Gość: mała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:30 Podobno to świętokradztwo pić whisky inaczej niż z samym lodem, ale mi mocne alkohole średnio wchodzą i wolałabym czymś rozcieńczyć. Czym najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mister Re: Z czym whisky? IP: 66.225.241.* 02.02.05, 13:43 On Ice, only :) mister Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Z czym whisky? 02.02.05, 18:54 Gość portalu: Mister napisał(a): > On Ice, only :) > mister bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Z czym whisky? 02.02.05, 19:05 Gość portalu: mała napisał(a): > Podobno to świętokradztwo pić whisky inaczej niż z samym lodem, nieprawda. z lodem mozna pic whisky blended, mozna tez taka whisky stosowac do drinkow, a takze oczywiscie pic jak whisky slodowa, z sama woda. (ja najbardziej tak lubie łyskacza kazdego rodzaju) > ale mi mocne > alkohole średnio wchodzą i wolałabym czymś rozcieńczyć. Czym najlepiej? jesli whisky slodowa, to TYLKO woda. jesli blended, to sa rozne rodzaje drinkow z whisky. mozesz oczywiscie podac z lodem (ale ja osobiscie nie polecam, traci sie duzo z aromatu) wode dolewa sie z prostego powodu: czysta whisky jest mocna i wypicie jej w takiej postaci powoduje to, ze kubki smakowe nie wyczuwaja wszystkich niuansow smaku, a po ludzku, taka whisky mniej smakuje. podobne dzialanie ma lod. dlatego tez do tych najlepszych malt dodaje sie wylacznie wode zrodlana. ulatwia to ulatnianie sie bukietu i ma delikatniejszy i bogatszy smak. Na nieszczescie malty sa drogie i zazwyczaj pija sie tansze whisky, typu blended, a z tymi juz mozna kombinowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin353 Re: Z czym whisky? 03.02.05, 20:40 "Amerykańską whiskey podaje się z lodem lub z lodem i wodą w stosunku 1:1 lub 1:2. Bourbony natomiast pije się nierozcieńczone i bez lodu." więcej: www.nawidelcu.pl/?mod=articles&acn=jinx&id=120 Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Z czym whisky? 08.02.05, 18:24 marcin353 napisał: > "Amerykańską whiskey podaje się z lodem lub z lodem i wodą w stosunku 1:1 lub > 1:2. Bourbony natomiast pije się nierozcieńczone i bez lodu." a teraz przeczytaj dokladnie temat watku i to, co ty napisales... tak dokladnie, literka po literce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colos. Re: Z czym whisky? IP: 1.2.* / *.morfeusz.com.pl 04.02.05, 15:36 powiem Ci jedno - kumpel podpatrzyl u swojego starego w USA, jak wrocil to przywiozl bańke z whisky i ladowalismy ze sprite'em. Jak nie lubialem tego trunku wczesniej - ze spritem zarabiasta. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
polished Re: Z czym whisky? - z ginger ale! 07.02.05, 12:55 swietnie smakuje z napojem imbirowym ginger ale (ale nie piwem tylko takim bezalkoholowym) - niestety w Polsce tego nie ma, achyba, ze na jakies specjalne zamowienie. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś