Dodaj do ulubionych

Polska Wódka

15.04.14, 17:37
Podawajcie nazwy Polskich wódek, zarówno tańszych i droższych, smakowych i czystych. Jako, że od czasu do czasu się napije to wole wesprzeć Polskich producentów niż zagranicznych dlatego francuski Sobieski mnie nie interesuje, z tego co wiem to chyba Żołądkowe Gorzkie są całkiem Polskie.
Obserwuj wątek
    • dlugaaga Re: Polska Wódka 24.07.14, 08:43
      oooo proszę jaki patriotyzm się odzywa;) Nie pij tyle bo nie wytrzeźwiejesz;P:P
    • hinduss44 Re: Polska Wódka 04.08.14, 12:20
      Myślałem ze wódka Sobieski jest całkowicie polskim produktem, czy coś się zmieniło?
    • karina341 Re: Polska Wódka 05.08.14, 13:17
      Wyborowa the best czysta i smakowa i lubelska, zwłaszcza antonowka jest smaczna.
      • Gość: joaad Re: Polska Wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 16:26
        hehe polska wódka rządzi. Szkoda tylko że taki kacor jest po niej...
    • Gość: marek85 Re: Polska Wódka IP: *.centertel.pl 28.09.14, 18:36
      Niestety rzeczywistość jest zupełnie inna. Ponad 70% polskich wódek nie jest już w rękach Polaków. Mój faworyt-Soplica jest podobnie jak Wyborowa czy Bols- w rękach Rosjan, inne marki należą do firm francuskich i włoskich.

Przeczytajcie sobie: natemat.pl/110839,soplica-zubrowka-wyborowa-sobieski-zadna-z-tych-wodek-nie-jest-polska-a-rosjanie-maja-juz-kilka-naszych-marek-wodki
      • nemoein Re: Polska Wódka 29.09.14, 07:15
        Niedawno czytałem podobny artykuł - Obecnie polskie wódki, w sensie że posiadają w 100% Polski kapitał to jedynie Chopin, Dębowa oraz z wariantów ekonomicznych - Żytnia (ta PRL-owska) Pozostałe głównie są francuskie bądź rosyjskie, niektóre tylko po części Polskie. Dlatego drodzy rodacy - patriotycznie toast Żytniej.

link do artykułu: pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/56,136156,16493391,Myslisz__ze_Wyborowa_jest_nasza__Zobacz__polskie_wodki_.html
    • leicester21 Re: Polska Wódka 10.11.14, 18:11
      Jedne z najlepszych wódek to Wyborowa, Soplica, Bols, Sobieski i jeszcze Ząłądkowa Gorzka, te marki są dużo lepsze od całej reszty.
      • kaszalotekw Re: Polska Wódka 21.11.14, 11:28
        ja jeszcze cenie sobie żubróweczke i smakowe niektóre z wódek raciborskich (lokalny przemysł trzeba wspierac, hehe)
    • jacenty00 Re: Polska Wódka 26.11.14, 14:37
      może żubrówka?? na weselu często polewają żubrówkę z sokiem jabłkowym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka