Gość: Kot Behemot IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 23:40 Skumbrie w tomacie, pstrąg. www.wprost.pl/ar/?O=69489&C=57 "O ponad 3000 złotych będzie biedniejsza statystyczna polska rodzina w 2005 r." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scepyk Re: "Chcieliście Unii, no to ją macie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 07:50 Swięte słowa! Ale większość indagowanych przed referendum babć i dziadków odpowiadała: głosuję TAK dla dobra swojego wnuczka/wnuczki. Obawiam się, że dla dobra prapraprapra (powtórzyć 10-15 razy) wnuczka, jak dobrze pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Kocia inteligencja 05.11.04, 08:31 Wzrost cen ropy na swiecie to skutek wstapienia Polski do Unii. A teraz szykuje sie zalamanie dolara i to tez zwali sie na Polske w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Znawcy kotów wiedzą, że to inteligentne dranie IP: *.client.comcast.net 05.11.04, 08:51 Podatki na benzynę to skutek przyjęcia unijnych standardów (mniej lub bardziej formalnych). Mimo wzrostu cen ropy u mnie benzynka po mniej więcej 1.85 zł/litr. A jak w europejskim socu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_filemon Kot do kota IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 05.11.04, 09:12 To też nie do końca tak. Ja od początku znacznie bardziej od samego przyjęcia PL do UE obawiałem się tego, że POD PRETEKSTEM dostosowywania prawa PL do prawa UE nasze dwa stada błaznów, przez pomyłkę nazywane władzą ustawodawczą i wykonawczą, usmażą nam takie numery, że się posr... Na moje wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Kot do kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:12 Eee ja bym tam nie przesadzał. Mimo wszystko oni juz nie moga teraz uchwalać co im tam się podoba tylko musza przepisywać przepisy unijne bo zaraz można ich zaskarżyć. Przepisy unijne to biurokratyczny bełkot ale w porównaniu z naszym (pardon naszych okupantów) niechlujstem jest to miód malina. Ale my nie o jakości prawa tylko o kosztach. No cóż 3000 złotych na rodzinę to daje jakieś 30 mld PLN wyciągniete z kieszeni ludziom. I to jest głęboko słuszne. jak sie ma małpi rozum to trzeba bulić. Jak to sie ma do tych transferów miedzy Ue a IIIRP? No oczywiście nijak gdyż jak wszyscy wiemy wzrost cen nie ma nic wspólnego z UE, wzrost podatków i akcyzy też nie. Ceny wzrosły tak sobie w spoób przypadkowy po 1 maja i będą dalej rosły tez jakoś tak niezależnie od wzrostów VAt które nas czekają. Ale bądźmy bezlitośni dla mądrości naszego ludu. Sam sobie założył te pętlę. Nie będzie słuchał głupiego Giertycha i oszołoma Korwina. I słusznie niech teraz wyciaga te 3000 zlotych i buli za przywilej posiadania posłów w Europarlamencie i polskiej komisarz w KE! Nikt nie mówił że to mało kosztuje! Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Yankeskie koty plota behemothalne bzdury 07.11.04, 18:52 Gość portalu: Kot Behemot napisał(a): > Podatki na benzynę to skutek przyjęcia unijnych standardów (mniej lub bardziej > formalnych). Mimo wzrostu cen ropy u mnie benzynka po mniej więcej 1.85 >zł/litr. A jak w europejskim socu? Jak jestes taki dobry w numerkach o wymien jeszcze: ile macie deficytu budzetowego ... ile macie deficytu handlowego ... ile wynosza wydatki na zabezpieczenie taniej ropy z Iraku .... ilu ludzi nie ma ubezpieczenia ... ile kosztuje wyzsze wyksztalcenie ... Do tego dodajmy rzecz niepojeta dla yankeskich kotow: ekonomia europejska zuzywa dwa razy mniej energii na jednostke PKB. Yankesi oczywiscie zapytaja: a po co oszczedzac energie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Skoro tak lubisz te numerki... IP: *.client.comcast.net 07.11.04, 19:57 To dlaczego nie pytasz o stopę bezrobocia? Hehehe, miaaaauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Kociokwik 09.11.04, 10:13 Gość portalu: Kot Behemot napisał(a): > To dlaczego nie pytasz o stopę bezrobocia? > Hehehe, miaaaauuuu! No to miauknij najpierw ile macie deficytu handlowego hihi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: Kociokwik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:25 A co to jest deficyt handlowy? O ile pamietam Bastiata przy wysyłaniu towaru który tonie na morzu a przedsiebiorca jest w plecy na zainwestowanej forsie, bilans handlowy jest jak najbardziej dodatni; zaś przy wysłaniu towaru za granicę sprzedaniu go z zyskiem i zakupieniu za te pieniądze towaru za granicą i następnie sprzedaniu ich z zyskiem w kraju otrzymujemy deficyt handlowy. Psu na budę te twoje statystyki i deficyty, PKB etc. Wszystko to papierowa ekonomia i gó.. warte porównania. W każdym razie to UE ściga USA a nie odwrotnie więc wsadź sobie gdzieś te swoje dowody o wyższości gospodarki UE. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator Cat podwinal ogon i zwial a pikaso miauczy 10.11.04, 20:43 Gość portalu: PABLO napisał(a): > granicę sprzedaniu go z zyskiem i zakupieniu za te pieniądze towaru za > granicą i następnie sprzedaniu ich z zyskiem w kraju otrzymujemy deficyt >handlowy. Psu na budę te twoje statystyki i deficyty, PKB etc. Wszystko to >papierowa ekonomia i gó.. warte porównania. W każdym razie to UE ściga USA a >nie odwrotnie więc wsadź sobie gdzieś te swoje dowody o wyższości gospodarki >UE. Hehe, papierowa ekonomia, deficyty i PKB, hehe. Nawet kot przestal miauczec bo nie chce byc w towarzystwie maoistow hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Kot dal sobie spokoj, bo koty maja powiedzienie: IP: *.chem.usu.edu 10.11.04, 22:48 Nie kopac sie z koniem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bustaw O dobrodziejstwie "deficytu" handlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:34 Milton Friedmann "Free to choice" - o "złym" imporcie i "dobrym" eksporcie. Bardzo pouczające dla forumowych mądrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurofabrika.com Re: "Chcieliście Unii, no to ją macie" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.04, 06:52 Ja nie narzekam, mi - mojej firmie Uniia pomogla - mam wiecej klientow, zamawiajac pierwszy raz, zamawiaja asekuracyjnie male ilosci ale nastepne zamowieia to juz OK. Pozdrawiam Nikola Odpowiedz Link Zgłoś