Dodaj do ulubionych

kurs barmański

22.01.05, 18:28
czy wiecie gdzie w warszawie mozna zrobic kurs barmański?
Obserwuj wątek
    • niech Re: kurs barmański 23.01.05, 19:02
      www.msbis.com/index/index.php?kursbarmanski
      Ale zeby nie bylo na mnie ze polecam. Ogolnie padaka i nic sie nie nauczysz -
      chociaz jak jestes bardzo chetna to za friko mozesz tam zostac po godzinach i
      cos sama pokombinowac. Niestety nawet sie napijesz bo z oszczednosci mieszasz
      zamiast alkoholi jakies kolorowe plyny. Ale jesli robisz to tylko dla kwitka -
      wal smialo.
      • Gość: moje miasto Re: kurs barmański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:17
        A na ŚLĄSKU?
        Czy ktoś się orientuje kto organizuje taki kurs?
        Szukam bezskutecznie ofert kursów w necie... :-(
        • settembrini Re: kurs barmański 12.02.05, 22:23
          w katowicach dziala ślaska akademia barmanska, prowadzi to ktoras z restauracji
          w centrum 3 stawy (zdaje sie, ze panderossa?). te ogolnikowe namiary na pewno
          pomoga ci dotrzec do szczegolow.
        • Gość: damian Re: kurs barmański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:30
          W Katowicach i Bytomiu ma swoje biuro firma Barman Service i wiem że organizuje
          takie kursy (z certyfikatami itp) i coś mają wspólnego z jakimś zrzeszeniem
          barmanskim z N Yorku (wspólne szkolenia czy cos takiego - w którejś z gazet
          jakis czas temu się tym chwalili) - mają też swoich barmanów w dużej liczbie
          pubów na Śląsku np w Grzesznikach w Niebie itd
          tu ich teksty:
          www.nawidelcu.pl/?mod=articles&acn=articles&id=29
          wiem że mają tez swoją stronę internetowa, ale nie mogłem w googlu namierzyć.
          Powodzenia za barem!
    • misqa Re: kurs barmański 27.01.05, 13:24
      www.spb-pba.org.pl/lucidity/edukacja_kurs_I_stopnia.htm
      rozejrzyj sie tutaj...profesjonalny kurs, można sie naprawde wiele nauczyć, a
      przy okazji spróbowac wielu różnych drinków :) Byłam na takim kursie, więc wiem
      co mówię
      Pozdrawiam
    • winogroneczka Re: kurs barmański 27.01.05, 23:24
      dzieki, a czy mozecie jeszcze podac ceny w przyblizeniu? Slyszalam ze niezla
      jest tez szkola na solcu, wiecie cos o niej?
      • misqa Re: kurs barmański 28.01.05, 08:27
        ja akurat płaciłam 500 zł za I stopień, za II płaci się już 1400 zł
        • Gość: Budri Re: kurs barmański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:00
          Centrum Szkolenia w Warszawie na ul Waszyngtona 67 organizuje kursy Barmańsko-
          Kelnerskie. Ja się zapisuję. Nie mają stronki w necie ale jak chcesz to zadzwoń
          do nich 8704373 to wszystkiego się dowiesz.
      • Gość: Malinka Re: kurs barmański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:30
        Chodzilam do tej szkoly..Jest super.Bardzo polecam..Otrzymujesz 3
        certfikaty..Pracodawcy wala do Ciebie i nie musisz szukac pracy(chyba ze
        chcesz).Polecam..Naprawde warto.Cena takiego kursu to 900zlotych.Poidobalo mi
        sie winoznawstwo,mozesz cwiczyc kiedy chcesz..Zajecia sa batrdzo ciekawe a do
        tego przystojny wykladowca(mniam) Pozdrawiam
        Barmanka :)
        • Gość: Malinka Re: kurs barmański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:04
          chodzi oczywiscie o msbis.com :) jest bardzo fajnie...polecam
    • akashic Re: kurs barmański 15.03.05, 17:33
      Witam,

Dzis szukalem prawie przez caly dzien jakis kursow barmanskich, tyle ze we
      Wroclawiu. Niestety natrafilem tylko na jeden w Dolnoslaskim Zakladzie
      Doskonalenia Zawodowego (www.dzdz.wroc.pl/) jednak mam pewne watpliwosci
      co do jego jakosci (moze niesluszne?). W zwiazku z tym: moze wy wiecie, czy
      istnieje jakas placowka we Wroclawiu (lub baaaaardzo niedalekiej okolicy)
      oferujaca dobre (profesjonalne ?) szkolenia w wyzej wymienionym fachu ?

Pozdrowienia
      Mateusz
    • ciumka_ja Re: kurs barmański 06.04.05, 19:40
      hmmm a moze wiecie cos o lublinie? gdzie mozna by bylo taki kurs zrobic?
    • Gość: Zuza Re: kurs barmański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:42
      Ja polecam MSBIS a jak ktoś mówi, że nic się nie nauczył to znaczy, że chyba na
      tym kursie nie był!!! Ja go zrobiłam w 2 tygodnie bo zależało mi na czasie a
      moja koleżanka po 4 tygodniach bo miała sesje i nie miała za dużo czasu. Kurs
      jest bardzooooo wymagający i z tego co sami mówili zdaje go tylko 1/3!!

Co jest tam fajne:
      Nie zapłaciła nawet 1 zł. za dodatkowe godziny,
      Obie mamy dobre papiery bo pracodawcy znają tą szkołę
      Fajne szkolenia alkoholowe ;)
      Polecam w 100% warto zwłaszcza jak ktoś się wybiera za granicę!!
      • salsacubana Re: kurs barmański 12.07.05, 22:53
        rownież polecam MSBIS, zajecia super, zwlaszcza na doswiadczenie wykladowcy
        (swoja droga przystojnego..:) i praktyczna wiedze ktora napewno zaprocenuje w
        przyszlosci... Kurs jest drogi 900zl, wiec przemysl czy naprawde chcesz, bo
        mysle ze dla kaprysu czy zachcianki to szkoda kasy.
        pozdr.
        • salsacubana Re: kurs barmański 20.07.05, 23:30
          p.s
          z dnia na dzien zaczynam sie uzalezniac od msbis;) wiec uwazajcie!
          pozdr.
          • Gość: Emo Re: kurs barmański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:15
            a nie wie ktos czy w krakowie sa jakies kursy... ??
            • Gość: abc Re: kurs barmański IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 12.11.05, 21:50
              Ja rowniez szukam w Krakowie takiego kursu!
              Jakies wskazówki?
              Dzieki za pomoc
              Pozdrawiam
    • Gość: piotras Re: kurs barmański IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.05, 23:13
      a czy ktos proszę ja was moze orientuje sie w kursach na bariste jesli tak
      prosze o jakies namiary co gdzie jak i za ile. please!!!!!!!!!!
    • Gość: szkole barmanow [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pokahontas6 Re: kurs barmański 25.05.06, 14:44
        Witam, uważajcie na szkoły typu Barman Service, różnica pomiędzy SPB, a BS jest
        taka jak pomiędzy wyborami Miss Polonii i Miss Polski. Wiem że jest to banalne
        porównanie, ale jedynie Stowarzyszenie Polskich Barmanów jest profesjonalną
        isnstytucją, z którą współpracują firmy alkoholowe, a certyfikat jest uznawany
        na całym świecie. Wyżej już został wymieniony adres www więc się nie powtazram,
        ale polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka