tomcio_77 15.10.02, 09:32 Jakie są Państwa obawy przed wejściem do UE, jakie mogą być zagrożenia z tytułu wstąpienia do Piętnastki? Proszę o szczerą odpowiedź. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr.stanczak Re: Pytanie do ekspertów 15.10.02, 16:37 Jesli chodzi o prawa konsuemnckie - trudno jest mi szczerze mowiac znalezc zagrozenia, bylyby to raczej problemy z wdrazaniem regulacji UE do systemu prawnego w Polsce. Poza tym niektore dyrektywy przy zastosowaniu nieszczesliwych rozwiazan implementacyjnych - moga po prostu utrudniac swobodny przeplyw towarow i uslug - na to trzeba zwracac szczegolna uwage - aby nie przedobrzyc dla dobra konsumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pytanie do ekspertów IP: *.pl 16.10.02, 16:28 piotr.stanczak napisał: > aby nie przedobrzyc dla dobra konsumentow. Rany, co za bzdura... Oj tak, eurourzedole i inni eurobandyci tyle dobrego dla konsumentow robia, ze trzeba uwazac, zeby nie przedobrzyly... Bo taki konsument to kretyn, i np. nie wie, ze najlepsze jablko ma 55mm srednicy a to 60mm to straszne swinstwo. Autor tego stwierdzenia powinien dostac nagrode Nobla z debilizmu. PS. Chlopie, podpisujesz sie prawdziwym nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.stanczak Re: Pytanie do ekspertów 17.10.02, 12:24 Gość portalu: ktos napisał(a): > piotr.stanczak napisał: > > > aby nie przedobrzyc dla dobra konsumentow. > > Rany, co za bzdura... Oj tak, eurourzedole i inni eurobandyci tyle dobrego dla > konsumentow robia, ze trzeba uwazac, zeby nie przedobrzyly... Bo taki konsument > > to kretyn, i np. nie wie, ze najlepsze jablko ma 55mm srednicy a to 60mm to > straszne swinstwo. > > Autor tego stwierdzenia powinien dostac nagrode Nobla z debilizmu. > > PS. Chlopie, podpisujesz sie prawdziwym nazwiskiem? Szanowny Ktosiu Anonimie, Doprawdy jestem pod wrazeniem Twojej subtelnej, zaiste zwalajajcej z nog retoryki...gdybym nie byl eurourzedolem uzylbym w tym miejscu rownie wyrafinowanych slow podziwu w stylu - eufemistycznie mowiac - "O, kurdee!". Trzeba miec zaiste niezwykle szerokie horyzonty aby widziec w srednicy jablka lub krzywiznie banana element ochrony konsuemntow - czyzby jakies odlegle skojarzenia z kula armatnia albo bumerangiem...hmm... to tez ochrona. Najwyrazniej narzucajaca sie Ktosiowi tematyka sadowniczo - rustykalna (co sugeruje staropolski zwrot per "Chlopie") pozwala domniemywac, ze niewatpliwie jestes Ktosiu bez watpienia, zeby tak powiedziec - dumnym konsumentem warzyw i owocow -zywnosci. A Twoj eurosceptycyzm wynika z oporow przed jedzeniem prostych bananow i poapierowych jablek. To bardzo zdrowy i swojski punkt widzenia. Odnoszac sie do Twojego iscie "chhhhhlopskiego" pytania - tak jako ekspert pisze pod wlasnym nazwiskiem, w przeciwienstwie do Ciebie.... i niestety jako tzw. eurourzedol mam obowiazek pomagac obywatelom i odpowiadac chocby na najbardziej absurdalne pytania - pod wlasnym nazwiskiem. Jezeli Cie to dziwi, moj zacny Ktosiu, to zdaje sie, ze nie rozumiesz do konca, ze Polska jest czescia Europy. Pozdrawiam i bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pytanie do ekspertów IP: *.pl 21.10.02, 10:28 > Szanowny Ktosiu Anonimie, Dlaczego "Anonimie"? Anonim sie w ogole nie podpisuje. A 'ktos' podpisal sie nickiem, ktorego uzywa od poczatku zagladania na fora GW (czyli od kilku miesiecy), 'ktos' posiada wiec pewna tozsamosc, ktorej jest wierny. > Doprawdy jestem pod wrazeniem Twojej subtelnej, zaiste zwalajajcej z nog > retoryki...gdybym nie byl eurourzedolem uzylbym w tym miejscu rownie > wyrafinowanych slow podziwu w stylu - eufemistycznie mowiac - "O, kurdee!". Zapewne, bedac jednak wiezniem europolitpoprawnosci brzydzisz sie prawda i szlachetnym, prostym jezykiem, ktory ja przekazuje, nieprawdaz? > Trzeba miec zaiste niezwykle szerokie horyzonty aby widziec w srednicy jablka > lub krzywiznie banana element ochrony konsuemntow - czyzby jakies odlegle > skojarzenia z kula armatnia albo bumerangiem...hmm... to tez ochrona. A wiec jedynymi beneficjentami istnienia takich norm jestes Ty i reszta europijawek. To nie nowina, tylko troche sie dziwie, ze sie zmusiles do napisania prawdy. Nie wprost co prawda, ale i tak musialo strasznie bolec. A co do bumerangu... Nie sluzy on do obrony (ochrony) tylko ataku (polowania). Oj, kolejna wpadka... > Najwyrazniej narzucajaca sie Ktosiowi tematyka sadowniczo - rustykalna (co > sugeruje staropolski zwrot per "Chlopie") pozwala domniemywac, ze > niewatpliwie jestes Ktosiu bez watpienia, zeby tak powiedziec - dumnym > konsumentem warzyw i owocow -zywnosci. Prosze, wystarczy napisac "jablko" i "chlop", a eurobiurwa juz szufladkuje. Zupelnie jak bolszewicy. Ale czy ZSRE jest totalitarnym kolchozem? A gdzie tam, w zyciu... > A Twoj eurosceptycyzm Nie ma mowy o sceptycyzmie, bo ja sie nie wacham. Totalitaryzm i inne niebezpieczenstwa ZSRE jest bardzo latwo logicznie wykazac, a ja intuicjonista nie jestem. > wynika z oporow przed jedzeniem prostych bananow i poapierowych jablek. To > bardzo zdrowy i swojski punkt widzenia. Szkoda, ze go nie podzielasz. Plastikowe panienki tez lubisz? To dobrze, przynajmniej dzieci nie bedzie, ktore by sie musialy ojca wstydzic. A propos dzieci: Nobla juz masz, pomysl o Nagrodzie Darwina. > Odnoszac sie do Twojego iscie "chhhhhlopskiego" pytania - tak jako ekspert Od czego? Propagandowych klamliwych sztuczek? Skoros "ekspert" (za dyche), to czekam na odpowiedz. > pisze pod wlasnym nazwiskiem, w przeciwienstwie do Ciebie.... Wiesz kto zazwyczaj pisze pod wlasnym nazwiskiem? Glupiec, ktory nie jest w stanie pojac, jakie brednie firmuje. Wielcy tego swiata natomiast, czesto pisali pod pseudonimami. > i niestety jako tzw. eurourzedol mam obowiazek pomagac obywatelom Tak, wiem. Szkoda tylko, ze cala uwage skupiasz na tym, zeby nie "przedobrzyc" i juz nie masz energii, zeby w ogole cos robic (oczywiecie poza okradaniem biednych ludzi z pieniedzy). > i odpowiadac chocby na najbardziej absurdalne pytania - pod wlasnym > nazwiskiem. Jezeli Cie to dziwi, Wcale mnie nie dziwi. Nie Ty pierwszy sprzedales swa dusze diablu. > moj zacny Ktosiu, to zdaje sie, ze nie rozumiesz do konca, ze Polska jest > czescia Europy. A Ty chyba nie wiesz, co to jest pytanie retoryczne... > Pozdrawiam i bez urazy Nie jestem Zydem, zeby od razu wolac anty*** i pluc na wspolrozmowce. I rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Pytanie do ekspertów IP: 193.0.95.* 15.10.02, 16:44 Zapraszam do dyskusji na forum www.MarketExpect.com/pl - strona poswiecona sondarzom naszego spoleczenstwa. Bardzo ciekawe wypowiedzi ludzi z roznych stron swiata. Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Pytanie do ekspertów 17.10.02, 19:33 tomcio_77 napisał: > Jakie są Państwa obawy przed wejściem do UE, jakie mogą być zagrożenia z > tytułu wstąpienia do Piętnastki? Proszę o szczerą odpowiedź. Dziękuję. Stare kraje unijne odseparuja sie dyskretnie od nowych, a bariery miedzy spoleczenstwami pozostana albo stana sie jeszcze wieksze. Skonczy sie wszelki bonus sympatii dla biednych ze wschodu, zacznie zobowiazujace, wymagajace partnerstwo, i tu klops. Silesius Odpowiedz Link Zgłoś