy czy sposob redagowania
      wiadomosci na ich stronie.
    • wierzbamacho Re: Ryanair nie zapłaci 11.09.04, 11:40
      Ten przypadek pokazuje niestety, że za zaślepienie urzędników i nie do końca
      przemyślane reguły ochrony konsumenta zapłaci w końcu sam konsument- po prostu
      zdrożeją bilety.
      Wystarczyłoby, żeby sprywatyzowano lotnisko w Charleroi (w końcu nie ma podstaw
      do utrzymywania lotnisk jako własności państwowej) i całe zachowanie Ryanairu
      byłoby legalne, bilety pozostałyby tanie, a miasteczko (Charleroi) mogłoby się
      dalej rozwijać w szybkim tempie...
      Zastrzegam- nie jestem eurosceptykiem i popieram UE jako taką, z większością
      jej zasad. Prawdą jest natomiast, że przepisy wymagają mądrego, rozważnego
      stosowania- a tam, gdzie wkraczają różne interesy i interesiki często tego
      brakuje.
      • Gość: Oktob Re: Ryanair nie zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:02
        Ten przypadek pokazuje, że "tanie" linie są tanie, bo działają dzięki dotacjom
        i innym formom pomocy, choć oficjalnie deklarują, że niczego nie dostają. A
        dostają - preferencyjne opłaty lotniskowe, wsparcie miast i regionów itd. Czas,
        aby radzili sobie bez tego wsparcia. Tylko że wtedy stwierdzą, że dalsza
        dziłalność nie ma uzasadnienia ekonomicznego i będą próbowali wymusić
        wsparcie "dla zachowania miejsc pracy", "dla rozwoju ekonomicznego regionu"
        itd. I dlatego wkrótce nastąpi koniec "tanich" linii lotniczych. I dobrze.
        • Gość: Carnivore Re: Ryanair nie zapłaci IP: 213.78.105.* 12.09.04, 13:48
          Nie masz racji, panie Ekonomisto. Akurat gdy na danym przedsiewzieciu
          korzystaja obie strony (czyli w omawianym przypadku Charleroi i Ryanair), nie
          ma nic niezwyklego w tym, ze obie strony partycypuja w jego kosztach. Niesiety,
          gdy w jednej ze stron (Charleroi) udzialy ma panstwo, wyglada to jak pomoc i
          efekt jest jak na zalaczonym obrazku. I nie sadze, ze wklad finansowy lotniska
          w przedsiewziecie wynika z koneksji O'Leary'ego, lecz mysle, ze wynika on
          raczej z przeprowadzonego studium oplacalnosci. Amen.
    • Gość: pol www.elot.pl IP: *.szczecin.mm.pl 11.09.04, 13:40
      <A HREF="elot.pl" TARGET="_self">www.elot.pl</A> POLECAM
    • Gość: Bździum steki tysięcy osób. Krwiste? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:21
      ...
      • Gość: tyo Re: steki tysięcy osób. Krwiste? IP: 212.244.27.* 12.09.04, 11:47
        to nie rosja mój panie
    • Gość: kaziq Re: Ryanair nie zapłaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 11:52
      jesteś powiązany z LOTem?
    • Gość: marcin Re: Ryanair nie zapłaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:53
      Michael O'Leary uważa, że domaganie się by zwracał pieniądze to zwykła
      niewdzięczność. Bo to jego linie lotnicze spowodowały, że na Charleroi w ogóle
      lądują jakieś samoloty. Cały region korzysta na tym, że przez lotnisko
      przewijają się S T E K I tysięcy turystów i osób, które mają coś do
      załatwienia w położonej 50 km dalej Brukseli, a nie chcą wydawać fortuny na
      bilet tradycyjnych przewoźników

barwo gazeta ;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka