Gość: . IP: *.echostar.pl 02.06.03, 18:05 a czemu nikt o tym nie mówi w kampanii prounijnej? Po wejściu do UE będzie dodatkowo +22%VAT na czynsz za mieszkanie do spółdzielni! u mnie to wyjdzie dodatkowo 80 zł miesięcznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: *.echostar.pl 04.06.03, 20:15 zapłacimy i to dużo a świnie będą miały pełne koryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polimer Eksmisja na kostkę brukową. IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.24.* 04.06.03, 21:00 Tak ich nie przekonasz. Gotowi są oddać własne matki za możliwość bycia Europejczykami. Wisz, bydzie cinżko, ale podołamy wyzwaniu. Po nas choćby potop. Odpowiedz Link Zgłoś
krypaw Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka 04.06.03, 21:06 To ty czynsz płacisz. Ja nie płacę i jak mnie wyeksmitują to bezpośrednio do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerbert Sylwester Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: *.dslgw1.nwrk.qwest.net 04.06.03, 21:28 Naiwnosc podatnikow jest taka ze nie rozumieja co to jest pieniadz i z kad sie bierze. Pomimo ze jakis tam bank centralny drukuje pieniadze, to pieniadze naleza do ludzi bo to jest ich wysilek i czas. Zadanie czy procentow czy podatkow ponad 10% jest wedlug rownosci wobec prawa czysto nielegalne i wbrew konstytucji. Kreator dal ludzim 10 palcow zeby mogli rzeczy chwytac i pracowac a nie dal 22 palcow. Podatki tach wysokie sluza tylko ograniczaniu ludzkich mozlowosci, co jest niekonstytucjonalne i nielegalne i jest rownoznaczne z rabowaniem ludzi pod pretekstem tzw. prawa. Pieniadze naleza do ludzi i ludzie powini rozsadnie nimi dysponowac azeby sie rozwijac i budowac a nie byc bezczelnie ograniczanym przez tzw. rzad.? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna To jest nieprawda, 04.06.03, 21:56 sowa sama slyszala ze vat za czynsze bedzie +57,7% Prosze spoleczenstwa nie wprowadzac w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: To jest nieprawda, IP: *.*.*.* 06.06.03, 15:38 Gdzieś Ci się jedynka omsknęła. Będzie 157% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Bycie Europejczykiem kosztuje (i to słono!) IP: *.kamir.com.pl 06.06.03, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikker SZCZEKAJCIE EUROFOBY IP: 12.160.193.* 06.06.03, 17:16 W przedzzien waszej kleski slychac wasze zalosne szczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: SZCZEKAJCIE EUROFOBY IP: *.echostar.pl 07.06.03, 17:29 kto szczeka głośniej - widać choćby w tv eurolizodupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waga Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: *.pool.mediaWays.net 06.06.03, 17:42 I czym sie tu podniecacie niezdrowo, takich niespodzianek bedzie wiecej - najpierw referendum. Po wejsciu do UE ceny pojda do gory to fakt. Jak dostaniemy pensje w Euro to sie niektorzy z myslami nie pozbieraja, ja nie strasze. Ceny w UE po wprowadzeniu euro wzrosly o 25% . Moze mi ktos pokaze jeden kraj w europie gdzie ceny spadly?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: 217.153.132.