Gość: ogrodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:02 czy on moglby jechac na floryde leczyc sie z dr. K.? przeciez puchnie w takim tempie, ze zaraz peknie i caly pulpit mi zapaskudzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert_de_molesme kto jeszcze bedzie pamietal o mgr Kwasniewskim 28.10.04, 15:02 w dniu referendum? Generalnie (jako przeciwnik eurokonstytucji) jestem za tym by wszystkie osoby zaufania-publicznego-inaczej nawolywaly do glosowania "za". Czy mozna prosic o glos poparcia pana Leszka Cezarego Millera? Pania Jakubowska? pana Czarzastego? Roberta Kwiatkowskiego? Adama Michnika? Jerzego Urbana? Marka Dyducha? budowniczego autostrad Pola? posla Jagielle? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: kto jeszcze bedzie pamietal o mgr Kwasniewski 28.10.04, 15:24 robert_de_molesme napisał: > w dniu referendum? > > Generalnie (jako przeciwnik eurokonstytucji) jestem za tym by wszystkie osoby > zaufania-publicznego-inaczej nawolywaly do glosowania "za". Zaufanie do Prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego - 65%. Jest to osoba, którą Polacy darzą największym zaufaniem. fakty.interia.pl/news?inf=554858 S. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme sondazyk jeszcze sprzed sprawy "pierwszego" ;))) 28.10.04, 15:30 sondazyk jeszcze sprzed sprawy "pierwszego" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Jest to najnowszy, październikowy sondaż. 28.10.04, 16:02 robert_de_molesme napisał: > sondazyk jeszcze sprzed sprawy "pierwszego" ;))) >Afera Orlenu jak na razie nie wpłynęła niekorzystnie na popularność prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, który według sondażu CBOS jest politykiem budzącym największe zaufanie Polaków. (...) Sondaż przeprowadzono w dniach 1-4 października 2004 roku < S. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme Re: Jest to najnowszy, październikowy sondaż. 28.10.04, 16:12 taaaak? ;))))))))) to polecam dzisiejsza Rzepe Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme pardon, pardon, we wczorajszej 28.10.04, 16:21 w temacie "lub rurociagi" drogi snajperze to karnawal sie dopiero rozpoczyna, ale wracajac do glownego watku: jestem jak najbardziej za tym by pan magister prezydent wszystkich Polakow agitowal "skolko ugodno" PS: zauwazyles ze cos internauci piszacy w tym watku sie wyzlosliwiaja przeciw Panu magistrowi AK? Moze to czytelnicy gie-wu sa niereprezentatywni? moze rzuc okiem na jakies forum radiomaryjne (o ile maja?) moze tam docenili naszego "pierwszego"? RdM ************************************** www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041027/kraj/kraj_a_1.html?k=on;t=2004102520041031 Głośne wydarzenia ostatnich dni doprowadziły do spadku zaufania do prezydenta - wynika z badania "Rz". Potwierdza to 44 proc. Polaków. Tylko 5 proc. ufa prezydentowi bardziej niż przed wybuchem afery, a ponad jedna trzecia - 36 proc. - nie zmieniła na jego temat zdania. Sondaż "Rzeczpospolitej" przeprowadziła Pracownia Badań Społecznych 23 i 24 października na 1044-osobowej reprezentatywnej próbie dorosłych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: pardon, pardon, we wczorajszej 28.10.04, 16:32 robert_de_molesme napisał: > Głośne wydarzenia ostatnich dni doprowadziły do spadku zaufania do prezydenta > - wynika z badania "Rz". Wcale to nie wynika. > Potwierdza to 44 proc. Polaków. 44 procent UWAŻA, że zaufanie do AK spadnie. Ja też tak uważam, mimo, iż mu ufam. Przeświadczenie ludzi, że coś się zmniejszy nie jest dowodem, iż to coś się zmniejszy. > Tylko 5 proc. ufa prezydentowi bardziej niż przed wybuchem afery, Też nie tak. 5% UWAŻA, iż zaufanie do AK wzrosło. > a ponad jedna trzecia - 36 proc. - nie zmieniła na jego temat zdania. > > Sondaż "Rzeczpospolitej" przeprowadziła Pracownia Badań Społecznych 23 i 24 > października na 1044-osobowej reprezentatywnej próbie dorosłych Polaków. Treść artykułu jest sprzeczna z opisem z tabelki. Trzeba by zajrzeć na stronę PBS, aby sprawdzić, jakie NARAWDĘ zadano pytania. Zrobię to później. S. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme prozna fatyga 28.10.04, 16:48 snajper55 napisał: > Treść artykułu jest sprzeczna z opisem z tabelki. Trzeba by zajrzeć na stronę > PBS, aby sprawdzić, jakie NARAWDĘ zadano pytania. Zrobię to później. > > S. Pretensje nalezy kierowac nie do mnie, a do manipulanckiej Rzepy ;))) Trzeba by zajrzeć na stronę > PBS, aby sprawdzić, jakie NARAWDĘ zadano pytania. Zrobię to później. > nie musisz sie fatygowac, oszolomstwo mojego pokroju, jest malo podatna na oswiecenie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: prozna fatyga 28.10.04, 22:00 robert_de_molesme napisał: > Pretensje nalezy kierowac nie do mnie, a do manipulanckiej Rzepy ;))) Ależ wiem, że cytowałeś. Podae przez nich dane są sprzeczne. > nie musisz sie fatygowac, oszolomstwo mojego pokroju, jest malo podatna na > oswiecenie. > ;) Nie szkodzi. Sam jestem ciekaw. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jest to najnowszy, październikowy sondaż. 28.10.04, 16:23 robert_de_molesme napisał: > taaaak? ;))))))))) > to polecam dzisiejsza Rzepe A konkretnie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme konkretnie 28.10.04, 16:28 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041027/kraj/kraj_a_1.html?k=on;t=2004102520041031 Afera zaszkodzi prezydentowi i lewicy Na aferze wokół PKN Orlen i spotkania Kulczyk - Ałganow najwięcej mogą stracić SLD i prezydent Aleksander Kwaśniewski - wynika z sondażu "Rzeczpospolitej". Przypomnijmy - agent wywiadu w notatce dotyczącej wiedeńskiego spotkania Jana Kulczyka z rosyjskim szpiegiem Władimirem Ałganowem napisał, że biznesmen powoływał się na wpływy u Aleksandra Kwaśniewskiego. Głośne wydarzenia ostatnich dni doprowadziły do spadku zaufania do prezydenta - wynika z badania "Rz". Potwierdza to 44 proc. Polaków. Tylko 5 proc. ufa prezydentowi bardziej niż przed wybuchem afery, a ponad jedna trzecia - 36 proc. - nie zmieniła na jego temat zdania. Także inni politycy stracą na aferze - m.in. Wiesław Kaczmarek, ale też, choć znacznie mniej... Roman Giertych. Zaufanie do lidera LPR, "głównego rozgrywającego" ze strony opozycji podczas ostatnich wydarzeń, raczej spadło niż wzrosło. Pytaliśmy Polaków nie tylko o ich preferencje, ale także o ich przewidywania. Nasz sondaż pokazuje, że, zdaniem badanych, najwięcej na sprawie Orlenu i notatek stracić mogą Aleksander Kwaśniewski i lewica. Równo połowa z nas spodziewa się, że spadnie poparcie dla prezydenta. Ponad połowa - 54 proc. - sądzi, że obniżą się notowania i tak słabego w sondażach Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Polacy uważają też, że straci partia Marka Borowskiego (spodziewa się tego 27 proc., jedynie 7 proc. uważa, że SdPl zyska). Więcej strat niż zysków zanotuje także Samoobrona. Komu może pomóc praca komisji śledczej i ostatnie wydarzenia w związku ze spotkaniem Kulczyk - Ałganow? Przede wszystkim partiom opozycyjnym - Platformie Obywatelskiej, Lidze Polskich Rodzin oraz Prawu i Sprawiedliwości. Uważamy natomiast, że nie zmienią się raczej notowania PSL. F.G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Oszukańczą konstytucję UE trzeba odrzucić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bej. "MARCIN" CO TY PLECIESZ - NAWET NIE PRZECZYTAŁEŚ IP: *.chello.pl 28.10.04, 14:33 tej konstytucji - więc poco piszesz bzdury. Życzę więcej rozwagi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca NO PASARAN!!! Nie damy się, panowie magnaci! IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.04, 15:12 Ja przeczytałam!!!! Ta konstytucja, tzw. Konstytucja Giscarda jest największym niebezpieczeństwem, jakie na nas w najbliższych latach czyha. Ubezwłasnowalnia społeczeństwa, militaryzuje i terroryzuje. Jest wsteczna! Nasze dzieci i wnuki będą nas za nią przeklinać! 1. oddaje ona całkowity prymat rynkowi, czego nie ma w żadnej konstytucji świata! 2.zakazuje również prawnie wszelkich naruszeń własności prywatnej i stosunków towarowych. 3.Odmawia zdobyczy socjalnych wprowadzonych w skali krajowej przez półtora wieku walk robotniczych: podstawowych praw socjalnych, praw odnośnie warunków pracy, umów zbiorowych, obecności i interwencji związków zawodowych w przedsiębiorstwach, prawa do strajku, prawa do zrzeszania się. 4.reżim budżetowy (zapisany w kryteriach ustalonych w Maastricht) redukuje radykalnie zasiłki socjalne i utrudnia prowadzenie publicznej polityki gospodarczej. Stąd systematyczna prywatyzacja służb publicznych i ubezpieczeń społecznych staje się "nieunikniona" ponieważ są one "niewypłacalne". Kapitał przemysłowy i finansowy znajduje w ten sposób duży obszar gdzie może się wzbogacić. Superbogacze stają się bogatsi, zaś warstwy biedniejsze są krzywdzone: pracownicy młodzież, bezrobotni, zatrudnieni w niepełnym wymiarze, kobiety i imigranci. Nierówności społeczne nie były nigdy w ciągu ostatnich 50 lat tak duże. 5.w konstytucji znajdujemy potwierdzenie jej despotycznego, antydemokratycznego charakteru: prawdziwa władza polityczna pozostaje w rękach rządów (Rady Europejskiej) i uzupełniająco w rękach Komisji. Centralny Bank Europejski jest całkowicie niezależny, jego działalność nie jest przejrzysta i bank nie musi się przed nikim tłumaczyć. Parlament Europejski nie może być porównywany z parlamentami krajowymi i ich uprawnieniami tworzenia prawa, przyjmowania budżetu, mianowania egzekutywy (rządu). Omawiana konstytucja nie uznaje wielonarodowego charakteru niektórych państw i w imię zasady "integralności terytorialnej" neguje prawo do samookreślenia się narodów nie posiadających państw. 6. Unia Europejska i jej kraje członkowskie są od tej pory prawnie zobowiązane do wzmocnienia swoich zdolności militarnych i działania w ścisłej współpracy z NATO. To zobowiązanie jest manną z nieba dla sektora wojskowo-przemysłowego. Jest to droga ku europejskiemu militaryzmowi. "Obrona europejska" ku której dają impuls Francja, Wielka Brytania i Niemcy, potwierdza wolę polityczną pełnienia dyspozycyjnej imperialistycznej roli obok USA. 7. Rozbudowana ma zostać policja europejska. "Walka z terrorem" będzie głównie wymierzona w opozycję, w protestujących i demonstrujących o prawa socjalne! Mówmy "nie" takiej Europie! Jesteśmy zwolennikami innej Europy - socjalnej, demokratycznej, ekologicznej, feministycznej, pokojowej i solidarnościowej. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme cala wladza w rece Rad! 28.10.04, 15:28 to juz bylo, ..... ale troche humoru na forum sie przudaje. pozdrawiam towarzyszke. walczcie towarzyszko dalej o socjalizm w Europie. wolnym ludziom w faszystowskich Usiech czy nawet w wasalnych wyspach brytyjskich w sumie wisi kalafiorem czy europa zdechnie na socjalizm czy na inny "postemp". Krwiopijcow z UK, ktorzy nie godza sie na karte spoleczna powiniscie z ZSRE wykopac (jezeli rzecz jasna sami nie wyjda wczesniej) Boj to jest wasz ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: NO PASARAN!!! Nie damy się, panowie magnaci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:33 Artykol do luftu, najwiekszym zagozeniem dla polski to nie konstytucja UE ale konkordat !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knipser Re: NO PASARAN!!! Nie damy się, panowie magnaci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:35 Co jest Bianca - rosjanka, a moze Watykanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal No to ja jestem przeciw Twojej Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 15:38 > Jesteśmy zwolennikami innej Europy - socjalnej, > demokratycznej, ekologicznej, feministycznej, pokojowej i solidarnościowej. My tzn. kto? Ja np. nie chcę żyć w Europie feministycznej - pozostałe przymiotniki mniej lub bardziej mogą być. Najbardziej mi odpowiada taka, gdzie nie ma _żadnych_ uprzedzeń - ani jeśli chodzi o kobiety, ani (co nagminne u feministek) jeśli chodzi o mężczyzn. Mówiąc szczerze nie możesz być jednocześnie za Europą demokratyczną i feministyczną, bo to się wzajemnie wyklucza (na przykład parytety dotyczące płci przy wyborach publicznych - to przecież zaprzeczenie idei i istoty wolnych wyborów - sedna demokracji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: NO PASARAN!!! Nie damy się, panowie magnaci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:11 Ciekawe ja też przeczytałem, a wnioski wyciągnęlem zupelnie inne !!!! to co piszesz to zwykły populizm pod dyktando Gietycha i itp superpolaków. A swoją drogą jaki ten swiat jest porąbany - różne osoby oglądają jedną rzecz a każdy widzi coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: Bezczelnie klamiesz!!!!!! Bianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:37 W żywe oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bustaw Re: NO PASARAN!!! Nie damy się, panowie magnaci! IP: *.net.flashnet.pl 28.10.04, 19:06 Uroczy atak na eurogniota z lewa upewnia mnie w pesymistycznym przekonaniu o mojej slabej wyobaźni politycznej i to jest źródlo mojej frustracji. Wiem, że od zawsze romansujące z komunistami lewe skrzydlo FPS zwalcza ten ustrojowy dokument z tych wlaśnie pozycji. A tu, w Polsce, pogrobowcy "Rzeczywistości" w jednym szeregu z uniosceptykami. Piekny alians polityczny! "O cześć wam, panowie magnaci..." nie zaśpiewam jednak za żadną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Oszukańczą konstytucję UE trzeba odrzucić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:04 Ciekawy jestem czy wiesz cokolwiek o Konstytucji, którą nazywasz "oszukańczą"? czy może swoją widzę czerpiesz z naszego dziennika, radiamaryja czy słów romcia giertyszka i "polaków" z jego swory ? Jeśli tak to rusz mózgownicą ( jeśli ją masz)i spróbuj przeczytać a najlepiej zrozumieć tekst, który nazywasz "oszukańczym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: Jesteś rydzykowym lektorem Marcin!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:35 To wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Oczywiście że tak!!! Unio huj ci w dupe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 14:17 a wynik referendum i tak jest już chyba przesądzony,ostatnia drożyzna ostatecznie pogrzebała szansę konstytucji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Korekta!!! IP: *.gdynia.mm.pl 28.10.04, 14:28 Prezydent speluje o przyjęce konstytucji UE ************************************ Co to w ogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudala Zachowania w Katyniu nigdy ci nie przebaczę ! IP: 217.98.64.* 28.10.04, 14:32 (I) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Zachowania w Katyniu nigdy ci nie przebaczę ! IP: 193.28.230.* 28.10.04, 17:50 Brawo! Cieszy że jest ktoś kto pamieta takie rzeczy bo wydaje się iż naszemu ludkowi Prezydent może nasikać do zupy a oni dalej będą go kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmos Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons IP: 62.77.168.* 28.10.04, 15:18 Puszysty magistrze! Odejdz! Juz nie moge sie na Twoja facjate patrzec! Taki prezydent to obciach dla Polski, on wyglada strasznie, nie jak zachodni politycy.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons 28.10.04, 15:28 Gość portalu: kosmos napisał(a): > Puszysty magistrze! Odejdz! Juz nie moge sie na Twoja facjate patrzec! Taki > prezydent to obciach dla Polski, on wyglada strasznie, nie jak zachodni > politycy.... No właśnie. Mógłby być taki szupły jak... Kohl na przykład. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indis Autor! Autor! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.10.04, 15:28 Gdzie jest autor wielkopomnego hasła: NIVEA ALBO ŚMIERDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:15 Rzeczywiście taki prezydent to obciach - kurdupel kaczor będzie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Kwaśniewski uczy przejrzystości politycznej? IP: *.lodz.dialog.net.pl / *.devs.futuro.pl 28.10.04, 15:39 niezły z niego żartowniś Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons 28.10.04, 15:56 :)) Po co nam ta lewacka konstytucja ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons 28.10.04, 16:04 klip-klap napisał: > :)) > > Po co nam ta lewacka konstytucja ? Ci, którzy znają odpowiedź na to pytanie, zagłosują ZA. Ci, którzy nie znają, nie pójdą głosować. :)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons 28.10.04, 16:15 Wiec nie wiesz po co. Odpowiedz Link Zgłoś
radio3 Re: Kwaśniewski apeluje o przyjęcie traktatu kons 28.10.04, 16:21 niech sobie KWAŚNIEWSKI apeluje tylko po co nam ta konstytucja chyba tylko dla ciepłych posadek kolesiów prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka N-ty raz pytam: gdzie jest tekst tej konstytucji? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 17:11 Po polsku? Ktoś może wie? Jakiś link? Jakieś weryfikowalne źródło? Jak można zachęcać do przyjęcia lub odrzucenia czegoś, czego się na oczy nie widziało? Czy tam jest coś do ukrycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: N-ty raz pytam: gdzie jest tekst tej konstytu IP: 193.28.230.* 28.10.04, 18:15 Po ci ta konstytucja po polsku? I tak tego gniota nie przeczytasz bo za długi i za nudny. Ważne jest jedno: po wprowadzeniu konstytucji UE stanie się podmiotem prawa międzynarodowego czyli państwem!!! To jest klucz do zrozumienia istoty tego co się wydarzy. Ponieważ Polska a także inne kraje UE będzie tworzyć nowe państwo oznacza to iż my i inni utracimy tę właściowość bycia podmiotem prawa międzywnarodowego czyli tzw. suwerenność. Otrzymamy status podobny to statusu np litewskiej SSR w ramach Związku Sowieckiego. Obywatele będą oczywiście obywatelami polskiej SSR ale bedzie ich obowiązywać unijna kontyucja i to UE będzie podmiotem który będzie wymagał od obywateli posłuszeństwa.Ja rozumiem że taka wizja może się wielu podobać zwłaszcza że ostatnie afery wskazują iż nie udało nam się zbudować niepodległego państwa ale chodzi mi o to aby zwolennicy eurokonstytucji zechcieli w deabcie otwarcie przyznać iż eurokonstytucja to koniec suwerenności państw czlonkowskich UE i powstanie nowego państwa. Tylko tyle! oni zaś omijają ten punkt i sprowadzają dyskusję do jakichs trzeciorzędnych kwestii liczenia głosów, które za rok ulegną zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikus Re: N-ty raz pytam: gdzie jest tekst --> prosze IP: *.cec.eu.int 28.10.04, 18:17 europa.eu.int/eur-lex/pri/en/oj/dat/2003/c_169/c_16920030718en00010105.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Pytam jak ksiądz Magdę: gdzie to jest PO POLSKU??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap polska wersja 28.10.04, 21:52 Zamiast tracic czas na pisanie tutaj skorzystalabys z google. Zajelo to minute. www2.ukie.gov.pl/HLP/files.nsf/0/BF3418B82B9F09A3C1256F33004B227D/$file/13pazdz.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: N-ty raz pytam: gdzie jest tekst tej konstytu 28.10.04, 22:35 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Ważne jest jedno: po wprowadzeniu konstytucji UE stanie się podmiotem > prawa międzynarodowego czyli państwem!!! W takim razie państwami są: Europejska Wspólnota Gospodarcza, Europejska Wspólnota Węgla i Stali oraz Europejska Wspólnota Atomowa. Bo są to podmioty prawa międzynarodowego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme tutaj, w jezyku language 28.10.04, 18:19 europa.eu.int/constitution/index_en.htm na polski jeszcze nie przetlumaczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Pytam jak chłop krowę: gdzie to jest PO POLSKU??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tutaj, w jezyku language 28.10.04, 22:03 robert_de_molesme napisał: > na polski jeszcze nie przetlumaczyli Przetłumaczyli już dawno. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Eurokonstytucja po polsku. 28.10.04, 22:02 Na przykład tu: eurokonstytucja.republika.pl/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Agresywne potakiwanie Kwasniewskiego IP: *.sympatico.ca 28.10.04, 17:18 "Polska aktywnie uczestniczyla w wypracowaniu kompromisu w sprawei traktatu konstytucyjnego" mowi Kwasniewski. Powinno byc "Polska aktywnie uczestniczyła w torpedowaniu traktatu konstytucyjnego". Wykonujac polecenia Waszyngtonu Kwasniewski i spolka (Cimoszewicz, Rotfeld) robili wszystko by wbic klin niezgody i nie dopuscic do dalszej integracji europejskiej. Zjednoczona bowiem politycznie i militarnie Europa to najwiekszy "challenge" dla zbankrutowanej moralnie, finansowo i coraz bardziej osamotnionej Ameryki. Dopiero teraz, kiedy juz wiadomo, ze ani udzial w irackiej "krucjacie" ani awantury w Brukseli nie przyniosly ani Polsce ani Kwasniewskiemu zadnych korzysci zaczyna on udawac europejskiego entuzjaste. To sie kiedys nazywalo "agresywne potakiwanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Agresywne potakiwanie Kwasniewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:03 Och ja bym tam za bardzo Kwasowi i sp. z o.o. nie wyrzucał i nie wypominał takich drobiazgów jak lizanie dupy Ameryce. W końcu sam Leszek Miller mówił że pokazane mu w Langley (siedziba CIA) dokumenty zrobiły na nim duże wrażenie. Wrażenie było rzeczywiście spore bo zaraz rehabilitował płk. Kuklińskiego ku zaskoczeniu wiernego partyjnego elektoratu. Tak to niestety z agentami bywa że gra nimi każdy kto ma na nich haki. Haki na naszych SLDowców mają CIA, organizacja macierzysta czyli KGB/FSB oraz pewnie co nieco BND. Stąd "nasza" polityka zagraniczna sprawia wrażenie, słuszne zresztą, zataczania się od ściany do ściany. Teraz Bush nie ma czasu ściskać Olka za jaja to ściska go BND stąd Olek wielkim fanem eurokonstytucji jest. Jak Bush sobie o nium przypomni to też go ściśnie tylko tego nasz popularny Prezydent może już nie przeżyć. A snajper darzy Olka zaufaniem - brawo, brawo znaczy snajper darzy zaufaniem jednocześnie GRU, BND i CIA gdyż ewidentny wpływ na zachowanie prezydenta mają w/w organizacje. Czyli snajper jest jednocześnie za i przeciw eurokonstytucji. To jest wyższa logika. Wydaje mi się iż być może snajper darzy zaufaniem każdego kto w swym postępowanie kieruje się interesami innych krajów byle nie znienawidzonej przez snajpera Polski. Polska na śmietnik historii!!! I to jest poniekąd słuszne jeśli 60% rodaków darzy zaufaniem Kwaśniewskiego to rzeczywiście czas temu narodowi zwijać graty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bustaw Re: Agresywne potakiwanie Kwasniewskiego IP: *.net.flashnet.pl 28.10.04, 19:37 Prezydent nie zauważyl, że jego prawo do takich apeli stracilo "w międzyczasie" moralną legitymację. Wlaśnie moralność stanowi najslabszy fundament tej prezydentury. Coraz więcej tych niewinnych zrazu, a potem już grubych, klamstewek zatruwa duży palac, pozbawiając prezydenta wiarygodności niezbędnej dla skuteczności politycznych wezwań do narodu. Czego Kwaśniewski oczekuje w odzewie na ten apel? Prokonstytucyjnej demonstracji na ulicach stolicy? Przejęcia politycznej inicjatywy w dwuznacznej dla niego sytuacji? Więcej powściągliwości, panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Agresywne potakiwanie Kwasniewskiego 28.10.04, 20:42 Ja mysle,ze on nigdy nie mial moralnych kwalifikacji do takich apeli,ale przeciez wiekszosc Polakow go lubi. Mamy demokracje,a tu wiekszosc ma racje nawet wbrew prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bustaw Arounded man IP: *.net.flashnet.pl 28.10.04, 21:34 Tak wlaśnie określa się gladkich pragmatyków, pochlanianych chętnie przez media i niewybredną etycznie publikę. Ale na takich też przychodzą w końcu takie "terminy", że wyślizgnąć za żadną miarę się nie mogą. Ta prezydentura marnie się skończy, choć po prawdzie nie wiem czy cieszyć się z tego czy też smucić. Ta sprawa ma kilka zlożonych aspektów. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Arounded man 28.10.04, 22:07 Dla urzedu prezydenckiego to troche zle,ale dla przeczyszczenia polskiej sceny politycznej wyrazna kompromitacja Kwasniewskiego bylaby ok. Odpowiedz Link Zgłoś