Gość: czarny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 23:00 Pilem dzisiaj zielone piwo. Bardzo mi smakowalo. Prosze mi powiedziec czemu ono ma taki kolor!!!!!!! z gory dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barfly Re: zielone piwo? IP: *.gl.digi.pl 08.02.04, 11:40 Odrobinka syropu lub likieru Blue Curacao (tudzież innego niebieskiego cosia) w połączeniu z jasnożółtym piwem daje właśnie taki efekt. pozdrowy Barfly www.barman-polski.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: zielone piwo? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 15:25 Znam ta strone juz od dluszego czasu. I nie roztaje sie z nia na dluzszy czas tak jak z ksiazka Z.T. Nowickiego "Nowe Vademecum Barmana" ktora wszystkim polecam!!!! pozdr Bartosz Czarnecki Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: zielone piwo? 11.02.04, 11:03 Zielone piwo - takie jakie leja w dzien sw. Patryka w Irlandii - jest zabarwione barwnikiem gastronomicznym - neutralnym smakowo i zapachowo. Taki sam zapewne barwi blue curacao. Do zielonego piwa spozywa sie zielone jajka - ich kolor uzyskano w ten sam sposob. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franca Re: zielone piwo? IP: *.wlb.vectranet.pl / 81.15.135.* 15.02.04, 17:17 do piwa dodaje sie tez sok malinowy koloru niebieskiego firmy o ile sie nie myle CYMES,piwo wtedy jest zielone .Mi to nie smakuje ,smierdzi chemia Odpowiedz Link Zgłoś