maly_72 11.05.05, 22:36 Mam litrową szkocka. Jak to pic żeby smakowało ? piłem z lodem z wodą i dalej nie dobre . Może ktos wie jak zrobić z tego dobrego drinka i z czym ?? PROSZE O POMOC !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fitit Re: szkocka jak to piC 13.05.05, 10:51 Żaden lód, żadna woda - ten "miód" pić tylko straight. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: szkocka jak to piC 03.06.05, 12:58 po pierwsze szkocka to napoj dla smakoszy tego rodzaju trunkow. niestety, ale jesli nie lubisz tego i to tobie nie smakuje to najlepiej odstawic na bok i czestowac gosci lub napic sie czystej, tak jak lekarstwa, zima gdy zimno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
torrencik Re: szkocka jak to piC 04.06.05, 17:18 Najlepiej KULTULARNIE ,czyli: całą butelkę w dwóch łykach ;) Jasne,że WHISKY powinno się pić...bez niczego :) Lekko schłodzone - i drobnymi łyczkami siorbać. To nie czyściocha - sru szklanę do dna i fik pod stół. Nie wszystkie GATUNKI whisky są OD RAZU dobre dla przeciętnego Polaka wychowanego na czystej wódce,czyli bezsmakowym destylacie z kartofli. Polecam irlandzką JAMESON . Delikatniejsza od słynnego Jasia Wędrowniczka . Odpowiedz Link Zgłoś
torrencik Re: szkocka jak to piC 04.06.05, 17:23 A jak już masz tego litra to dokup jeszcze buteleczkę MARTINI Sweet (czerwona etykieta)i rozmieszaj to: - 1 część Martini ; - 2 części whisky ; i będziesz miał najsłynniejszy drink oparty na whisky - MANHATTAN . "First I take Manhattan" - z kogo to cytat ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżyk Re: szkocka jak to piC IP: *.eltronik.net.pl 08.06.05, 21:30 Ha, nie pić,bo to niedobre,też próbowałam,nie wchodzi,no chyba,że założymy stowarzyszenie miłośników ,ale tu nieopacznie może zagrozić tiurma. Nie pić! Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: szkocka jak to piC 10.06.05, 12:41 jak juz musisz to z cola ale taka profanacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usher Re: szkocka jak to piC IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.05, 00:33 znawcy i smakosze mawiaja ze to profanacja.Tak jak dobrej herbaty nie slodzisz: ja tak robie. Natomiast tak whisky - polecam Ballantines/nie drogi a supi/ jak i rum / hit dla mnie to Havana Club/ pijam tylko z duzo iloscia coli i mnostwem lodu.Aha, do rumu z cola solidny kawalek cytryny.Jakos do limonki nie moge sie przekonac.Longi najgenialniej smakuja dla mnie w knajpkach, dyskotekach itd.Nie wiem dlaczego, ale cos w tym jest.Taki drink i do tego espresso.Klasa.Polecam.Apropos kawy.fajnie smakuje whisky w kompozycji z roznymi slodkimi mleczkami i kawami na zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: szkocka jak to piC 22.06.05, 10:35 maly_72 napisał: > Mam litrową szkocka. Jak to pic żeby smakowało ? malt czy blended? Jesli malt, to czysta, koniecznie z dodatkiem wody. > piłem z lodem raczej nie poleca sie. > z wodą i dalej > nie dobre . > Może ktos wie jak zrobić z tego dobrego drinka i z czym ?? PROSZE > O POMOC !!!!!!!!!! Jesli to blended (a ide o zaklad, ze to jakis Johnny walker czy cos w tym stylu) to mozesz smialo robic z tego rozne drinki. przepisow tez jest pelno. Jesli jednak to jakis single malt, to lepiej mi to odeslij, zanim zanieczyscisz jakims dodatkiem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilfish Re: szkocka jak to piC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:10 skoro aż tak ci nie smakuje to ją komuś przehandluj...zawsze znajdą się chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz przyjmę każdą ilość!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:53 jak w temacie , ja wiem co z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szkocka jak to piC IP: 86.63.97.* 21.07.05, 17:04 cześć mój mąż pije tego hektolitry,najczęściej z colą lub pepsi oczywiście zimne! Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: szkocka jak to piC 24.07.05, 07:02 Gość portalu: kasia napisał(a): > cześć mój mąż pije tego hektolitry,najczęściej z colą lub pepsi oczywiście > zimne! a hektolitry to dla ciebie ile? Odpowiedz Link Zgłoś
morimoto34 Re: szkocka jak to piC 23.07.05, 16:23 Jak Ci nie smakuje to nie pij. Nie paprz tego niczym. To napój BOGÓW !!! Odpowiedz Link Zgłoś