* 06.06.03, 17:43 bylem niedawno w grecji w atenach w centrum miasta po wprowadzeniu EURO ceny byly NIZSZE od cen w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Ktos cie wprowadzil w blad, czynsze pozostana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.03, 18:36 po staremu. No chyba ze nasz rzad w swojej madrosci postanowi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ktos cie wprowadzil w blad, czynsze pozostana IP: *.echostar.pl 06.06.03, 20:58 nie to nie błąd, w większości tkzw. mieszkań lokatorskich vat wzrośnie z 3% do 22% z dniem wejścia do UE, wynajem prywatny vat do 22% w mieszkaniach spółdzielczych zapowiada się wprowadzenie vatu na czynsz (na razie to jedna z niewielu płatności nieibciążonych vat, nad czym boleje ministerstwo finansów) - mininalny vat na spółdzielnie to 15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Ktos cie wprowadzil w blad, czynsze pozostana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.03, 22:35 W dokumentach mowiacych o koniecznych dostosowaniach podatkowych nie ma nic o tym. Albo to nieprawda, albo autorski pomysl Kolodki. Ciekaw jestem, skad pochodza twoje dane (rozumiem, ze mowimy o lokalach mieszkalnych)? Moje zrodlo: www.rcie.lodz.pl/info/dokumenty/06_negocjacje/stanowiska/stne10pl.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ODP. PODWYŻKI PODATKÓW TO FAKT IP: *.echostar.pl 06.06.03, 23:03 SPÓŁDZIELNIA MIN +15% - +22% (OBNIŻONA STAWKA VAT W UE) - ZAPOWIEDŹ KOŁODKI PRYWATNY WYNAJEM + LOKATORKA Z OBECNYCH 3% DO +22% (WYNEGOCJOWANE STAWKI W TRAKTACIE AKCESYJNYM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Cos tu sie nie zgadza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.03, 23:17 Gość portalu: . napisał(a): > SPÓŁDZIELNIA MIN +15% - +22% (OBNIŻONA STAWKA VAT W UE) - ZAPOWIEDŹ KOŁODKI > > PRYWATNY WYNAJEM + LOKATORKA Z OBECNYCH 3% DO +22% (WYNEGOCJOWANE STAWKI W > TRAKTACIE AKCESYJNYM) 1. Nie ma teraz stawki 3% na zaden wynajem. Sprawdz ustawe i rozporzadzenie wykonawcze, to sie przekonasz. 2. Jezeli chodzi o uslugi spoldzielni mieszkaniowych, to sa one zwolnione z VAT (chodzi o tzw. oplate eksploatacyjna), a ze zrodla, ktore podalem nie wynika koniecznosc zmiany tego stanu rzeczy. 3. Niektore uslugi (energia cieplna, dostawa wody, energia elektryczna) sa juz w tej chwili oblozone VAT-em. Spoldzielnie nie wystawiaja faktur mieszkancom, wiec tego nie widac. 4. Wynajem na cele komercyjne juz w tej chwili wynosi 22%. 5. Nie wiem co rozumiesz pod pojeciem "lokatorka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 22:53 Gość portalu: . napisał(a): > a czemu nikt o tym nie mówi w kampanii prounijnej? > > Po wejściu do UE będzie dodatkowo +22%VAT na czynsz za mieszkanie do > spółdzielni! > > u mnie to wyjdzie dodatkowo 80 zł miesięcznie! Tylko 80,- zł . Ty za głupote powinieneś płacic 10 x tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . BYŁO TO JASNO WIDAĆ WE WCZOREJSZEJ DEBACIE TVP. IP: *.echostar.pl 06.06.03, 22:57 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: . napisał(a): > > > a czemu nikt o tym nie mówi w kampanii prounijnej? > > > > Po wejściu do UE będzie dodatkowo +22%VAT na czynsz za mieszkanie do > > spółdzielni! > > > > u mnie to wyjdzie dodatkowo 80 zł miesięcznie! > > > Tylko 80,- zł . Ty za głupote powinieneś płacic 10 x tyle . EUROFANATYCY ZARZUCAJĄ UNIOSCEPTYKOM GŁUPOTĘ! ALE INNYCH ARGUMENTÓW NA KORZYŚĆ UE NIE MAJĄ!! BYŁO TO JASNO WIDAĆ WE WCZOREJSZEJ DEBACIE TVP. FANATYCY UE! JESTEŚCIE SŁABI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Po wejściu do UE +22%VAT na czynsz za mieszka IP: *.echostar.pl 07.06.03, 11:27 . Odpowiedz Link Zgłoś