Dodaj do ulubionych

Drink z herbaty

06.08.10, 10:52
Ostatnio się dowiedziałem że do tego herbata też pasuje. Przeczytałem w necie
przepis tego drinka robi się z herbaty Dilmah Vanilla Tea, dodaje się do tego
rum i syrop cukrowy. Proporcje to tak na oko trzeba wlewać :). Fajnie smakuje
naprawdę polecam.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Drink z herbaty 06.08.10, 21:31
      Tutaj link do wiekszej ilosci drinkow, z podanymi recepturami, przy czym mozna
      stosowac herbaty roznych producentow.

mixo.pl/drinki/z-herbata
    • rot_schwarz Re: Drink z herbaty 01.09.10, 22:50
      Drink z herbatą, ale mrożoną, to np. Suntan - ice tea miesza się z Malibu -
      mniam mniam :) Ale jest jeszcze kilka przepisów - łatwo można znaleźć coś dla
      siebie na
      stronce
      open-bar
      (jest wyszukiwarka). Smacznego :)
    • dapop Re: Drink z herbaty 18.09.10, 18:08
      To może ja zaproponuje cos takiego:

HOT TODDY
      Składniki:
      - 1 1/4 szklanki świeżo przyrządzonej herbaty
      - 50 ml whisky
      - 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru (lub ok 2 cm świeżego)
      - 4 goździki
      - 1 pałeczka cynamonu
      - sok z 1/2 cytryny

Do rondla wlej herbatę, dodaj whisky, goździki i cynamon. Gotuj przez 3-5 minut na wolnym ogniu. Uważaj żeby nie zagotować.
      Przed podaniem odcedzić. Dodać sok z cytryny i podawać gorący napój natychmiast.
      • Gość: jusstyska1989 Re: Drink z herbaty IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.11.10, 19:28
        Lipton Ice Tea malina to był strzał w dziesiątkę!
    • giov_anna Re: Drink z herbaty 10.11.10, 15:02
      Ja bardzo lubię tego herbacianego drinka:
      • Martini Bianco (50 ml)
      • zielona herbata Dilmah „Marokańska miętowa” (50 ml)
      • mięta
      • 1 limonka
      • lód
      Do wysokiej szklanki wrzucamy lód, miętę i ćwiartki limonki. Następnie wlewamy Martini i schłodzoną herbatę i dokładnie mieszamy.
      • Gość: ala Re: Drink z herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 16:30
        ja piłam ostatnio takie herbaciane rozgrzewacze ;) w knajpie w krakowie, w której trwają Dni Herbaty :) uśmialiśmy się z mężem potwornie, herbata jest bardzo niepozorna a potrafi uderzyć do głowy :) I teraz szukam przepisów:) Swoją drogą, super sprawa te Dni Herbaty, polecam herbaciarzom szczególnie, na stronie oficjalnej jest lista lokali które biorą udział:)
        • Gość: milka Re: Drink z herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 18:32
          Ja też piłam w ten weekend takie herbaciane i własnie szukam przepisów, niestety piłam je w knajpie i głupio mi było zapytać o przepis. Sprawdzę te dni herbaty, to znaczy tę stronę, dzięki za cynk
          • Gość: milka Re: Drink z herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 18:33
            :)
    • Gość: Grzegorz_A Re: Drink z herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 19:21
      Ja ostatnio piłem drinka z zieloną herbatą i Żubrówką z trawą żubrową. Kostki lodu, cytryna, Żubrówka (wg uznania) i zielona herbata. Bardzo smaczny i orzeźwiający drink! :)
    • berenikao Re: Drink z herbaty 03.04.15, 15:40
      ja uwilbiam rum, syrop klonowy (kropla!_) i zielona herbata Celmaru z wanilią, lub miętą!
    • mathiss0 Re: Drink z herbaty 07.04.15, 14:01
      Kung-Fu Cha to chińska ceremonia parzenia i picia herbaty.
      Ceremonia parzenia herbaty wykonywana w ósmym wieku.
      Całość polega na zrobieniu "przedstawienia teatralnego" ze zwyczajnego parzenia herbaty.
      Dziś ta piękna sztuka jest na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko lubić herbatę na tyle by poświęcić jej trochę
      uwagi i się nią pobawić razem ze znajomymi. Do ceremonii parzenia herbaty niezbędne są czajniczek na herbatę,
      dzbanuszek, niuchary (służą do napawania się zapachem herbaty), czarki (spełniają rolę filiżanek) oraz oczywiście czapan
      (pięknie zdobiony stolik).
      Taki zestaw nadaje się idealnie na prezent. Ten ekskluzywny prezent może sprawić wiele radości.
      Zwykłe spotkanie na herbatę zamienia się w świetną zabawę. Parzyć herbatę można w domowym zaciszu,
      piękna chińska porcelana idealnie ubarwia wystrój pokoju. Można także wyjść na świeże powietrze i dokonać
      całej ceremonii przy ognisku. Twoi znajomi będą zachwyceni. ;)
      Myślisz nad prezentem okazjonalnym? Nie zwlekaj, chińska porcelana i chińska herbata może przenieść Cię w czasy
      starożytnych Chin. Sam ze znajomymi korzystam z takiego zestawu i jestem z niego bardzo zadowolony.
      Jeśli pragniesz się dowiedzieć więcej i pobawić się herbatą odwiedź nas na naszych stronach! ;D
      www.facebook.com/KungFuHerbata?ref=aymt_homepage_panel
      kungfutea.pl/
    • atomska Re: Drink z herbaty 30.04.15, 11:56
      Ja np bardzo lubię zaparzaną świeżą miętę z brązowym cukrem i wódką anasową;) robię na oko no ale to tak naprawdy każdy może dopasować pod siebie.
      • irwin201 Re: Drink z herbaty 04.05.15, 15:09
        Ciekawy pomysł jeszcze nigdy nie robiłam drinków z herbatą :)
    • pablo844 Re: Drink z herbaty 18.05.18, 11:43
      zimą herbata z rumem lub whisky działa megaa!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka